INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Další pěkný úspěch juniorky šemíků: zdolala 3:1 Březiněves

Juniorka – Favorit I. A třídy z Březiněvsi na Vyšehradě neuspěl! Juniorka šemíků potvrdila současnou velmi dobrou formu a porazila nejvýraznějšího adepta na postup do pražského přeboru 3:1. Svými góly o tom rozhodli Tomáš Rossmann a oba slovenští fotbalisté Jaroslav Macej s Igorem Komjatým.

Vyšehrad B vytěžil za poslední měsíc z pěti zápasů 13 bodů. Dva body nechal jen bezbrankovou remízou v Dolních Chabrech, které teď vedou A-skupinu I. A třídy. Na čele je dvě kola před koncem podzimu toto pořadí: Dolní Chabry (29 bodů), Štěrboholy (26), Březiněves (25) a Vyšehrad B (23).

Vůbec poprvé v bráně B-týmu se objevil gólman Václav Winter a do sestavy se vrátil i Jiří Kubík, jenž si odpykal disciplinární trest. Postavil se coby centrforvard do středu útoku mezi Tadeáše Madeje a Igora Komjatého. Na druhé straně se objevil na hrotu útoku dvojnásobný mistr ligy se Slavií Zdeněk Šenkeřík, byl však dobře pokryt.

Domácí tým začal aktivněji a brzy přišly i šance. Kubíkovu střelu z pravé strany vyrazil brankář Píša na roh a po standardce hlavičkoval stoper Šlegl těsně vedle hostující brány. Ve chvíli, kdy se naplnila úvodní čtvrthodina hry, to už ale vyšlo: po akci Komjatého se dostal k balonu Jiří Junek, zleva přesně odcentroval a Rossmann zpoza vápna trefil: 1:0! Jeho střela byla takřka dokonalá: letěla těsně nad zemí přesně na bližší tyč, měla potřebnou razanci a navíc mírnou vnější faleš, takže gólman neměl nárok.

O čtyři minuty později odcentroval zleva Komjatý a nabíhající kapitán Hanzlík na zadní tyči zblízka hlavou těsně minul – to byla vyložená šance. Velmi dobře hrající domácí tým ale nemusel litovat, neboť ve 26. min. po samostatné akci stoper Macej díky svému důrazu nadvakrát propálil gólmana a jeho druhá střela se odrazila od tyče do brány: 2:0!

Březiněves v první půli zahrozila jen z trestných kopů. Ten první od kapitána Valtra Winter bezpečně chytil, ve 26. min. už ale kapituloval. Po faulu Šlegla na Mandíka si postavil míč tři metry za vápnem nejlepší střelec soutěže Pavel Macháček a střelou k tyči překonal svého dlouholetého kamaráda ze střížkovské Bohemky: 2:1.

Za další dvě minuty ale vedla juniorka Vyšehradu znovu o dva góly, a to byl rozhodující úder ambicím Březiněvsi na Vyšehradě. Z pravé strany téměř od postranní čáry poslal před bránu dlouhý křížný centr po zemi kapitán Hanzlík, Komjatý se objevil v pravou chvíli přesně tam, kde měl být a zblízka bez potíží doklepl do sítě: 3:1! A početná enkláva fanoušků z vesnice na severu Prahy hlesla zkamáním. Do poločasu měl navíc ještě šanci Rossmann, gólu však zabránil skluzem jeden ze zadáků soupeře. Na druhé straně Mandíkovu střelu zneškodnil Winter.

Hned v nástupu do druhé půle mohl zvýšit náskok Madej, střelou z úhlu však těsně minul vzdálenější tyč. Na druhé straně hlavičkoval v dobré pozici P. Macháček – na stejném místě, jako v první půli Hanzlík – oba však byli v záklonu, a tak balon skončil v zámezí.

Domácí tým se ve druhé půli postupně obměnil na čtyřech postech a na hřiště se dostal i dorostenec Tomáš Junek, který udržoval obranu Březiněvsi v trvalé ostražitosti – bylo to dost důležité, protože díky tomu se nemohl celý tým hostí vrhnout jako jeden muž na závěrečnou bezhlavou zteč. Hráči Vyšehradu jim nejenže něco takového neumožnili, ale navíc sedm minut před koncem mohli ještě zvýšit na 4:1, míč však skončil na tyči hostující brány. Rezerva šemíků vyhrála doma šesté mistrovské utkání za sebou a favorizovaného soupeře zdolala naprosto zaslouženě.

Juniorce Vyšehradu zbývají už jen dva podzimní zápasy: v sobotu 12. listopadu ve 14 hodin v Dolních Počernicích a v sobotu 19. listopadu rovněž ve 14 hodin doma s Čechií Uhříněves.

Trenér Jaroslav Klíma: „Oboustranně kvalitní zápas. Naši mladí hráči se přesvědčili, že mohou uspět i proti velmi zkušeným fotbalistům s prvoligovou minulostí. Vyhráli jsme rozdílem dvou gólům, to odpovídá obrazu hry, navíc další šance jsme neproměnili. Kluci určitě zasluhují pochvalu a mohou jen zpětně litovat, že s takovým přístupem nešli do každého zápasu. Pak by totiž určitě výsledkově zvládli také utkání v Hostivaři, ve Štěrboholích a možná i v Kunraticích.“

 

Slavoj Vyšehrad B – TJ Březiněves 3:1 (3:1)

11. kolo I. A třídy, hráno 5. listopadu.  

Branky: 16. Rossmann, 27. Macej, 34. Komjatý – 32. P. Macháček.

Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:8. Zblokované střely: 2:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 6:4.

Rozhodčí: Kříž – Stěhule, Janků. ŽK: Rossmann, Šlegl – Šenkeřík, Benda, P. Macháček, Fiala.

Diváků: 50.

Vyšehrad B: Winter – Pešička, Šlegl, Macej, J. Junek (71. Iheanacho Fimbar) – Hanzlík, Rodina, Rossmann (56. Filip) – Madej, Kubík (86. Šindler), Komjatý (61. T. Junek). Trenér Jaroslav Klíma.

Březiněves: Píša – Střecha, P. Macháček, Valtr, Trnka – D. Fiala – Benda (81. Nepraš), R. Fiala, Mandík (45. Ferkl), Hlavík – Šenkeřík. Trenér Jan Trousil.


Střelci branek Vyšehradu B

10 – Heřman

7 – Madej

3 – Filip, J. Junek

2 – Š. Klíma, Komers, Kratochvíl, Rodina

1 – J. Klíma st., Komjatý, Macej, Rossmann, Řezáč, Smolák, Šindler

 

Brankové asistence

9 – Madej

7 – J. Junek

4 – Hanzlík, Heřman

3 – Kubík

2 – Písačka, Rodina, Řezáč, Smolák

1 – Š. Klíma, Kratochvíl, Macej, Rossmann

 

Střelci I. A třídy (skupina A)

12 – P. Macháček (Březiněves)

10 – Alba (Uhříněves), HEŘMAN (VYŠEHRAD B), Wulkan (Strašnice)

8 – Benda (Březiněves), Duda (Dubeč), Vala (Kunratice)

7 – Bureš (D. Počernice), Havrda (Dubeč), MADEJ (VYŠEHRAD B)

6 – J. Černý (Chabry), Škorpil (Troja)


Vítězná šňůra juniorky na domácím hřišti

12.  6. 2016 Vyšehrad B – Dolní Počernice 4:0

4.  9. 2016 Vyšehrad B – Union Strašnice 6:1

18.  9. 2016 Vyšehrad B – Praga 2:1

8. 10. 2016 Vyšehrad B – Troja 3:0

22. 10. 2016 Vyšehrad B – Dubeč 15:3

5. 11. 2016 Vyšehrad B – Březíněves 3:1

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...