INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vytrvalé a trpělivé obléhání: juniorka porazila Hostivař 3:0

Juniorka Až do 72. minuty odolávala hostivařská defenziva v utkání I. A třídy na Vyšehradě. Potom ale juniorka šemíků, posílena o řadu hráčů z kádru A-týmu, nastřílela zásluhou Davida Smoláka, střídajícího Tomáše Rossmanna a kapitána Jiřího Kubíka tři branky v rozmezí pouhých šesti minut a vyhrála 3:0. Týmž výsledkem ale vyhrály také vedoucí Dolní Chabry nad Kyjemi, a tak rozdíl mezi oběma celky na špičce tabulky zůstal 6 bodů. Třetí s odstupem dalšího jednoho bodu je pak Březiněves.

Vyšehrad B je v letošní sezoně jedním z nejproduktivnějších týmů v hierarchii tuzemských fotbalových soutěží, tým Hostivaře to ale dlouho odmítal vzít na vědomí a navzdory tomu, že jeho defenziva byla pod stále sílícím tlakem, dlouho odolávala. Kapitulovat přitom mohla již po minutě hry, kdy po rohu hlavičkoval Matysík na zadní tyč, jeden z hostivařských zadáků ale vyhlavičkoval míč z brankové čáry. Na druhé straně v 8. min. mohli jít hosté do vedení: Nebřenskému se téměř podařilo přelobovat brankáře Štiku, ten se ale přece jen stihl vrátit a takřka na čáře odvrátil míč do bezpečí.

Hodně blízko k prvnímu gólu měl po půlhodině hry Matějka, jeho střela z vápna minula těsně zadní tyč jen vinou vnější falše. Pět minut před poločasem po přihrávce od Madeje Smolák z malého vápna přestřelil a hned po něm se také sám Madej dostal do vyložené šance, ani on ale neuspěl.

Po změně stran se už hrálo prakticky jen na bránu Hostivaře, její strážce Strazzer ale kapituloval až v 72. min., kdy kombinační akci završil zpětnou přihrávkou Macej a Smolák střelou z místa penalty otevřel skóre: 1:0! Minutu nato Smolák zatáhl míč po pravé straně a centrem podél vápna našel Rossmanna, který byl v tu chvíli na hřišti teprve pět minut: 2:0! V 78. min. potom Drobílek z rohu našel přetaženým centrem na zadní tyči Kubíka a ten trefil 3:0! O převaze domácího týmu ve druhé půli svědčí poměr střel 11:0, zatímco soupeř se dostal jen k jednomu rohovému kopu.

Poosmé v sezoně se podařilo juniorce odehrát zápas bez inkasované branky, z čehož pětkrát vychytal čisté konto Mára Štika, třikrát Ondra Kočí a jednou dvojice Winter – Saladiak.

K dalšímu utkání I. třídy nastoupí Vyšehrad B již v pátek 14. dubna od 10.30 hod. na hřišti Pragy. Tým z Vysočan sice figuruje až na předposledním 13. místě tabulky, naposledy ale překvapil výhrou 2:0 ve Štěrboholích.

Trenér Jaroslav Klíma: „Zápas se mi moc líbil, protože oba soupeři podali v tomto utkání poctivý výkon. Hostivař disciplinovaně bránila, zatímco my jsme trpělivě dobývali, přičemž držení míče bylo tak 80:20 v náš prospěch. Dočkali jsme se až necelých dvacet minut před koncem a pak jsme dali najednou tři góly během šesti minut. Samozřejmě mohli jsme je nastřílet už v prvním poločase, kdy jsme ale své šance nevyužili.“

 

Slavoj Vyšehrad B – SK Hostivař 3:0 (0:0)

Hráno 9. dubna 2017.

Branky: 72. Smolák, 73. Rossmann, 78. Kubík.

Rozhodčí: Váša – Les, Šimek. ŽK: Š. Klíma – Cieciura.

Diváků: 40.


Vyšehrad B: Štika (83. Saladiak) – Macej, Kubík, Kratochvíl, Š. Klíma – Madej, Drobílek, Matějka, Filip (68. Rossmann) – Matysík (78. Řezáč), Smolák. Trenér Jaroslav Klíma.

Hostivař: Strazzer – Pečenka, Choma, Kubiš, Fridrich (75. Jalovecký) – Mihajlovski, Cieciura, Nebřenský, Chyle – Fedor (60. Píša), Pazdera (68. O. Brzák). Trenér Zdeněk Vondráček. 


Střelci branek Vyšehradu B

14 – Madej

10 – Heřman

5 – Filip

4 – Kubík

3 – Doležal, J. Junek, Matysík, Rossmann

2 – Hanzlík, Š. Klíma, Komers, Kratochvíl, Rodina, Smolák

1 – Iheanacho Fimbar, T. Junek, J. Klíma st., Komjatý, Macej, Písačka, Řezáč, Šindler, Šlegl

 

Brankové asistence

12 – Madej

7 – Hanzlík, J. Junek

6 – Heřman, Smolák

5 – Kubík, Rodina

4 – Macej, Písačka

3 – Filip, Rossmann, Řezáč

1 – Drobílek, Š. Klíma, Komjatý, Kratochvíl, Matysík, Nosek, Pešička

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...