INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka vyhrála 1:0 v Újezdu nad Lesy, tři body trefil Madej

Juniorka – Hodně nevydařený vstup do měsíce října v podobě osmibrankového výprasku v Kunraticích dokázala juniorka Slavoje Vyšehrad důstojně odčinit, když z dalších čtyř zápasů vytěžila celkem 10 bodů. Na státní svátek v pátek 28. října se představila v Újezdu nad Lesy s deseti hráči z širšího kádru A-týmu, a tuto skutečnost byla povinna potvrdit vítězstvím. Nad domácím B-týmem, letošním nováčkem I. A třídy, nakonec vyhrála 1:0 díky gólu Tadeáše Madeje (na snímku). Skóre mohlo být rozhodně vyšší, Vyšehrad B měl však, s výjimkou nebezpečné situace hned v úvodu zápasu, hru pod kontrolou.

Pět dní po patnáctigólovém nášupu Dubči došlo v základní sestavě juniorky ke dvěma změnám, kdy se v ní namísto Písačky a Rossmanna objevili Nosek s Rodinou.

Jako první se pokusil o zakončení kapitán Vyšehradu B Hanzlík, ale minul. Vzápětí domácí rozehráli trestný kop a po odraženém míči pálil k tyči Křelina, brankář Kočí však jeho hodně nebezpečnou střelu vyrazil na roh. To bylo ve 4. min. a od té doby až do konce zápasu už nešla mezi tři vyšehradské tyče ani jedna střela.

Přesně po čtvrthodině hry se dostal do gólové šance Heřman, jenž dal v předchozím utkání šest gólů Dubči. Naběhl si z pravé strany před bránu domácích, jeho střela z úhlu ale o milimetry minula vzdálenější tyč. Jen o několik vteřin později si to už vynahradil finální přihrávkou na vedoucí (a nakonec i rozhodující) branku. Rodina vyhrál souboj o míč před vápnem, přihrál Heřmanovi a ten prodloužil na lépe postaveného Madeje, který už zakončoval: 0:1!

Tři minuty nato odcentroval zleva Junek a Hanzlík hlavičkoval nad. Pak se dostali ke slovu i domácí, centr Sochoviče z pravé strany však proletěl celým vápnem, aniž by ho někdo zasáhl. Ve 29. min. Heřman další krásnou finální přihrávkou vyzval ke skórování i Řezáče, ten se však rozhodl pro kličku a vyložená šance přišla nazmar.

Hned v nástupu do druhé půle to zkusil dalším centrem ze strany Junek, k balonu se prodral Madej, byl však současně tísněn domácím zadákem a střelou bez přípravy o kousek minul. Po rohovém kopu hlavičkoval Nosek, brankář Pecho balon kryl.

Po necelé hodině hry sudí odpískal těsně před vápnem Vyšehradu B faul na Krejčího, Křelina však naložil s trestným kopem zle, střelou po zemi minul bránu.

Přesně po hodině hry přišel na hřiště namísto autora jediné branky Matějka a hned se velmi aktivně zapojil do ofenzivní činnosti. Jeho pohotový lob ani další střelecké pokusy však kýžený efekt v podobě druhé uklidňující branky nepřinesly.

V polovině druhé půle to zkoušel z trestného kopu Nosek, ale trefil jen do místa, kde stál brankář Pecho. Blíž ke vstřelení branky měl však hned dvakrát střídající Filip, poprvé po přihrávce od Fimbara střelou zleva těsně minul a podruhé, po centru zprava od Rossmanna, hlavičkoval z vápna těsně nad. Domácí pak v závěru ještě sebrali poslední zbytky sil, jejich snaha o závěrečný nápor ale vyzněla hluše, protože pozorná defenziva hostujícího týmu v čele s brankářem Kočím je už do šance nepustila.

Rezerva šemíků si připsala šesté podzimní vítězství a v tabulce se aktuálně posunula na 4. místo. Na vedoucí dvojici Březiněves – Štěrboholy ztrácí 5 bodů a na třetí Chabry 3 body.

V příštím 11. kole naše juniorka přivítá na Vyšehradě vedoucí Březiněves, která nyní utrpěla první porážku: doma podlehla Štěrboholům 0:2. Hraje se na Vyšehradě v sobotu 5. listopadu od 14 hodin. Potom už zbudou jen dva podzimní zápasy: v sobotu 12. listopadu v Dolních Počernicích a v sobotu 19. listopadu doma s Uhříněvsí.

Trenér Jaroslav Klíma: „Mohli jsme to mít snadnější, pokud bychom už v prvním poločase proměnili šance, do nichž jsme se dostali. Naši hráči ale podali v tomto utkání zodpovědný výkon, a za to zaslouží pochvalu. Nebylo to úplně jednoduché, protože domácí bojovali o výsledek.“

 

FK Újezd nad Lesy B – Slavoj Vyšehrad B 0:1 (0:1)

10. kolo I. A třídy, hráno v pátek 28. října. Branka: 17. Madej.

Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:12. Zblokované střely: 1:2. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 0:3.

Rozhodčí: Zloch – Gunitš, Rak. ŽK: Šebesta (Újezd n. L. B).  

Diváků: 55.

Újezd nad Lesy: Pecho – Sochovič, Zeman, Krejčí (61. Mareš), Borovička – Novotný (75. Podlipný), Otopal, Foltman, Šebesta – J. Křelina, Chumlen.  Trenér Petr Křelina.

Vyšehrad B: Kočí – Pešička, Šlegl, Macej, Nosek – Hanzlík, Rodina, J. Junek (53. Rossmann), Heřman (72. Iheanacho Fimbar) – Madej (61. Matějka), Řezáč (53. Filip). Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek Vyšehradu B

10 – Heřman

7 – Madej

3 – Filip, J. Junek

2 – Š. Klíma, Komers, Kratochvíl, Rodina

1 – J. Klíma st., Řezáč, Smolák, Šindler

 

Brankové asistence

9 – Madej

6 – J. Junek

4 – Heřman

3 – Hanzlík, Kubík

2 – Písačka, Rodina, Řezáč, Smolák

1 – Š. Klíma, Kratochvíl, Macej, Rossmann

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...