INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Smály se Štěrboholy: juniorka utrpěla první porážku v sezoně

Juniorka Premiérovou porážku v této sezoně utrpěla rezerva Slavoje Vyšehrad v pátek 23. září večer pod umělým osvětlením ve Štěrboholích. Domácí Viktoria zvítězila 2:0 a po utkání se aktuálně probojovala na první místo tabulky. Nejlepším hráčem na hřišti byl 31letý stoper a současně hrající trenér domácích Jiří Studík, který má na svém kontě čtyři prvoligové sezony v dresech Slavie, FK Bohemians Praha, Baníku Most a Slovácka.

V našem týmu už chyběli dva hráči, kteří Vyšehrad v tomto týdnu opustili: exligista Karel Kratochvíl totiž odešel do divizního Slovanu Velvary a Jan Komers do Čechie Dubeč, tj. dalšího soupeře juniorky v I. A třídě.

Přesto nastoupila juniorka i tentokrát v rozestavení se třemi útočníky a snahou o ofenzivní fotbal. Trvalo jen několik málo minut a do vyložené gólové šance se dostali po rohu Madeje bezprostředně za sebou dva hráči: Šlegl a po něm i Macej hlavičkovali zblízka na bránu Štěrbohol, její strážce Košťák ale v obou případech míč vyrazil. Byl to velmi důležitý moment, protože v případě gólu se mohlo utkání vyvíjet docela jinak.

O chvíli později na druhé straně měl téměř stejnou možnost kapitán domácích Studík, ani on neproměnil – trefil jen hradbu těl před sebou. Netrvalo dlouho a ve vápně Vyšehradu se prodral k hlavičce, ale přestřelil.

Po dvaceti minutách hry zleva odcentroval Junek a Kubíkovu ostrou střelu brankář Košťák vyrazil – k dorážce se dostal Řezáč, hlavou ale těsně minul vzdálenější tyč.

Ve 25. min. defenziva šemíků chybovala, Kostroun se dostal sám před brankáře Kočího a technickou trefou po zemi ho prostřelil: 1:0.

Do poločasu měl hostující tým ještě dvě vyložené šance na vyrovnání. Ve 36. min. po dalším Junkově centru zleva nabíhající Madej promáchnul balon. O minutu později sám dobře odcentroval, Řezáč ale v pádu hlavou minul tři tyče.

Pět minut po změně stran zakončil Madej svůj průnik střelou, kterou opět zneškodnil dobře postavený gólman Košťák. Vzápětí došlo ke dvojnásobnému střídání, kdy Madeje s Řezáčem nahradil Filip a Iheanacho Fimbar. O deset minut později vystřídal Junka Rossmann, a byl to právě on, kdo po čtyřech minutách svého pobytu na hřišti zprava odcentroval a našel kapitána Hanzlíka, ten ale trefil hlavou zase jen dobře postaveného Košťáka. Ranou z vápna to zkusil Filip, ale vysoko přestřelil.

Štěrboholy hrály chytře – nesoustředily se pouze na bránění těsného vedení, snažily se využít každou možnost k brejkovým výpadům. V 72. min. prověřil pozornost Kočího Marino ostrou střelou k tyči. Na druhé straně přišla možnost vyrovnat ze standardky – Písačka rozehrál trestný kop a k hlavičce se znovu dokázal protlačit Hanzlík, byl ale tísněn a minul. O zakončení se snažil i Štěpán Klíma, ani on neměl potřebné štěstí.

V 78. min. mohl skórovat domácí Kolísek, v čisté šanci ale hlavou minul Kočího bránu. O pět minut později ale Štěrboholy přece jen dokázaly svůj náskok a tudíž i tříbodový zisk pojistit. Po rohu se dostal k míči na malém vápně Františák a skluzem poslal balon do sítě: 2:0.

Vyšehrad B vyšel poprvé po 13 zápasech a dubnového utkání na hřišti vysočanské Pragy střelecky naprázdno. Ve Štěrboholích hrála rezerva šemíků posedmé, ale poprvé až nyní zde nedokázala vstřelit žádný gól.

Po první porážce v sezoně tedy nezbývá než vrátit se na zem a hlavně odehrát další zápasy s větším nasazením a zaujetím. V 6. kole I. A třídy juniorka Vyšehradu nastoupí v neděli 2. října od 16.30 hod. na hřišti nováčka I. A třídy Slovanu Kunratice.


Hrající trenér Štěrbohol Jiří Studík: „Bylo nám předem jasné, že Vyšehrad přijede posílen o hráče z kádru A-týmu. Proto jsme vycházeli ze zabezpečené obrany, přitom jsme ale dokázali být aktivní. Až na dvě výjimky jsme soupeře nepustili do šancí, naopak sami jsme se směrem dopředu soustředili na brejky. Vyšehrad hrál docela na riziko a díky tomu jsme šli sami dvakrát na bránu, z čehož jsme také dali gól. Zápas se tedy odvíjel přesně tak, jak jsme chtěli. Za stavu 1:0 jsme měli navíc daleko víc prostoru pro útočení, čehož jsme potom využili ke vstřelení druhé branky. Vyhráli jsme počtvrté za sebou, a už se tak projevuje změněný přístup našich hráčů k fotbalu. Vše je založeno jen na poctivé práci. Pomohl nám i příchod záložníka Lukáše Marka, který hrával první ligu za Bohemku, naposledy však působil v divizních Úvalech. Před sezonou jsme si dali za cíl záchranu, tak uvidíme. Stoprocentním favoritem letošního ročníku I. A třídy je Březiněves, ale na druhou stranu – nedělejme předčasné závěry po pěti odehraných kolech.“

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Štěrboholy prokázaly větší vůli po vítězství než my, hrály s maximálním nasazením, doslova nadoraz. My jsme v této soutěži pro soupeře něco jako červený hadr a pokud se jdou někteří hráči do utkání I. A třídy takzvaně vyprdět, pak to přinese tenhle výsledek. Co je nám platné držení míče 70:30 v náš prospěch, když zase zahodíme pět vyložených gólových šancí. Ale není divu, když do toho jdeme na půl plynu. Měřítko snesou v tomto utkání jen brankář Ondra Kočí a stoper Jaro Macej. Nejvíc byl na hřišti vidět domácí kapitán Studík, který skvěle organizoval hru Štěrbohol.“

 

Viktoria Štěrboholy – Slavoj Vyšehrad B 2:0 (1:0)

5. kolo I. A třídy, hráno v pátek 23. září.

Branky: 25. Kostroun, 83. Františák. Střely na branku: 6:12. Střely mimo: 7:7. Zblokované střely: 3:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1.

Rozhodčí: Wimmer – Hradil, Vojnovič. ŽK: Františák (Štěrboholy).

Diváků: 70.


Štěrboholy: Košťák – Františák (85. Králík), Růžička, Studík, Procházka – Kotšmíd, Kolísek (89. Sarichev), Marek, Krejčík – Marino, Kostroun (73. Jindra). Hrající trenér Jiří Studík. 

Vyšehrad B: Kočí – Macej, Šlegl, Písačka – Hanzlík, Kubík, Rodina (75. Pešička), J Junek (63. Rossmann) – Řezáč (53. Filip), Š. Klíma, Madej (53. Iheanacho Fimbar). Trenér Jaroslav Klíma.


Vzájemná utkání Vyšehrad B – Štěrboholy v I. A třídě

22.  8. 2010: Vyšehrad B – Štěrboholy 1:5

27.  3. 2011: Štěrboholy – Vyšehrad B 3:1

22. 10. 2011 Vyšehrad B – Štěrboholy 0:2

27.  5. 2012 Štěrboholy – Vyšehrad B 1:1

28. 10. 2012 Vyšehrad B – Štěrboholy 0:3

24.  5. 2013 Štěrboholy – Vyšehrad B 0:2

22.  9. 2013 Štěrboholy – Vyšehrad B 1:2

16.  4. 2014 Vyšehrad B – Štěrboholy 2:2

19.  9. 2014 Štěrboholy – Vyšehrad B 2:2

19.  4. 2015 Vyšehrad B – Štěrboholy 3:3

18.  9. 2015 Štěrboholy – Vyšehrad B  3:1

24.  4. 2016 Vyšehrad B – Štěrboholy 3:2

23.  9. 2016 Štěrboholy – Vyšehrad B 2:0

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...