INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kunratický debakl béčka 2:8: zahanbující k. o. pro celý klub

Juniorka Nelichotivou vizitku si vystavila sobě sama a vlastně i celému klubu juniorka Slavoje Vyšehrad. V nedělním podvečeru na hřišti nováčka I. A třídy v Kunraticích se prezentovala zahanbujícím výkonem a porážkou 2:8. Nebýt několika vydařených zákroků Máry Štiky, mohlo být skóre dokonce dvouciferné. V tabulce to znamená po šesti kolech pokles na 6. místo, ale to není v tuto chvíli podstatné. Důležitější je jasné sdělení: Takhle se za Vyšehrad nehraje!

Při absenci trenéra Jaroslava Klímy, který byl v té době na zápase A-týmu v Jirnech, se ujal koučování trenér U 17 Olin Martinec. Vzhledem k termínové kolizi s áčkem nemohl využít hráče z kádru áčka (týden předtím ve Štěrboholích nastoupili brankář Kočí, J. Junek, Macej a Madej), pro nemoc navíc chyběl Rodina.

Ještě deset minut před poločasem to přitom na výsledkovou ostudu nevypadalo, stav byl totiž stále 0:0. Mára Štika měl už za sebou polední zápas dorostu na Zličíně, kde vychytal nulu (naše U 19 tam vyhrála 4:0) a také v Kunraticích to vypadalo, že při něm bude stát sportovní štěstí. Vychytal tři gólové šance domácích, pak mu ale při střele Mareše podklouzl balon a domácí se ujali vedení. Navíc Vala a Chyle ho rychle navýšili na 3:0. Těsně před pauzou ale po centru od Kubíka převzal balon Filip a snížil: 3:1!

S tímto stavem se ve druhé půli dalo ještě rozhodně něco dělat, pokud by ovšem byla k něčemu takovému potřebná vůle i soustředěnost na hru. Góly dávali naopak domácí. V rozmezí čtyř minut překonali Štiku Los a Mareš, takže po necelé hodině hry byl stav 5:1.

V 63. min. brankář domácích Pajaziti (chytal v minulých sezonách přebor za Cholupice) vyrazil balon, Řezáč ho stihnul tečovat a dostal se k Filipovi, který svým druhým gólem snížil: 5:2!

To ale bylo ze strany Vyšehradu B víceméně vše. V 66. min. opět Chyle zvýšil na 6:2 a v závěrečných minutých dokonali naši zkázu v 82. min. Kudej na 7:2 a v 86. min. Kmoch na 8:2. Kunratice se posunuly na 4. místo tabulky.

V příštím 7. kole juniorka nastoupí doma a bude mít věru co napravovat. V sobotu 8. října přivítá na Vyšehradě od 14 hodin dalšího nováčka I. A třídy tým Sokol Troja.

Trenér Olin Martinec: „Nastoupili jsme s představou, že se Kunratice porazí samy, opak byl však pravdou. Domácí byli lepší, fotbalovější, chytřejší a měli viditelně větší touhu po úspěšném výsledku. Navíc jak skóre postupně narůstalo, rostlo i jejich sebevědomí. Nelze se vymlouvat frázemi typu, že na nás sedl Den blbec – tak tomu nebylo. Realita byla taková, že Kunratice předváděly o dva řády lepší výkon než my. A to nebylo rozhodně nic příjemného.“

 

Slovan Kunratice – Slavoj Vyšehrad B 8:2 (3:1)

6. kolo I. A třídy, hráno v neděli 2. října.

Branky: 43. a 66. Chyle, 36. a 58. Mareš, 41. Vala, 54. Los, 82. Kudej, 86. Kmoch – 45. a 63. Filip.

Rozhodčí: Vojtěch – Vaněk, Habada. ŽK: Vala – Š. Klíma, Filip.

Diváků: 40.


Kunratice: Pajaziti – Čermák (46. Robb), Švertšal, Cihelka, Růžička – Chyle (84. Hajduch), Kmoch, Holas, Los – Vala, Mareš (74. Kudej). Trenér Roman Truneček.

Vyšehrad B: Štika – Pešička, Hanzlík, Šlegl, Písačka – Iheanacho Fimbar, Kubík, Š. Klíma (60. Kodet), Rossmann – Řezáč, Filip. Na lavičce byl ještě připraven brankář Saladiak. Trenér Olin Martinec.

 

Střelci branek Vyšehradu B

3 – Heřman

2 – Filip, Š. Klíma, Komers, Kratochvíl

1 – J. Klíma st., Madej, Rodina, Smolák, Šindler

 

Brankové asistence

7 – Madej

3 – Kubík

2 – Smolák

1 – Heřman, Š. Klíma, Kratochvíl, Rodina, Řezáč

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...