INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Premiéra juniorky v přeboru: bod za remízu 2:2 na Tempu

Juniorka – Po odehraných devadesáti minutách vedla rezerva Vyšehradu na hřišti Tempa 2:1, když navíc předtím promarnila dvě skvělé příležitosti svůj těsný náskok pojistit. Tři body si ale nakonec neodvezla, protože domácí vyrovnali v nastaveném čase z hodně přísného trestného kopu na 2:2, a tak se v utkání velmi dobré úrovně body dělily. Domácí slavili remízu a hostující hráči mohli jen litovat, že přišli o dva body.

Po osmi letech v I. A třídě nastoupila juniorka v sobotu 11. srpna 2018 k utkání pražského přeboru, musela se však obejít bez velezkušeného stopera Hendrycha (po operaci), záložníka Ratnera (v zahraničí) a také útočníka Filipa, který těsně před zahájením sezony přestoupil do Unionu Čelákovice. Na lavičce zůstali dva nedoléčení hráči: bek Vacík a centrhalv Pusch, kteří by jinak, v plné kondici, zaujali místo v základní sestavě.

Tempo se podle očekávání snažilo dát gól hned v úvodu a hlavně jeho hrotový útočník Vltavský představoval pro Štikovu bránu značné nebezpečí. V 11. min. ale Rossmann vhazoval aut a vybral si Krivosheeva, který postupně přešel přes pět hráčů ve žlutočerném a předložil ideální zpětnou přihrávku. Heřman už jen poslal míč do odkryté brány: 0:1!

Průnik Rossmanna z levé strany skončil střelou těsně vedle a dvakrát minul domácí bránu i Kravtsiv. Domácí trefili Štikovu bránu až sedm minut před poločasem po střele bývalého hráče naší U 19 Haška. Právě on ale ve 39. min. odcentroval z levého rohu hřiště a Vltavský střelou z voleje vyrovnal na 1:1.

Krátce po změně stran se dostal do vyložené šance domácí Bláha, ale Štika včas vyběhl a nedovolil, aby šlo Tempo do vedení. Po necelé hodině hry měl šanci i Prucek, ale Macej jeho střelu zblokoval a odvrátil pohromu. V 64. min. kapitán Hanzlík zachytil nepovedený odkop domácího zadáka Čecha a prostrčil míč na Krivosheeva, jenž si udělal z několika hráčů Tempa statické slalomové figuríny a posunul balon na Tomana. Ten ještě přihrál doleva na lépe postaveného Kravtsiva, který neměl problém završit krásnou kombinační akci a poslal míč do sítě: 1:2!

Za tohoto stavu měla juniorka dvě velmi dobré příležitosti zápas definitivně rozhodnout. V 72. min. Hanzlík rozehrál trestný kop a nabíhající Krivosheev zpětnou přihrávkou našel Heřmana, ten ale těsně minul. V 88. min. opět Krivosheev uvolnil kolmou přihrávkou podél levé postranní čáry Bazala, ten místo střely z úhlu zvolil přihrávku na neobsazeného Tomana, jemuž byl v tu chvíli odmáván ofsajd. Dvě šance měli mezitím i domácí, Schwank a Žalud je neproměnili.

V 89. min. po souboji Hanzlíka s Haškem těsně před vápnem si domácí doslova vymodlili dárek v podobě trestného kopu. Byla to jediná chyba sudího za celý zápas, nicméně fatální, a tento chybný verdikt také vzápětí výrazně ovlivnil výsledek. Nemluvě o tom, že kapitán Vyšehradu B ještě viděl nesmyslnou a irelevantní žlutou kartu. Téměř dvě minuty se nehrálo a v nastaveném čase pak Bláha ze standardky vyrovnal na 2:2.

Trenér Petr Vanko (Tempo): „Se ziskem bodu, v kontextu celého zápasu, jsme spokojeni. Chybělo nám sice hodně hráčů, ale to nechci rozebírat. Vzhledem k dobrému vstupu do utkání jsme měli jít určitě do vedení, místo toho jsme ale sami inkasovali. Podobně v nástupu do druhé půle, to už za stavu 1:1, jsme promarnili zase dvě gólové šance a znovu inkasovali. Za stavu 1:2 nás mohl soupeř potrestat a přidat třetí gól, ale nedal a my jsme v závěru utkání ze standardky vyrovnali. Remízu bereme.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Jednoznačně jsme na Tempu ztratili dva body, protože jsme dostali vyrovnávací gól na sklonku utkání ze sporné standardky. Zaplatili jsme ale také daň své neschopnosti pojistit těsné vedení, k čemuž jsme měli dvě možnosti v první i ve druhé půli, přičemž ta poslední z nich byla tisíciprocentní. Bohužel nebyli jsme v tomto utkání chytřejším týmem, jinak bychom ho museli dotáhnout k vítězství. Přesto je potřeba říct, že výkon Tempa odpovídal jeho ambicím i skvělým výsledkům v přípravě. Na přebor měl zápas hodně dobrou úroveň.“


FC Tempo – Slavoj Vyšehrad B 2:2 (1:1)

Sobota 11. srpna 2018, 1. kolo praž. přeboru.

Branky: 39. Vltavský, 90. (+1) Bláha – 11. Heřman, 65. Kravtsiv.

Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:7. Soupeřem zblokované střely: 4:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Zelený – Hrivík, Pytloun. ŽK: Vltavský, Konejl – Š. Klíma, Krivosheev, Hanzlík.

Diváků: 135.

Tempo: Pacovský – Konejl, Prucek, Schwank, Čech (78. Žalud) – Šmídek – Sedlář (60. Babický), Trajhan (65. Kalaš), Bláha, Hašek – Vltavský. Trenér Petr Vanko.

Vyšehrad B: Štika – Jireček (19. Pusch, 63. Toman), Macej, Š. Klíma, Madej – Rossmann, Kravtsiv, Krivosheev, Hanzlík – Heřman (87. Drozd), Kubík (54. Vacík). Trenér Jaroslav Klíma.


Vstupní zápasy juniorky v pražském přeboru

4. 8. 2007 Přední Kopanina – Vyšehrad B 3:0

23. 8. 2008 Přední Kopanina – Vyšehrad B 6:0

23. 8. 2009 Cholupice – Vyšehrad B 3:0

11. 8. 2018 Tempo – Vyšehrad B 2:2

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...