INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka zdolala Háje JM 4:0, prosadila se až po změně stran

Juniorka Stejně jako v předchozím zápase v Bohnicích, také v podzimní derniéře I. A třídy vyhrála rezerva mužů Slavoje Vyšehrad rozdílem čtyř branek po poločase 0:0. Na státní svátek v pátek 17. listopadu zdolala na domácí půdě Háje Jižní Město 4:0, soupeř ale podal velmi sympatický výkon a jeho hra rozhodně nepřipomínala postavení až na 12. místě tabulky. Brzy po změně stran se dvakrát trefil Radim Matysík, po jednom gólu připojili obránci Miroslav Hendrych a kapitán Jiří Kubík z penalty. Vyšehrad B stráví zimní pauzu na druhém místě tabulky skupiny A pražské I. A třídy s odstupem jednoho bodu na vedoucí Březiněves (skupinu B vede po podzimu Slavoj Podolí).

Háje, které hrály jedenáct let v řadě přebor (počínaje sezonou 2006/07 v něm obsadily postupně 9., 15., 14., 9., 9., 7., 9., 13., 7., 14. a sestupové 15. místo), nepřijely jen s defenzivní taktikou, snažily se využít každé příležitosti k ohrožení Štikovy brány. Ve 14. min. to zkusil zpoza vápna Látal, mladý gólman Vyšehradu jeho střelu k tyči vyrazil na roh. Potom se dostal do šance kapitán hostí Sojka, v dobré pozici hlavou netrefil míč, jak by si přál, a ten končil v zámezí. Po půlhodině hry měl dvě šance další zkušený borec Dub; v prvním případě ho zastavil Šlegl, ve druhém ztroskotal na Štikovi.

Mezitím byl v permanenci i gólman hostí Lačík, který si poradil se štiplavou střelou Maceje pod břevno i prudkou ranou Jakaba z dvaceti metrů.

V závěru první půle měl dvě gólové příležitosti celek z Prahy 11. Ve 38. min. to zkusil z trestného kopu těsně za hranicí vápna Truneček, jeho rána nepostrádala sice razanci, šla však doprostřed a Štika ji vyrazil. V 42. min. byl už překonán, ale se štěstím neinkasoval. Po odraženém balonu se dostal do čisté gólové šance Dub, sprintem oběhl i Štiku, právě rychlost ho ale o zlomek vteřiny později zradila: na čáře se už nestihl zastavit a zatočit míč doprava do brány, takže ji zblízka minul.

Domácí tým udeřil necelé tři minuty po změně stran. Po hezké kombinační akci Junek obešel bránícího protihráče, přihrál zpětně na hranici vápna a Pusch bez otálení vypálil umístěnou střelu. Brankář Lačík ji vytěsnil jen na tyč a balon se pak od ní odrazil do prostoru, kde se objevil dobíhající Matysík: 1:0!

O čtyři minuty později chyboval brankář Hájů, Matysík mu doslova ukradl míč a poslal ho do odkryté svatyně: 2:0!

To už bylo jasné, že všechny body zůstanou na Vyšehradě a domácí tým potvrdí roli favorita. V 57. min. Jakab pálil z vápna těsně nad a Macej to zkusil nůžkami, trefil jen střed brány. Přesně po hodině hry ale Macej poslal zleva zpětnou přihrávku od brankové čáry do vápna, kam si naběhl velezkušený hlavičkář Hendrych a z místa penalty trknul míč do sítě: 3:0! Střelou k tyči to zkusil i Šlegl, ale mezi autory gólů se nezapsal.

V 70. min. měl vyloženou šanci hostující Látal, minul však bránu, protože Štika mu včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel.

Čtvrt hodiny před koncem utkání brankář Lačík fauloval ve vápně hlavičkujícího Kulhavého, který tentokrát přišel na hřiště až v polovině druhé půle, a Kubík se z penalty trefil nechytatelně k tyči: 4:0! Byl to na podzim už 57. a současně poslední gól juniorky v tomto roce.

V poslední minutě měly Háje takřka stoprocentní možnost dosáhnout alespoň čestného úspěchu, leč nevyužily ji. Svůj brejk z pravé strany hřiště zakončil Soucha střelou z úhlu, Štika ji vyrazil, i když jen k dobíhajícímu Hrubému. Ten sice pohotově dorážel, ale opět Štika skvělým reflexem zabránil gólu, a uhájil tak čisté konto. Na podzim v zápasech juniorky se mu to podařilo už počtvrté.

Trenér Jaroslav Klíma: „V první půli jsme nehráli dobře, mysleli jsme si, že to přijde samo, jenomže dvě gólové šance měl naopak soupeř. A mohl nás z nich klidně potrestat. V poločase tak bylo potřeba hráčům důrazně připomenout jejich úkoly na hřišti. Pomohlo to, protože po změně stran se náš herní projev zlepšil a měl už odpovídající parametry. Celkově s naším vystoupením v podzimní části I. A třídy můžeme být spokojeni. Přezimujeme na postupové pozici a postup do přeboru je také naším cílem.“

 

Slavoj Vyšehrad B – Háje Jižní Město 4:0 (0:0)

Pátek 17. listopadu 2017, 13. kolo I. A třídy (skupina A).

Branky: 48. a 52. Matysík, 60. Hendrych, 75. Kubík z pen.

Střely na branku: 13:6. Střely mimo: 11:6. Soupeřem zblokované střely: 1:2. Rohy: 10:10. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Maretta – Mesežnikov, Nepraš. ŽK: Š. Klíma – Šejnost.

Diváků: 22.

Vyšehrad B: Štika – Š. Klíma, Seidl, Hendrych, Kubík – Šlegl, Jakab (61. Hanzlík), Pusch (76. Filip), Junek (57. Šindler) – Macej, Matysík (67. Kulhavý). Trenér Jaroslav Klíma.

Háje Jižní Město: Lačík – Šejnost, Hovorka, Sojka, Lojda – Souček – Soucha, Látal, Dub (73. Hrubý), Rájecký – Tureček. Trenér Vladimír Dvořák.


Střelci branek Vyšehradu B

17 – Matysík

16 – Kulhavý

5 – Filip, Junek

2 – Kubík, J. Procházka, Smolák

1 – Doležal, Hanzlík, Hendrych, Macej, Pusch, Zimmermann


Brankové asistence

14 – Junek

12 – Pusch

9 – Kulhavý

7 – Filip

6 – Kubík, Matysík

5 – Jakab

4 – Macej

3 – Hanzlík, Smolák

2 – Doležal, J. Procházka

1 – Klesa, Š. Klíma, Šindler, Zimmermann

 

Vyšehrad B v podzimní části I. A třídy

podzim 2010: 12. místo, 11 bodů

podzim 2011: 12. místo, 14 bodů

podzim 2012: 12. místo, 11 bodů

podzim 2013: 5. místo, 23 bodů

podzim 2014: 8. místo, 16 bodů

podzim 2015: 13. místo,  7 bodů

podzim 2016: 2. místo, 29 bodů

podzim 2017: 2. místo, 32 bodů

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...