INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Nečekané fiasko juniorky: prohrála doma 1:5 s Hostivaří

Juniorka Tak tohle mohl jen stěží někdo čekat. Tím spíš, že rezerva mužů Slavoje Vyšehrad měla za sebou v I. A třídě sérii sedmi výher v řadě, devíti utkání v kuse bez porážky a k tomu na domácí půdě sérii devíti vítězství v jednom sledu. V sobotu 7. dubna ale juniorka šemíků doma totálně pohořela, utrpěla s Hostivaří debakl 1:5. Pro domácí mužstvo to byl fotbalový horor: až na jedinou gólovou situaci nevyšlo nic, zatímco soupeři prakticky všechno. To ale nijak nesnižuje vynikající výkon bíločerných. Navzdory zahanbujícímu a pro Vyšehrad nedůstojnému výprasku má náš B-tým na druhém místě vůči třetí Hostivaři ještě čtyřbodový náskok.

Hostivař šla do vedení po čtvrthodině hry, kdy využila zaváhání domácího týmu ve středu pole k brejkové situaci. Mihajlovski zprava odcentroval a na zadní tyči hlavičkoval neobsazený Proskočil: 0:1. O dvě minuty později si titíž dva hráči hostí zopakovali takřka stejnou situaci, tentokrát se ale vyznamenal Štika, kdy více než jasnou šanci Proskočila dokázal zneškodnit.

Na druhé straně se po dvou trestných kopech Štěpána Klímy dostal dvakrát k zakončení Vacík. V prvním případě zpoza vápna těsně přestřelil, ve druhém ve vyložené pozici hlavičkoval jen doprostřed brány, a tak gólman Strazzer míč kryl. Po půlhodině hry a centru od Pusche zleva Heřman pálil nad, ani jemu střela po zemi nevyšla.

Ve 35. min. si to ale oba zopakovali s větším úspěchem, byť tentokrát po akci z pravé strany hřiště. Po autovém vhazování Pusch odcentroval podél velkého vápna a díky tomu, že jeden z hostivařských zadáků nedokázal v protipohybu balon odvrátit, dostal se ke svému adresátovi. Tím byl Heřman, který neomylně zakončil: 1:1!

V poslední minutě první půle ale Macej fauloval před vlastním vápnem Nebřenského a Proskočil z trestného kopu obstřelil ne úplně nejlépe stojící zeď. Trefil naprosto přesně ke vzdálenější tyči: 1:2.

Krásný fotbalový moment předvedl osm minut po změně stran Pusch, kdy prošel s míčem přes několik protihráčů, z pravé strany poslal ostrý centr před bránu, ale nabíhající Hašek ve skluzu už nestihl míč zasáhnout. V 62. min. reklamovali domácí hráči faul na Vacíka v hostivařském vápně od Kučery, ale hrálo se dál. Hosté šli do brejku, z něhož vzešla obrovská šance, Proskočila, trefil však jen dobře postaveného Štiku.

Hostivař ale tento moment ani trochu nemrzel. Záložník Černý, který hrál ještě na podzim ČFL za Jirny, v polovině druhé půle rozehrál z pravé strany rohový kop a po zaváhání domácí defenzivy protlačil míč na zadní tyči do sítě kapitán Šabo: 1:3. Jen o minutu později mohl přidat další gól Pazdera, ale poněkud laxně minul Štikovu bránu.

Potom přišly velké chvíle střídajícího Kudeje, jenž nahradil právě Pazderu. V 81. min. po centru zleva zvýšil právě Kudej: 1:4. O tři minuty později opět Kudej prošel defenzivou Vyšehradu B jako nůž máslem, obešel i Štiku a zblízka zavěsil do prázdné brány: 1:5.

Poslední šanci utkání měl domácí útočník Heřman, ale brankář Strazzer mu ji zmařil.

Další utkání jarní části I. A třídy odehraje Vyšehrad B v sobotu 14. dubna v 10.45 hod. na půdě jedenáctého Unionu Strašnice.

Trenér Jaroslav Klíma: „Soupeř byl tentokrát mnohem chytřejší a také efektivnější než my. Před prvním gólem jsme nešli do souboje a bylo z toho přečíslení, jehož výsledkem byl zbytečný gól na 0:1. V tu chvíli dostal zápas jiný rozměr, začali jsme hrát do plných a přestože jsme vyrovnali, zase jsme se v závěru první půle nevyvarovali hrozné chyby před vlastním vápnem. V situaci, kdy vůbec nebylo potřeba faulovat. Takže trestný kop, k tomu špatně postavená zeď a gól do šatny na 1:2. Za tohoto stavu ve druhé půli jsme měli několik možností znovu vyrovnat, což se nám ale nepodařilo a naopak jsme inkasovali polovlastní gól na 1:3.“

 

Slavoj Vyšehrad B – SK Hostivař 1:5 (1:2)

Sobota 7. dubna 2018, 16. kolo I. A třídy (skupina A).

Branky: 35. Heřman – 15. a 45. Proskočil, 81. a 84. Kudej, 66. Šabo. Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 10:4. Soupeřem zblokované střely: 3:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2.

Rozhodčí: Kutiš – Fazekaš, Nepraš. ŽK: Š. Klíma – Černý, Plášil.

Diváků: 50.


Vyšehrad B: Štika – Vacík, Šlegl, Hendrych (67. Jakab), Rossmann (61. Madej) – Macej – Hanzlík, Pusch, Š. Klíma – Filip (51. Hašek), Heřman. Trenér Jaroslav Klíma.

Hostivař: Strazzer – Plášil, Chyle, Šabo, Brzák – Mihajlovski (46. Pazdera, 71. Kudej), Kučera (84. Klofáč), Mikeš, Černý – Proskočil, Nebřenský. Trenér Zdeněk Vondráček.


Střelci branek Vyšehradu B

17 – Matysík

16 – Kulhavý

8 – Filip

5 – Junek

4 – Hanzlík

2 – Drobílek, Kubík, J. Procházka, Smolák

1 – Doležal, Hašek, Hendrych, Heřman, Š. Klíma, Macej, Pusch, Zimmermann


Brankové asistence

17 – Pusch

16 – Junek

9 – Kulhavý 

7 – Filip

6 – Kubík, Macej, Matysík

5 – Jakab

3 – Hanzlík, Smolák

2 – Doležal, J. Procházka

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...