INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Odveta za říjnový debakl 2:8: Vyšehrad B – Kunratice 10:0

Juniorka Rezerva týmu mužů Slavoje Vyšehrad dosáhla v I. A třídě na třetí dvouciferné vítězství v této sezoně. Po Dubči a Kyjích to odnesl v sobotu 29. dubna Slovan Kunratice, navíc výsledek 10:0 byl odvetou i s úroky za podzimní výprask 2:8 na hřišti nováčka. Hattricku dosáhl střídající Jan Řezáč, dvakrát se trefil kapitán Jiří Kubík, ale i on mohl mít hattrick, pokud by proměnil penaltu. Po jednom gólu připojili Filip Drobílek, Tadeáš Madej, Radim Matysík, David Matějka a Jiří Filip, tedy celkem sedm hráčů. Matysík kromě své trefy do černého u dalších tří asistoval. Průměr vstřelených branek na zápas si vylepšila juniorka na hodnotu 4,47. Navíc Mára Štika vychytal v této sezoně svoje jubilejní desáté čisté konto: dosud sedmkrát v bráně juniorky a třikrát za U 19.

Nejpodstatnější je ale tak jako tak skutečnost, že ztráta na čelo tabulky zůstala 6 bodů. Ani Dolní Chabry totiž nezaváhaly a vyhrály na hřišti poslední Pragy 6:0. Ke vzájemnému měření sil prvních dvou týmů tabulky dojde už za dva týdny v sobotu 13. května ve 14.00 hod. na Vyšehradě. Ve skupině B pražské I. A třídy soupeří o prvenství dvojice Tempo – Střešovice, mezi nimi je ale pouze jednobodový rozdíl.

Pravdou je, základní sestava při říjnovém utkání v Kunraticích a nyní v odvetě se shodovala jen ve dvou jménech, zatímco složení Kunratic bylo na sedmi postech totožné (oproti podzimu chyběli Růžička, Chyle, Kmoch a Los). K jedenáctému domácímu vítězství za sebou dospěla tentokrát rezerva Vyšehradu bez sebemenších zádrhelů a po trvalé převaze.

Jako první prověřil brankáře Pajazitiho po deseti minutách hry Drobílek, ale minul. Svoji šanci nevyužil ani v 19. min. Matějka, o minutu později se už ale skóre měnilo: po přihrávce od Matysíka dal svůj první gól v I. A třídě Drobílek: 1:0! A současně se stal už 25. hráčem, který v této sezoně skóroval za juniorku.

Ve 22. min. Madej halfvolejem poslal míč zprava na přední tyč, kde Kubík znemožnil svojí figurou a mazáckým vykrýváním prostoru brankáři Pajazitimu, aby se mohl dostat přes něj k míči a z bezprostřední blízkosti ho lehce doťukl do sítě: 2:0! Tři minuty nato Kunratice poprvé trefily bránu, Štika neměl s Valovou střelou nejmenší potíže. Přesně po půlhodině hry Š. Klíma přesně odcentroval na Kubíka, ten si vyměnil balon s Matysíkem a podruhé skóroval: 3:0! Trvalo jen tři minuty a skóre znovu narostlo. Ve 33. min. odcentroval zprava Matysík na Drobílka, který už jen obstaral finální přihrávku a Madej placírkou trefil: 4:0!

Ve 36. min. Safianyk zleva odcentroval na Matysíka, toho zastavil nedovoleně ve vápně kunratický kapitán Cihelka, penaltu však Kubík neproměnil: jeho střelu po zemi Pajaziti kryl. Už za minutu si to mohl kapitán domácích vynahradit, ale zblízka minul. Ještě větší šanci pak „zazdil“ pět minut před pauzou Matysík.

Možná to měl „Mates“ celou přestávku v hlavě, neboť po změně stran se velmi rychle postaral o nápravu: po přihrávce od Safianyka Matysík opakovanou střelou překonal brankáře Kunratic. 5:0! V 52. min. po krásné kombinační akci putoval míč po ose Drobílek – Macej – Kubík až k Matějkovi, který střelou bez přípravy trefil: 6:0! Tři minuty nato měl největší šanci Kunratic v celém utkání Kudej, minul ale Štikovu bránu.

Vzápětí došlo u domácího týmu k trojnásobnému střídání a dva z nově příchozích hráčů se hnec postarali o další gól. Přesně v polovině druhé půle Rossmann přihrál ze středu doleva J. Řezáč dal svůj první gól v utkání: 7:0! Pět minut nato se zapojili do gólové akce dokonce všichni tři čerství hráči: Rossmann zleva přihrál Filipovi, ten prodloužil a J. Řezáč se trefil podruhé: 8:0! Trvalo jen dvě minuty a J. Řezáč přihrávkou zleva oplatil finální přihrávku Filipovi: 9:0!

V 82. min. měl po přihrávce od Madeje stoprocentní příležitost znovu J. Řezáč, zblízka však přehodil bránu. A hned nato v další šanci jí zase minul. Hattrick si ale i tak ujít nenechal: v 90. min. po přihrávce zprava od Madeje J. Řezáč završil a současně i zaokrouhlil skóre: 10:0! V nastaveném čase byl ještě za faul na Kubíka vyloučen kunratický L. Řezáč.

K dalšímu utkání I. A třídy nastoupí naše juniorka v sobotu 6. května od 17 hodin na hřišti Sokolu Troja, tedy dalšího nováčka a osmého týmu tabulky I. A třídy.


Trenér Jaroslav Klíma: „Mohu být spokojen především s faktem, že kluci tentokrát podali zodpovědný výkon v průběhu celého utkání. Běhali jsme, kombinovali a zakončovali, mělo to zkrátka hlavu a patu.“

 

Slavoj Vyšehrad B – Slovan Kunratice 10:0 (4:0)

Hráno v sobotu 29. dubna.

Branky: 68., 73. a 90. J. Řezáč, 22. a 30. Kubík, 33. Madej, 47. Matysík, 52. Matějka, 75. Filip. Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 11:5. Zblokované střely: 1:1. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 11:6.

Rozhodčí: Nebáznivý – Tomšů, Rod. ŽK: Š. Klíma – Holas, Kudej. ČK: 90. (+1) L. Řezáč (Kunratice).

Diváků: 45. Ve 36. min. neproměnil Kubík (Vyšehrad B) penaltu.


Vyšehrad B: Štika – Macej, Šlegl, Kratochvíl, Safianyk (67. Hanzlík) – Madej, Matějka, Drobílek (56. Filip), Š. Klíma (56. Rossmann) – Matysík (56. J. Řezáč), Kubík. Trenér Jaroslav Klíma.

Kunratice: Pajaziti – Holas, L. Švertšal, Cihelka, Havran – Čermák – Ron (60. L. Řezáč), Vala, Mareš, Hajduch – Kudej. Trenér Roman Truneček.


Střelci branek Vyšehradu B

16 – Heřman, Madej

6 – Filip, Kubík

4 – Matysík, Řezáč

3 – Doležal, J. Junek, Rossmann

2 – Hanzlík, Š. Klíma, Komers, Kratochvíl, Macej, Matějka, Rodina, Smolák

1 – Drobílek, Iheanacho Fimbar, T. Junek, J. Klíma st., Komjatý, Písačka, Šindler, Šlegl


Brankové asistence

14 – Madej

7 – Hanzlík, J. Junek, Š. Klíma, Macej

6 – Heřman, Kubík, Smolák

5 – Písačka, Rodina, Rossmann

4 – Filip, Matysík, Řezáč

3 – Kratochvíl

2 – Drobílek

1 – Doležal, Komjatý, Nosek, Pešička, Safianyk

 

Vítězná série juniorky na domácím hřišti

12.  6. 2016 Vyšehrad B – Dolní Počernice 4:0

4.  9. 2016 Vyšehrad B – Union Strašnice 6:1

18.  9. 2016 Vyšehrad B – Praga 2:1

8. 10. 2016 Vyšehrad B – Troja 3:0

22. 10. 2016 Vyšehrad B – Dubeč 15:3

5. 11. 2016 Vyšehrad B – Březiněves 3:1

19. 11. 2016 Vyšehrad B – Uhříněves 7:0

26.  3. 2017 Vyšehrad B – Kyje 11:0

9.  4. 2017 Vyšehrad B – Hostivař 3:0

22.  4. 2017 Vyšehrad B – Štěrboholy 5:3

29.  4. 2017 Vyšehrad B – Kunratice 10:0

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...