INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kombinovaný tým zdolal 5:2 Tempo, dvakrát se trefil Junek

Juniorka Bez obvyklých hráčů základní sestavy nastoupilo mužstvo Slavoje Vyšehrad v sobotu 10. února 2018 na domácí půdě proti FC Tempo. Kombinovaný tým šemíků porazil pátý celek podzimní tabulky pražského přeboru 5:2. Stejně jako před týdnem proti juniorce Sparty se i tentokrát dvakrát trefil Tomáš Junek. Po jedné brance připojili Milan Šídlo, Jiří Heřman a Jiří Filip, jenž kromě toho asistoval u dalších tří gólů. Ve žlutočerveném dresu soupeře ze Lhotky nastoupil bývalý záložník Vyšehradu Robin Zimmermann.

Do zápasu vstoupil lépe soupeř. Již ve 4. min. běžel sám na brankáře Štiku Trojan, dokázal ho také přehodit, nicméně jeho střela byla příliš pomalá a na čáře ji tak ještě dokázal odvrátit Vacík. Jenomže o pět minut později měl pravý bek domácího týmu méně sportovního štěstí. Hráči Tempa podnikli brejk po pravé straně hřiště, Schwank odcentroval a od Vacíka, kterého zezadu tísnil Trojan, se míč nešťastně odrazil za Štikova záda: 0:1.

O minutu později už bylo vyrovnáno. Michálek zprava odcentroval, Filip přepustil míč dorostenci Šídlovi a ten střelou bez přípravy trefil šibenici: 1:1!

Ve 14. min. si na chytrý centr Maceje naběhl Junek a ve výskoku střelou z voleje jen těsně minul bránu Tempa. To byl nejefektnější a nejpohlednější moment zápasu, byť bez gólového vyústění. Tři minuty nato ale Filip prostrčil míč Heřmanovi a ten krátkým švihem poslal míč ke vzdálenější tyči: 2:1!

Ve 25. min. si Filip připsal další gólovou asistenci: doleva posunul balon na Junka, ten obešel protihráče i gólmana a střelou z velmi ostrého úhlu milimetrově přesně trefil na vzdálenější tyč: 3:1!

Ve 34. min. byl Junek u zrodu další akce po levé straně hřiště, již nakonec završil střelou zblízka Filip: 4:1!

Devět minut po změně stran se probil zprava Frei a střelou z úhlu snížil: 4:2. Kontaktní gól mohl dát v 57. min. Trojan, běžel sám na Štiku, ten ale vynikajícím zákrokem zasáhl a velkou příležitost Tempa zneškodnil.

Závěr utkání patřil hráčům Vyšehradu. Minutu před koncem si na ideální centr Vacíka z levé strany naběhl dorostenec Bazal, leč v koncovce mu chybělo víc klidu a rozvahy, takže zblízka přestřelil. O několik vteřin později si téměř stejnou situaci zopakovala – tentokrát již úspěšně – jiná dvojice. Heřman zleva doručil před bránu Tempa „stříbrný podnos“ pro Junka a ten neměl problém: 5:2!

Ve středu 14. února ve 14.00 hod. šemíci přivítají tým FK Ústí nad Labem. V sobotu 17. února přijde na řadu dvojzápas: v 10.30 hod. s dalším druholigovým soupeřem FK Příbram a ve 13.00 hod. s Ďáblicemi, tedy protivníkem z pražského přeboru. Všechna tato utkání se hrají opět na Vyšehradě.

 

Slavoj Vyšehrad B – FC Tempo Praha 5:2 (4:1)

Přípravné utkání v sobotu 10. února 2018.

Branky: 25. a 90. Junek, 10. Šídlo, 17. Heřman, 34. Filip – 9. vlastní Vacík, 54. Frei.

Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:6. Soupeřem zblokované střely: 4:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 9:1.

Rozhodčí: Maretta – Heinc, Kozlík. Bez karet.

Diváků: 25.

Vyšehrad B: Štika – Vacík, Šlegl, Novák – Šídlo (68. Drozd), Macej – Michálek (57. Bazal), Š. Klíma, Junek – Heřman, Filip (77. Jireček). Trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto: Martin Saladiak

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...