INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Příprava juniorky Vyšehradu: výhra 6:4 na nebušické půdě

Juniorka – Na novou sezonu v pražském přeboru se připravuje také juniorka Vyšehradu. V neděli 29. července 2018 se představila na hřišti Sokola Nebušice, nováčka I. A třídy, a porazila ho 6:4. Domácí tým nastoupil pod vedením Jaroslava Pospíšila, který byl před lety trenérem právě B-týmu Vyšehradu.

Skóre napovídá, že šlo o poměrně vyrovnané utkání, tak tomu ale rozhodně nebylo – naopak. Zatímco domácí z nemnoha svých šancí čtyři proměnili, hráči Vyšehradu měli viditelnou územní převahu, leč předháněli se v zahazování šancí – kromě šesti vstřelených branek. První a také poslední z nich dal Tomáš Rossmann, jednou se pak trefili Petr Vacík, Jiří Filip, Oldřich Kostorek a Ondřej Toman.

V 6. min. po akci Š. Klímy a Krivosheeva utekl po levé straně hřiště Rossmann a střelou z ostrého úhlu ke vzdálenější tyči otevřel skóre: 0:1! V 10. min. „nabil“ Kubík Vacíkovi a ten krásnou křížnou trefou do šibenice zvýšil: 0:2! Ve 12. min. odcentroval zprava Kostorek a Filip také trefil horní růžek brány: 0:3!

Po třetím gólu šemíci polevili a okamžitě za to pykali. Ve 13. min. snížil domácí Jelínek na 1:3.

Ve 28. min. po přihrávce od Tomana prošel zleva až před domácí bránu Ratner, napálil tyč a odražený míč pak poslal do volného prostoru nabíhajícímu spoluhráči. Tím byl Kostorek, který bez problémů trefil odkrytou část brány: 1:4!

Přesně po půlhodině hry a přihrávce od Tomana se dostal do čisté gólové šance Kubík, ale přestřelil. Vzápětí byl ve vápně domácích faulován Toman, hrálo se však dál.

Nástup do druhé půle vyšel naopak Nebušicím, Yessirkegenov snížil na 2:4. V 52. min. ale po přihrávce od Pusche znovu zvedl skóre Toman: 2:5! O dvě minuty později ale rozhodčí odpískal Š. Klímovi faul ve vápně a Jelínek z penalty překonal Štiku: 3:5. Vzápětí na druhé straně Filip střelou bez přípravy zblízka přestřelil nebušickou bránu.

V polovině druhé půle přihrával Vacík a Toman ve vyložené šanci trefil jen domácího gólmana. Pusch poté hlavičkoval nad. V 72. min. ale Kostorek centrem z pravé strany našel Rossmanna a ten trefou na zadní tyč přidal šestý gól: 3:6!

Šest minut před koncem utkání utekl domácí Hlinovský, obešel i Štiku a střelou do odkryté brány stanovil konečné skóre: 4:6. Vzhledem k obrazu hry a mnoha šancím ale mělo být mnohem výraznější ve prospěch hostujícího mužstva. V 84. min. byl ve vápně domácích faulován Rossmann, měla se kopat penalta, sudí ale nařídil místo toho kop od brány.

Další přípravný zápas už bude pro juniorku současně generálkou před vstupem do pražského přeboru. A bude hodně náročná: rezerva Vyšehradu totiž změří své síly s nováčkem ČFL Slovanem Velvary, navíc na jeho hřišti. Hraje se v sobotu 4. srpna v 10.15 hod. ve Velvarech. Ještě předtím ale odehraje A-tým Vyšehradu přátelské utkání s Čechií Vykáň, a sice ve středu 1. srpna od 18 hodin na hřišti v Krči.


Sokol Nebušice – Slavoj Vyšehrad B 4:6 (1:4)

Přípravné utkání v neděli 29. července 2018.

Branky: 13. a 54. Jelínek (druhá z pen.), 46. Yessirkegenov, 81. Hlinovský – 6. a 72. Rossmann, 10. Vacík, 12. Filip, 28. Kostorek, 52. O. Toman. Střely na branku: 6:15. Střely mimo: 1:12. Soupeřem zblokované střely: 0:8. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:3.

Rozhodčí: Vrtělka. Bez karet.

Diváků: 30.


Vyšehrad B 1. poločas: Štika – Vacík, Macej, Pudil, Š. Klíma – Kostorek, Pusch (29. Jireček), Krivosheev, Rossmann – Kubík, Filip (21. O. Toman).

Vyšehrad B 2. poločas: Štika – Jireček, Macej, Pudil (78. Kubík), Š. Klíma (65. Vacík) – Vacík (53. Filip), Kostorek (51. Rossmann), Krivosheev (51. Pusch), Ratner – Kubík (69. Kostorek), O. Toman. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...