INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Zbytečné drama: juniorka porazila Union Strašnice 5:4

Juniorka – Rezerva Slavoje Vyšehrad je i po čtyřech kolech I. A třídy bez bodové ztráty. Po Troji, Pragovce a Hostivaři porazila v neděli 17. září na domácí půdě Union Strašnice 5:4, vlastní vinou si však přivodila ve druhém poločase zbytečné komplikace. Po necelé hodině hry totiž vedla už 5:1, ale místo toho, aby pokračovala v navyšování skóre, polevila a umožnila soupeři vrátit se do zápasu. A tak z něj bylo nakonec drama.

První tři branky domácího týmu vstřelil Radim Matysík, a s celkově devíti trefami vede tabulku střelců I. A třídy. Další připojili Kamil Kulhavý (ten si připsal i tři přihrávky na gól) a Jakub Doležal. Matysík ale nezůstal coby autor hattricku sám – dosáhl na něj totiž i Jakub Wulkan, bývalý hráč Vyšehradu, nyní forvard Union Strašnice. V tabulce zůstává Vyšehrad B s plným počtem bodů na druhém místě, přičemž od vedoucí Březiněvsi dělí rezervu šemíků jen skóre.

Mimo hru zůstal po chirurgickém zákroku a s berlemi Radek Hanzlík, a tak si kapitánskou pásku navlékl Jiří Kubík.

Hned v úvodní minutě zápasu mohli jít hosté do vedení, po rohovém kopu však na zadní tyči Wulkan zblízka minul. Na druhé straně poslal Jakab první navštívenku brankáři Matějkovi, ten ale ostrou střelu vyrazil. V 10. min. Doležal přihrál Kulhavému, ten prošel z levé strany podél brankové čáry a přesně a v pravou chvíli přihrál. Matysík tak bezpečně zblízka otevřel skóre: 1:0!

Ve 22. min. mohl vyrovnat Lang, ale přestřelil Štikovu bránu. O minutu později to už Unionu vyšlo: Snopek na levé straně hřiště napřáhl a bombou ze třiceti metrů přesně trefil tak, že míč se odrazil od zadní tyče do sítě: 1:1. Byla to nechytatelná střela.

Pak se opět chopili iniciativy domácí hráči, Kulhavý a Filip však ztroskotali na brankáři Matějkovi a Doležal ve skluzu přestřelil. Ve 35. min. mohli jít hosté do vedení, dva jejich hráči se ocitli sami před Štikou, ten ale vynikajícím zákrokem zabránil pohromě.

Ve chvíli kdy už končil první poločas, znovu prošel zleva Kulhavý a zpětnou přihrávkou našel Matysíka: 2:1!

V poločase nahradil Junka brankář Procházka, tentokrát ale nastoupil do pole. A už po několika málo vteřinách svého pobytu na hřišti se podílel na dalším gólu. Přihrál Kulhavému, ten našel opět Matysíka, který zblízka do odkryté brány završil hattrick: 3:1!

Za další dvě minuty odcentroval zprava Pusch a na zadní tyči našel Kulhavého: 4:1! Další šance neproměnili Doležal, Procházka ani Matysík. Za ním na zadní tyči stojící Procházka trefil zblízka brankáře a odražený míč poslal Matysík nad.

Strašnice pak zvedly hlavu a vše vsadily na atřelecké schopnosti Wulkana. Ten nejprve v 63. min. svoji šanci neproměnil, ale pak už začal být pro obranu Vyšehradu nepolapitelný. V 69. min. po rohu Wulkan hlavou: 5:2. O minutu později po brejku zprava a střelou po zemi Wulkan: 5:3. V 78. min. opět Wulkan zahodil čistou gólovou šanci, kdy sám před Štikou netrefil míč, jak by chtěl. V 89. min. ale rozhodčí odpískal Macejovi faul ve vápně a Wulkan šel na penaltu. Jeho první střelu sice Štika vyrazil, dorážku ale už ne: 5:4. Na vyrovnávací gól pak Strašnice (naštěstí) už neměly dost času, a tak se rezerva šemíků protrápila ke třem bodům.

K dalšímu utkání I. A třídy nastoupí naše juniorka v pátek 22. září od 19 hod. pod reflektory na hřišti Viktorie Štěrboholy, jedenáctého týmu tabulky I. A třídy, jehož dres obléká bývalý útočník Vyšehradu Miloslav Strnad.

Trenér Milan Kopřiva: „Vzhledem tomu, v jaké jsme nastoupili sestavě, mi nezbývá než říct, že náš výkon byl katastrofální. Být hráčem A-týmu, který se pohybuje v popředí třetiligové tabulky, ještě neznamená být lepším než ten, kdo dá do zápasu srdce. Na začátku druhé půle jsme sice třemi góly během dvanácti minut zvedli skóre z 2:1 až na 5:1, pak ale přišel okamžik, kterým jsme si vše zkomplikovali. Mates místo toho, aby zblízka zakončil a poslal balon do sítě, přepustil centrovaný míč Prochymu, aby si dal také gól. Ten ale stejně neproměnil a navíc Mates vyšel z této situace ještě se zraněním. Od té chvíle začaly hrát Strašnice a daly nám tři góly, přičemž většinou se prosazovaly středem naší obrany. Nakonec jim ještě v poslední minutě sami nabídneme možnost, aby nám daly pátý a vyrovnávací gól. Takhle to ale není možné, abychom se až do konce utkání tahali o výsledek se soupeřem, který si jde zahrát, aby si udělal žízeň na večer. Jediné pozitivum tak vidím v tom, že nedopadl ještě hůř náš mladý hráč Tonda Čermák, který byl jedním z hráčů soupeře knokautován úderem lokte do krku. Vypadalo to dost vážně.“

 

Slavoj Vyšehrad B – Union Strašnice 5:4 (2:1)

Neděle 17. září 2017, 4. kolo I. A třídy (skupina A).  

Branky: 10., 45. a 46. Matysík, 48. Kulhavý, 58. Doležal – 69., 70. a 90. Wulkan, 23. Snopek.

Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 6:10. Soupeřem zblokované střely: 1:0. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1.

Rozhodčí: Hlaváč – Chrenko, Kohout. ŽK: Šlegl, Procházka (oba Vyšehrad B).

Diváků: 40.

Vyšehrad B: Štika – Filip, Šlegl, Macej, Kubík – Pusch (58. Čermák, 83. Mukendi), Jakab, Doležal, Junek (46. Procházka) – Kulhavý, Matysík. Na lavičce byl ještě připraven  Evteev. Trenér Milan Kopřiva.

Union Strašnice: Matějka – Boubín, Karas (64. Pilc), Katrák, Filka (66. Hemerka) – Lang, Pařízek, Duda (60. Rytíř), Snopek – Rada (71. Horák), Wulkan. Trenér Oto Hrádek.


Střelci branek Vyšehradu B

9 – Matysík

5 – Filip

1 – Doležal, Hanzlík, Junek, Kulhavý, Pusch, Smolák

Brankové asistence

8 – Junek

3 – Smolák

4 – Kulhavý

2 – Doležal, Filip, Procházka, Pusch

1 – Hanzlík, Macej, Matysík

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...