INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Junek dal Kolovratům 4 góly, juniorka má náskok pěti bodů

Juniorka – Na rozdíl pěti bodů zvýšila svůj náskok v čele skupiny A pražské I. A třídy rezerva mužů Slavoje Vyšehrad. V sobotu 12. května přejela doma Sokol Kolovraty 6:1, zatímco druhý s třetím týmem tabulky se navzájem obraly o body: Hostivař – Březiněves 1:1. Pět kol před koncem letošního ročníku soutěže tak vede Vyšehrad B s 53 body před Březiněvsí (48) a Hostivaří (47), za níž pak zeje třináctibodová propast.

Do sítě sedmého týmu tabulky se čtyřikrát trefil Tomáš Junek (naposledy dal čtyři góly loni v březnu Tadeáš Madej v utkání Vyšehrad B – Kyje 11:0) a jednou Tomáš Rossmann s Petrem Vacíkem. Juniorka se tímto přehoupla přes průměr čtyř a půl vstřeleného gólu na zápas, momentálně je jeho hodnota 4,52. A půltuctový příděl uštědřila soupeřům na jaře už počtvrté.

Po dvaceti minutách hry nebylo žádných pochyb o tom, kdo získá tři body, protože v té době byl stav už 3:0. Junek měl první velkou šanci v 8. min., kdy po Madejově centru hlavičkoval mimo bránu. V 10. min. ale odcentroval zprava kapitán Hanzlík, nabíhající Rossmann se ve skluzu hodně protáhl, ale stálo to za to: 1:0! Včetně předešlých zápasů s Kunraticemi a v Uhříněvsi se tak stal Rossmann už potřetí za sebou autorem zahajovací branky utkání. Tři minuty nato pálil po rohu Š. Klíma těsně vedle.

Kolovraty měly problémy na pravé straně své sestavy, kde se brzy zranil Buchtík a musel odstoupit, takže než se znovu zformovaly, využívali toho častými náběhy a centry zleva Madej či Rossmann. Tak se stalo i v 16. min., kdy Madejovu přihrávku na zadní tyč zužitkoval Vacík: 2:0!

V 19. min. odcentroval zleva pro změnu Rossmann a nabíhající Junek zblízka poslal balon do sítě: 3:0!

Ve 35. min. Junek „nabil“ do jasné šance Heřmanovi, toho ale vychytal Janocsko – brankář, který v minulosti prošel Spartou, Viktorií Žižkov, Kladnem, Horními Měcholupy a Louňovicemi. O několik vteřin později se probil z pravé strany Pusch a z úhlu napálil tyč. Tři minuty nato po kombinaci Hanzlíka s Madejem zakončoval Hendrych, byl mu však odmáván ofsajd, a tak jeho gól neplatil.

Čtyři minuty po změně stran byli u zrodu čtvrtého gólu Hanzlík a Š. Klíma, ale zakončoval střelou z pravé stran Junek: 4:0!

Pak se už začala sestava dost měnit, ofenziva ale pokračovala. Rossmann pálil nad a v polovině druhého poločasu Junek využil chyby v hostující defenzivě, aby zkompletoval svůj hattrick: 5:0!

Čtvrt hodin před koncem utkání si ale nechal dát Vyšehrad B velmi laciný gól. Knapp se nakonec ocitl sám před Štikou, udělal mu kličku a z úhlu snížil na 5:1.

V 86. min. po přihrávce od Šindlera trefil Vacík tyč, nicméně minutu před koncem, po přihrávce od Š. Klímy, dal Junek svůj čtvrtý gól: 6:1!

V utkání 22. kola rezerva šemíků nastoupí v neděli 20. května od 17 hodin na hřišti poslední Čechie Dubeč. Potom budou ještě následovat zápasy doma s Újezdem nad Lesy B, v Březiněvsi, doma s Bohnicemi a nakonec na Hájích.

Trenér Jaroslav Klíma: „Znovu se opakovalo, že jsme měli zápas rozehraný na deset gólů a znovu jsme zahazovali spoustu šancí. Kolovraty však také hodně podržel gólman Janocsko, na tak kvalitního brankáře jsme v této soutěži zatím asi ještě nenarazili. Vadí mi inkasovaný gól v zápase s tak jednoznačným průběhem. Pokud bychom na hřišti lépe komunikovali, nemusel vůbec padnout.“

 

Slavoj Vyšehrad B – Sokol Kolovraty 6:1 (3:0)

Sobota 12. května 2018, 21. kolo I. A třídy (skupina A).

Branky: 19., 50., 67. a 89. Junek, 10. Rossmann, 16. Vacík – 75. Knapp.

Střely na branku: 16:3. Tyče: 2:0 (35. Pusch, 86. Vacík). Střely mimo: 13:0. Soupeřem zblokované střely: 5:0. Rohy: 16:0. Ofsajdy: 5:0.

Rozhodčí: Petrášek – Zloch, Chrenko. ŽK: Rossmann (Vyšehrad B).

Diváků: 30.

Vyšehrad B: Štika – Vacík, Šlegl (55. Stareček), Hendrych, Madej (61. Gibilov) – Hanzlík, Š. Klíma, Pusch (68. Šindler), Rossmann – Junek, Heřman (55. Filip). Trenér Jaroslav Klíma.

Kolovraty: Janocsko – Seko, P. Všetečka, Šmejkal, Petr – Mathauser – Buchtík (5. Bláha, 81. Nechvíle), Kabeláč, Böhm, Kalenda (34. Vítek) – Knapp (87. Kudláček). Trenér Jindřich Všetečka.


Střelci branek Vyšehradu B

17 – Matysík

16 – Kulhavý

12 – Junek

9 – Filip

5 – Heřman

4 – Hanzlík

3 – Hašek, Rossmann, Vacík

2 – Drobílek, Hendrych, Š. Klíma, Kubík, J. Procházka, Smolák

1 – Čtvrtníček, Doležal, Macej, Madej, Pusch, Šindler, Zimmermann


Brankové asistence

24 – Pusch

20 – Junek

9 – Filip, Hanzlík, Kulhavý 

6 – Kubík, Macej, Matysík

5 – Jakab

4 – Š. Klíma

3 – Heřman, Rossmann, Smolák

2 – Čtvrtníček, Doležal, Hendrych, J. Procházka, Šlegl

1 – Gibilov, Hašek, Klesa, Kostorek, Madej, Šindler, Václavek, Zimmermann

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...