INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dvacátá výhra juniorky: 4:0 s Březiněvsí na hřišti v Troj

Juniorka B-tým mužů Slavoje Vyšehrad sahá po prvenství v letošním ročníku I. A třídy. V neděli 3. června vyhrál na hřišti Sokolu Troja nad třetí Březiněvsí 4:0 a díky dvacátému vítězství v sezoně uhájil svůj šestibodový náskok před druhou Hostivaří. Zároveň už nyní dvě kola před koncem překonal o dva body svůj loňský celkový zisk 60 bodů.

Juniorka šemíků vyhrála poosmé v řadě, naopak Březiněves prohrála potřetí za sebou. V prvním poločase se trefil Jiří Heřman, po změně stran pak Radek Hanzlík, Karel Pusch a Oldřich Kostorek. Podobně jako před týdnem proti Újezdu nad Lesy B i tentokrát nastoupil v průběhu druhého poločasu 53letý trenér Jaroslav Klíma. Brankář Marek Štika uhájil juniorce pojedenácté v sezoně čisté konto.

První šanci měl po přihrávce od Filipa Pusch, střelou z úhlu těsně minul. V 10. min. ale Filip prostrčil míč Heřmanovi, ten ukázal záda obráncům hostí a tváří v tvář brankáři Lacinovi si poradil s chladnou hlavou, střelou po zemi k tyči otevřel skóre: 0:1!

Tři minuty nato obránce Hlavík fauloval pronikajícího Rossmanna a Vyšehrad B kopal penaltu. Hanzlík ji ale nevyužil, jeho střelu k tyči bravurně vyrazil brankář Lacina na roh.

O jediné alespoň částečné ohrožení Štikovy brány se postaral ve 25. min. čtyřicetiletý exligista Pavel Macháček (50 zápasů a 4 góly v nejvyšší soutěži), po rohu ale minul.

Ve 39. min. po rohu Pusche vznikl závar před bránou týmu ze severního okraje Prahy. Hendrych trefil tyč a Filip z dorážky gólmana Lacinu. Těsně před pauzou se ještě pokoušeli o zakončení Pusch a Vacík, ale bez výsledku.

Osm minut po změně stran prošel po levé straně hřiště Macej, odcentroval na Heřmana, jeho střelu ale protihráči zblokovali. Míč ovšem znovu získal Heřman, přihrávkou doprava našel Hanzlíka a ten nekompromisním „angličanem“ pojistil náskok: 0:2! Jeho střela se odrazila od vzdálenější tyče do sítě.

V 63. min. P. Macháček odvracel míč z vlastní šestnáctky, zachytil ho ale Kostorek. Jeho zblokovaná střela se odrazila k Puschovi a ten zamířil z hranice vápna ostrou ranou k tyči: 0:3!

Deset minut před koncem nejproduktivnější hráč tohoto utkání Heřman obstaral finální přihrávku ze středu hřiště doprava a Kostorek střelou z úhlu uzavřel skóre: 0:4!

V sobotu 9. června ve 14 hodin juniorka přivítá doma na Vyšehradě šestý celek tabulky Slovan Bohnice. Poslední utkání sezony odehraje v sobotu 16. června v 10.30 hod. na umělce týmu Háje Jižní Město, který je sedmý.

Trenér Jaroslav Klíma: „Po zápase mohlo být už za deset minut, pokud bychom proměňovali šance, které si vypracujeme, a to včetně penalty. Ale porazili jsme třetí tým tabulky 4:0, takže kluci zaslouží pochvalu. I proto, že soupeře nepustili za celý zápas do žádné vyložené šance.“


TJ Březiněves – Slavoj Vyšehrad B 0:4 (0:1)

Neděle 3. června 2018, 24. kolo I. A třídy (skupina A).

Branky: 10. Heřman, 53. Hanzlík, 63. Pusch, 80. Kostorek. Střely na branku: 0:9. Střely mimo: 3:10. Soupeřem zblokované střely: 3:9. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:5.

Rozhodčí: Tikal – Toman, Chrenko. ŽK: Fiala, Mandík – Kostorek, Hendrych.

Diváků: 30. Ve 13. min. neproměnil Hanzlík (Vyšehrad B) penaltu.


Březiněves: Lacina – Hlavík, R. Macháček, Valtr, P. Macháček – Ferkl, Allram (77. Trousil), D. Fiala, Nepraš – Mandík – Benda. Hrající trenér Jan Trousil.

Vyšehrad B: Štika – Vacík, Macej, Hendrych, Kostorek – Hanzlík, Pusch (70. J. Klíma st.), Gibilov, Rossmann (46. Šlegl) – Filip, Heřman (63. Šindler). Hrající trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek Vyšehradu B

17 – Matysík

16 – Kulhavý

14 – Junek

11 – Filip

7 – Heřman

6 – Hanzlík

5 – Rossmann

3 – Gibilov, Hašek, Pusch, Vacík

2 – Drobílek, Hendrych, Š. Klíma, Kubík, Macej, Madej, J. Procházka, Smolák, Šindler

1 – Čtvrtníček, Doležal, Kostorek, Zimmermann


Brankové asistence

26 – Pusch

24 – Junek

10 – Filip, Hanzlík

9 – Kulhavý

8 – Macej

6 – Kubík, Matysík

5 – Jakab

4 – Heřman, Š. Klíma, Rossmann

3 – Hendrych, Madej, Smolák, Šindler, Šlegl, Vacík

2 – Čtvrtníček, Doležal, Gibilov, Kostorek, J. Procházka

1 – Hašek, Klesa, J. Klíma starší, Václavek, Zimmermann

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...