INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Převaha, střely, šance, avšak žádné body: juniorka padla 1:3

Juniorka – V premiérovém utkání sezony na hřišti Tempa přišla juniorka Vyšehradu o vítězství kvůli inkasované brance v nastaveném čase z hodné přísného trestného kopu, ve druhém si ale zavinila bodovou ztrátu sama. V sobotu 18. srpna podlehla doma 1:3 Dukle Jižní Město vinou jednak ne zrovna pevné defenzivy, jednak jalové a váhavé koncovky. Důsledná snaha o kombinaci, místy výrazná územní převaha i 25 střeleckých pokusů tak bohužel přišly vniveč. Obrana hostí v čele s gólmanem Tlustým byla sice pod tlakem, buď ale sama stihla odvrátit pohromu, i když často v poslední možné chvíli, nebo ji zachránilo selhání domácích hráčů. A za stavu 0:0 i neodpískaná penalta za ruku Markuziho. Po dvou kolech pražského přeboru má proto Vyšehrad B jen jeden bod.

Oproti utkání na Tempu došlo ke čtyřem změnám v základní sestavě, v níž se namísto Jirečka, Rossmanna, Kravtsiva a Kubíka objevili Vacík, Doležal, Hradecký a Pusch. K první vážnější situaci došlo v 17. min., kdy utekl po pravé straně Pusch, jeho střelu brankář Tlustý vyrazil a vzápětí zahrál kapitán hostí Markuzi rukou. Penalta se ale nepískala, hra pokračovala dál.

Ve 21. min. završil krásnou kombinaci na jeden dotek Doležal finální přihrávkou z pravé strany na nabíhajícího Pusche, který se již ocitl před odkrytou bránou, byl však tísněn a jasnou šanci neproměnil, minul prostor mezi třemi tyčemi. A hned také přišel trest: ve 24. min. Farkaš kolmou přihrávkou uvolnil kanonýra Kotlíka, ten si naběhl až před Štiku a střelou z úhlu otevřel skóre: 0:1. Po půlhodině hry byl při podobném průniku Kotlíka Štika úspěšnější a jeho gólovou šanci zneškodnil.

Na druhé straně Vacíkovu nebezpečnou střelu vyrazil Tlustý na roh, Pusch pálil těsně vedle, a tak se vzápětí již podruhé opakovalo nedáš – dostaneš. Ve 36. min. bývalý hráč „devatenáctky“ Vyšehradu Inneman přihrál Kotlíkovi, ten se probil po pravé straně hřiště a odcentroval. Letící míč si nešťastně srazil hlavou Macej do vlastní brány: 0:2. V závěru první půle navíc Štika zlikvidoval vyložené šance Dejmka a Kotlíka.

Sedm minut po změně stran a faulu na Krivosheeva pálil z trestného kopu zpoza vápna Madej, ale těsně minul.

Místo korekce skóre přišlo naopak jeho zvýraznění. V 55. min. po zaváhání v domácí rozehrávce utekl po pravé straně Inneman, z jeho centru pak Kotlík, ač tísněn Vacíkem, střelou bez přípravy napálil tyč. Od ní se pak míč prudce odrazil ke Štikovi a od jeho zad za čáru: 0:3.

Vyšehrad B už hrál zcela otevřenou partii vyloženě na riziko, a šance se tak rodily na obou stranách. V 73. min. si pronikající Hradecký vyměnil míč s Heřmanem a byl faulován ve vápně stoperem Hudzieczekem. Heřman z penalty snížil: 1:3! Minutu nato po přihrávce od Rossmanna mohl dát kontaktní branku Doležal, ale křížnou střelou těsně minul. V závěrečné čtvrthodině utkání se již moc vzruchu neurodilo. Hráči Dukly Jižní Město, druhého týmu tabulky předchozího ročníku přeboru a vítěze Poháru Pražského fotbalového svazu, již zkušeně uhájili své dvoubrankové vedení. Jejich hlavním trumfem byl zejména ostrostřelec Kotlík a jeho rozhodnost a úspěšnost v koncovce.

V utkání 3. kola přeboru naše juniorka nastoupí v neděli 26. srpna ve 14 hodin na hřišti Admiry proti tamnímu B-týmu.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Prohráli jsme si zápas sami, protože jsme zahodili spoustu šancí: už po dvaceti minutách hry jsme mohli vést 3:0. V době, kdy se hrálo jen na polovině Dukly, jsme hned z první střely na naši bránu inkasovali, pak jsme si dali ještě vlastní gól a mezitím neproměnili další příležitosti. Ve druhé půli, kdy jsme už šli hodně do rizika, ale i soupeř neproměnil některé své možnosti: řeknu, že na vyložené šance to bylo tak 9:7 pro nás. Máme mladé hráče a o výsledku rozhodla jednoznačně lepší koncovka soupeře.“

Trenér Josef Světlík (Dukla JM): „Zvládli jsme mimořádně těžké utkání s kondičně i herně velmi dobře připraveným protivníkem. Horké počasí náročnost zápasu jen umocnilo a o naší výhře jednoznačně rozhodla lepší produktivita. Se ziskem tří bodů jsme velmi spokojeni, ale po herní stránce to už takové nebylo, a domácí tým byl na tom v práci s míčem lépe než my.“

 

Slavoj Vyšehrad B – Dukla Jižní Město 1:3 (0:2)

Sobota 18. srpna 2018, 2. kolo praž. přeboru.  

Branky: 74. Heřman z pen. – 25. a 55. Kotlík, 38. vlastní Macej.

Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 11:2. Soupeřem zblokované střely: 5:0. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 6:3.

Rozhodčí: Bočok – Maretta, Popelka. ŽK: Š. Klíma, Heřman – Farkaš, Inneman, Kotlík.

Diváků: 55.

Vyšehrad B: Štika – Vacík, Macej, Š. Klíma, Madej – Doležal (85. Jireček), Krivosheev, Hradecký, Hanzlík (53. Rossmann) – Pusch (67. Kubík), Heřman. Trenéři Jaroslav Klíma a Miroslav Jíra.

Dukla Jižní Město: Tlustý – Solař, Markuzi, Hudzieczek, D. Jíra – Inneman, Pařík (46. Micka), Farkaš, Janoušek (71. Konjevič) – Kotlík, Dejmek (90. Novák). Trenér Josef Světlík.


Střelci branek Vyšehradu B

2 – Heřman

1 – Kravtsiv


Brankové asistence

2 – Krivosheev

1 – Hradecký, O. Toman

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...