INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Po osmi sezonách v I. A třídě je Vyšehrad B opět v přeboru!

Juniorka Tři kola před koncem letošního ročníku pražské I. A třídy si B-tým mužů Slavoje Vyšehrad zajistil postup do pražského přeboru. Tým trenéra Jaroslava Klímy v sobotu 26. května 2018 porazil doma předposlední tým tabulky Újezd nad Lesy B 6:1 a vede soutěž nadále o 6 bodů před Hostivaří. Třetí Březiněves ale ztrácí již 11 bodů.

Podeváté v sezoně nastřílel Vyšehrad B alespoň šest branek během utkání: dvakrát se trefil Tomáš Junek, jednou pak Jiří Heřman, Tomáš Rossmann, Jiří Filip a Ondřej Šindler. Tři gólové asistence si připsal obránce Petr Vacík. V závěru střetnutí nastoupil i 53letý trenér Jaroslav Klíma a podílel se přihrávkou na posledním gólu. Průměr vstřelených branek juniorky na zápas se již blíží pěti, nyní činí 4,78.

Sestava soupeře se jen hemžila zkušenými fotbalisty, kteří dříve nastupovali za A-tým Újezdu nad Lesy v přeboru. Domácí celek byl ale favoritem, a tuto roli plnil od úvodního hvizdu. V 5. min. v první vyložené šanci Junek ještě minul, ale o dvě minuty později Hendrych nastartoval Vacíka, ten obešel po pravé straně bránícího zadáka a odcentroval na malé vápno, kam si naběhl Heřman a pohotovou střelou bez přípravy otevřel skóre: 1:0!

Ve 14. min. mohl tým z Prahy 21 vyrovnat, Borovička trefil vnější tyč Štikovy brány. Hned z protiútoku Rossmann trefil také tyč. Pět minut nato už mířil lépe. V 19. min. totiž Junek prošel z pravé strany podél hranice velkého vápna, našel Rossmanna a ten střelou bez přípravy k tyči trefil: 2:0!

Přesně po půlhodině hry se probil z levé strany Pusch, křížnou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč. Vzápětí ale zaspala levá strana sestavy domácích, Kohout dostal spoustu prostoru k zakončení, a tak pokazil Štikovi čisté konto: 2:1.

Tři minuty nato ale Vacík našel přihrávkou z pravé strany Pusche, který prodloužil na Junka a ten ranou bez přípravy vrátil Vyšehradu B vedení o dva góly: 3:1! Za další tři, minuty, což bylo ve 37. min., po rohovém kopu Gibilova z levé strany, Junek dělovkou z voleje napálil spojnici břevna a tyče. Ještě před poločasem byl kapitánem hostí Daníčkem faulován ve vápně Heřman, ale hrálo se dál.

S Junkem si obrana zelenobílých nevěděla rady – až na brankáře Pecha, který čtyři minuty po změně stran jeho střelu pod břevno reflexivně vyrazil na roh. To byl parádní fotbalový moment.

Gibilov pálil v 64. min. těsně nad a domácí hráči byli sami nespokojeni, jak se v tomto úseku hry zadrhla kombinace i častá snaha o zakončení. Prolomil to po přihrávce od Vacíka v 74. min. ranou zdálky Filip. Jeho křížná střela po zemi se odrazila od vzdálenější tyče do sítě: angličanem 4:1!

V 83. min. odcentroval zleva Šindler a Junek z úhlu prostřelil Pecha: 5:1! V závěrečné desetiminutovce se na hřišti objevil i trenér Jaroslav Klíma a tři minuty před koncem utkání jeho nadýchaný centr za obranu našel Junka. Ten se pootočil a hlavou trefil břevno – bohužel, hattrick mu dopřán nebyl. U odraženého míče byl ale jako první Šindler a nekompromisně rozhodl o tom, že hosté nakonec odjeli s půltuctovým přídělem: 6:1!

Ve zbývajících třech kolech se rezerva šemíků představí v Březiněvsi, doma proti Bohnicím a nakonec na umělce Hájů Jižní Město. V loňské sezoně Vyšehrad B získal 60 bodů, k dosažení této hranice letos chybí ještě jeden bod.

Trenér Jaroslav Klíma: „Postoupili jsme do přeboru, kde bychom také měli hrát důstojnou roli – máme mnohem lepší juniorku než před osmi lety, kdy jsme v něm působili naposledy. Proti béčku Újezdu jsme šesti nastřílenými góly splnili svoji normu, vypadli jsme však z konceptu v první polovině druhé půle, kdy nám to moc nešlo. Pak ale soupeř odpadl fyzicky a přidali jsme další tři góly.“

 

Slavoj Vyšehrad B – FK Újezd nad Lesy B 6:1 (3:1)

Sobota 26. května 2018, 23. kolo I. A třídy (skupina A).

Branky: 34. a 83. Junek, 7. Heřman, 19. Rossmann, 75. Filip, 87. Šindler – 31. Kohout. Střely na branku: 17:3. Tyče nebo břevna: 3:1 (15. Rossmann, 37. a 87. Junek – 14. Borovička). Střely mimo: 10:2. Soupeřem zblokované střely: 6:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:3.

Rozhodčí: Vítek – Les, Andras. ŽK: Zeman (Újezd n. L. B).

Diváků: 12.


Vyšehrad B: Štika – Vacík, Macej, Hendrych, Š. Klíma (79. J. Klíma st.) – Filip, Gibilov, Pusch, Rossmann (57. Šindler) – Heřman (64. Šlegl), Junek. Hrající trenér Jaroslav Klíma.

Újezd nad Lesy B: Pecho – Jelen, Daníček, Zeman, Šimek – Foltman, Sochovič (51. Plzák), Cikhart (85. Podlipný), Borovička – Šebesta – Kohout. Trenér Petr Křelina.


Střelci branek Vyšehradu B

17 – Matysík

16 – Kulhavý

14 – Junek

11 – Filip

6 – Heřman

5 – Hanzlík, Rossmann

3 – Gibilov, Hašek, Vacík

2 – Drobílek, Hendrych, Š. Klíma, Kubík, Macej, Madej, J. Procházka, Pusch, Smolák, Šindler

1 – Čtvrtníček, Doležal, Zimmermann


Brankové asistence

26 – Pusch

24 – Junek

9 – Filip, Hanzlík, Kulhavý 

7 – Macej

6 – Kubík, Matysík

5 – Jakab

4 – Š. Klíma, Rossmann

3 – Hendrych, Heřman, Madej, Smolák, Šindler, Šlegl, Vacík

2 – Čtvrtníček, Doležal, Gibilov, J. Procházka

1 – Hašek, Klesa, J. Klíma starší, Kostorek, Václavek, Zimmermann

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...