INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gólové hody v Kolovratech: juniorka tam remizovala 7:7

Juniorka – Neobyčejně bláznivé utkání, vymykající se fotbalovým zvyklostem, odehrál v sobotu 14. října B-tým Slavoje Vyšehrad v Kolovratech. Sedm desítek přítomných diváků rozhodně nelitovalo své návštěvy: festival fotbalové ofenzivy, ale současně i den otevřených dveří na obou stranách, vygeneroval celkem 14 branek a remízu 7:7. O divokém průběhu utkání svědčí i několik zvratů ve vývoji skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:5, 6:5, 6:7 a 7:7.

Za stavu 5:5 přišlo více než přísné vyloučení Jiřího Kubíka a domácí vzápětí šli do vedení 6:5. Hráči Vyšehradu B ani v deseti nerezignovali a navzdory oslabení otočili skóre na 6:7, jenomže v 90. minutě si nechali dát laciný vyrovnávací gól na 7:7.

V dresu hostujícího týmu dali po dvou gólech Kamil Kulhavý, Radim Matysík a Tomáš Junek, jednou se trefil Jirka Filip. Navíc Kulhavý s Filipem si připsali po třech brankových asistencích. Matysík s celkově 14 trefami dominuje soutěži o krále střelců A-skupiny pražské I. A třídy.

Její tabulku vede po osmi odehraných kolech Březiněves před nováčkem z Bohnic (oba 21 bodů), Hostivaří (18) a Vyšehradem B (17).

V úvodu zápasu byly rozhodně aktivnější Kolovraty a než inkasovaly první gól, vedly na střelecké pokusy 8:0! Již ve 4. min. trefil Kalenda tyč Procházkovy brány a o pět minut později na malém vápně Š. Klíma zabránil další jeho střele v cestě do sítě. Na druhé straně se tlačil do zakončení ve 12. min. Matysík, brankář Janocsko byl ale u míče dříve.

V 18. min. už ale kapituloval. Kubík prodloužil balon do středu na Hanzlíka, ten ještě posunul doleva a Kulhavý nekompromisní střelou pod břevno otevřel skóre: 0:1!

O dvě minuty později Filip našel Pusche, ten prodloužil balon doleva, převzal ho Matysík, obešel kličkou i brankáře domácích a zavěsil: 0:2! Z prvních dvou střeleckých pokusů tak dali hráči hostí dva góly.

Brankostroj rychle pokračoval. Ve 22. min. Procházka zneškodnil takřka gólovou střelu Kalendy, nikdo pak míč nedopravil nikdo do bezpečí, a tak bylo zle. Marc střelou z hranice vápna po zemi snížil: 1:2.

Ve 26. min. po centru Kulhavého Matysík přiťukl balon Filipovi a ten střelou na zadní tyč dal třetí gól hostí: 1:3!

Přesně po půlhodině hry si ale naběhl na křížný centr Kalendy Kučera a střelou po zemi k tyči snížil na 2:3. Za další dvě minuty pak potrestal chybu v rozehrávce Vyšehradu B Kabeláč a srovnal na 3:3.

Závěrečné minuty první půle patřily týmu hostí. Ve 35. min. po faulu na Matysíka Kulhavý prováděl trestný kop a jeho střela lízla tyč kolovratské brány. Tři minuty nato centr Kulhavého splácnul rukou do zámezí domácí stoper Mathauser, penalta se ale nepískala, jen roh.

Ve 41. min. Matysík hlavou přihrál Kulhavému, jehož následný centr z levé strany převzal Junek, uvolnil se a prostřelil brankáře domácích: 3:4! Ve 45. min. potom Filip našel Kulhavého, ten ještě Matysíka, jenž přesně zakončil a završil účet první půle: 3:5!

Dvě minuty po změně stran mohl zvýšit na tříbrankový rozdíl Kulhavý, jeho střelu však vyrazil Janocsko na roh. Naopak ve 48. min. střelou zpoza vápna po zemi na zadní tyč snížil Marc: 4:5. Tři minuty nato měl čistou šanci domácí kapitán Votřel, jeho hlavičku vyrazil Procházka na roh. Na druhé straně, po přihrávce od Matysíka, mohl skórovat Hanzlík, ani on ale neproměnil, minul bránu. V 61. min. pro změnu Pusch „nabil“ Filipovi, ten ale vyloženou příležitost spálil, trefil jen brankáře. Nedáš – dostaneš a domácí vyrovnali. V 63. min. střelou z úhlu skóroval Lechner: 5:5.

V 69. min. po běžeckém souboji s Marcem viděl Kubík druhou žlutou kartu, a tudíž i červenou. Bylo to více než necitlivý a v tu chvíli, pro tým hostí, devastující verdikt.

Kolovraty tímto dárkem samozřejmě nepohrdly. Jeho součástí byl i trestný kop těsně za vápnem, z něhož trefil Marce přesně k tyči, nicméně Procházka vytáhl ze svého brankářského repertoáru famózní zákrok a robinzonádou vyrazil střelu na roh. Dvě minuty nato už ale kapituloval a domácí, zásluhou trefy Kabeláče, šli poprvé do vedení: 6:5.

To už byla pro Vyšehrad B, i vzhledem k oslabení o jednoho hráče, kritická situace. V 80. min. ale vypálil Hanzlík, k odraženému míči se dostal Junek, obešel i brankáře a vyrovnal: 6:6!

Fotbalové drama gradovalo. V 86. min. Kalenda napálil břevno Procházkovy brány a prakticky z protiútoku dali hráči Vyšehradu B sedmý gól. Junek se uvolnil na levé straně hřiště, odcentroval do vápna, kde Filip přiťukl míč ještě Kulhavému a ten ho ve skluzu poslal do sítě: 6:7!

Brankové hody vyvrcholily v 90. minutě, kdy už tým hostí sahal po tříbodovém zisku. Ale nedočkal se ho. Po zaváhání v obranné činnosti Lechner z velmi ostrého úhlu z pravé strany trefil přesně na zadní tyč: 7:7.

V dalším utkání I. A třídy naše juniorka nastoupí v sobotu 21. října ve 14.00 hod. doma proti poslednímu týmu tabulky Čechii Dubeč.

Trenér Miroslav Obermajer: „Výsledek 7:7 mě ani trochu netěší. V deseti lidech otočíme skóre z 5:6 na 7:6, pak ale stejně inkasujeme v poslední minutě zápasu nesmyslný vyrovnávací gól, a přijdeme tak zbytečně o body. Není možné, aby hráči, kteří mají ambice nastupovat do zápasů třetí ligy, předvedli tohle v defenzivní činnosti. Alespoň, že jsme byli tak produktivní. Nejlepším hráčem v ofenzivě byl opět Kamil Kulhavý, své si odehráli i Mates a Juny. Jenomže sedm inkasovaných branek v utkání I. A třídy je pro mě jako zlý sen.“

 

Sokol Kolovraty – Slavoj Vyšehrad B 7:7 (3:5)

Sobota 14. října 2017, 8. kolo I. A třídy (skupina A).  

Branky: 22. a 48. Marc, 32. a 73. Kabeláč, 63. a 90. Lechner, 30. Kučera – 18. a 87. Kulhavý, 20. a 45. Matysík, 41. a 80. Junek, 26. Filip.

Střely na branku: 15:14. Střely mimo: 11:6. Soupeřem zblokované střely: 3:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:3.

Rozhodčí: Hrivík – Habada, Kvapil. ŽK: Votřel – Kubík, Matysík. ČK: 70. Kubík (Vyšehrad B).

Diváků: 70.

Kolovraty: Janocsko – Kudláček, Mathauser, Votřel, Lechner – Kučera, Kabeláč, P. Všetečka, Petr – Marc, Kalenda. Trenér Roman Dubovči.

Vyšehrad B: Procházka – Š. Klíma (46. Čermák), Šlegl, Seidl, Kubík – Junek, Hanzlík, Pusch (72. Mukendi), Kulhavý – Filip, Matysík. Trenér Miroslav Obermajer.


Střelci branek Vyšehradu B

14 – Matysík

8 – Kulhavý

5 – Filip

2 – Junek, J. Procházka

1 – Doležal, Hanzlík, Kubík, Pusch, Smolák, Zimmermann


Brankové asistence

11 – Junek

9 – Pusch

7 – Kulhavý

6 – Filip

4 – Kubík

3 – Hanzlík, Jakab, Matysík, Smolák

2 – Doležal, J. Procházka

1 – Š. Klíma, Macej


Rozhovor s trenérem Kolovrat Romanem Dubovčim: zde

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...