INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka v generálce na jarní část sezony zdolala Podolí 3:2

Juniorka – Náročné utkání, vzhledem k těžkému soupeři i nepříznivým klimatickým podmínkám, odehrála na závěr zimní přípravy rezerva mužů Slavoje Vyšehrad. V sobotu 17. března 2018 porazila na domácím stadionu Slavoj Podolí 3:2 brankami Erika Gibilova, Jaroslava Maceje a Jirky Filipa, jež rozvlnily podolskou síť v rozmezí 13 minut.

Přestože bylo hodně mrazivé počasí, mělo utkání velmi solidní úroveň. Ta odpovídala faktu, že se střetly dva špičkové týmy pražské I. A třídy: druhé mužstvo podzimní tabulky skupiny A proti lídrovi skupiny B. Juniorka Vyšehradu na Podolí, přestože je také z Prahy 4, přitom už pěknou řádku let nenarazila. Soupeř se představil s trenérem Josefem Jarolímem, jenž získal v 80. letech coby hráč čtyři tituly mistra Československa a dvakrát i Čs. pohár v dresu Sparty. V obraně modrobílých nastoupil 44letý Karel Kristen, v letech 1996 až 2002 hráč Vyšehradu.

V sestavě domácího týmu se objevil krajní záložník A-týmu Dominik Hašek, který se po dlouhé pauze zaviněné zraněním přišel zatím rozehrát. A také jeden zbrusu nový hráč: ukrajinský středopolař Mykola Kravcin, jehož mateřským oddílem je FC Barsa Sumy, klub z druhé nejvyšší ukrajinské soutěže a města na severovýchodě země.

Právě Hašek se dostal hned v úvodu tohoto hodně promrzlého zápasu do šance, ale neproměnil ji, podobně jako i o něco později. Do vedení tak šel soupeř: po necelé půlhodině hry otevřel skóre Matěj Vondrka: 0:1. Čtyři minuty před pauzou mohl vyrovnat Filip, ale trochu zbrkle trefil jen brankáře Michala Vondrku.

Hned v nástupu do druhé půle se položil do Hanzlíkova centru Hašek, ve skluzu u zadní tyče ale minul bránu. Vzápětí Vacíkovu bombu vyrazil podolský gólman.

Vyrovnání přišlo přesně po hodině hry. Macej přihrál doprava Hanzlíkovi, ten svedl souboj s gólmanem Podolí a k odraženému míči se prodral Gibilov. Trefil umístěnou střelou po zemi k zadní tyči: 1:1!

V 63. min. se vyznamenal Štika, když chytil takřka gólovou střelu podolského kanonýra Jůzka. O dvě minuty později domácí tým rozehrál rohový kop, k odraženému míči se dostal Hanzlík, jehož střela sice ještě do sítě neprošla, dorážka Maceje ale už ano: 2:1!

V 73. min. po přihrávce od Junka předvedl fotbalovou parádu domácí útočník Filip, když z více než čtyřiceti metrů lobem přesně přehodil gólmana Podolí: 3:1! Čtyři minuty nato si ale na druhé straně hřiště naběhl na centr zleva Jůzek a střelou zblízka bez přípravy upravil na 3:2.

V 80. min. měl šanci Hašek, neproměnil ji. V 88. min. sice dotlačil míč do sítě hostí urostlý Kravcin, byl mu však odpískán útočný faul, a tak jeho gól neplatil.

Do jarní části A-skupiny pražské I. A třídy vstoupí naše juniorka v neděli 25. března domácím zápasem se Sokolem Troja. Výkop je v 15 hodin a půjde o měření sil druhého s jedenáctým mužstvem tabulky. V prvním vzájemném utkání v srpnu vyhrál náš tým v Troji 7:3.

Také v předchozích čtyřech letech zahajovala juniorka Vyšehradu jarní část sezony na domácí půdě a pokaždé vyhrála, tak snad to bude platit i tentokrát.


Slavoj Vyšehrad B – AFK Slavoj Podolí 3:2 (0:1)

Přípravné utkání v sobotu 17. března 2018.

Branky: 60. Gibilov, 65. Macej, 73. Filip – 29. Matěj Vondrka, 77. Jůzek. Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:6. Soupeřem zblokované střely: 2:0. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2.

Rozhodčí: Hradil – Zelený, Nepraš. Bez karet.

Diváků: 10.


Vyšehrad B: Štika – Vacík, Šlegl, Macej, Rossmann – Hanzlík, Š. Klíma, Gibilov, Hašek – Filip, Junek. Formou hokejového střídání se zapojil do hry i Kravcin. Trenér Jaroslav Klíma.

Podolí: Michal Vondrka – Vlašák, Bednář, Kristen, Matěj Vondrka – Zezula – Mraček, Hruška, Brož, Janis – Jůzek. Do hry se zapojili formou střídání i Hrubý, Šumnik a Hellingman. Trenér Josef Jarolím.

 

Zápasy juniorky Vyšehradu v zimní přípravě

 

Vyšehrad B – Sparta jun. 2:5 (2:4)

Branky: Junek 2.

 

Vyšehrad B – Tempo 5:2 (4:1)

Branky: Junek 2, Šídlo, Heřman, Filip.

 

Vyšehrad B – Ďáblice 3:5 (2:1)

Branky: Kostorek, Vacík, Pusch.

 

Vyšehrad B – Vykáň 4:4 (1:1)

Branky: Vacík 2, Hanzlík z pen., Kubík.

 

Vyšehrad B – Podolí 3:2 (0:1)

Branky: Gibilov, Macej, Filip.

 

Foto ze zápasu: zde


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...