INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka rozdrtila Braník 9:1!

Juniorka – Devět branek nastřílela juniorka Vyšehradu docela nedávno, letos v květnu v Dubči. To šlo ale samozřejmě ještě o zápas I. A třídy. V pražském přeboru se něco takového podařilo až 1. září 2018, kdy smetla doma Braník 9:1. Byl to celkově 94. zápas rezervy šemíků v této soutěži a dosud nejvyšších výher v ní dosáhla před deseti lety v sezoně 2008/09, kdy porazila rozdílem čtyř branek Královice i Újezd nad Lesy.

Braník vedl sice 1:0, ale už od 24. minuty, což bylo za stavu 1:1, musel hrát v deseti bez vyloučeného Ceccarelliho. V utkání byli hodně vidět oba útočníci: obrana do té doby neporaženého soupeře si v prvním poločase nevěděla rady zejména se Sandrem Shinjikashvilim, zatímco ve druhém s Jiřím Heřmanem. Po dvou gólech nastříleli Jakub Doležal, Jiří Heřman a kapitán Radek Hanzlík, po jednom pak Sandro Shinjikashvili, Alexander Krivosheev a střídající Ondřej Toman. Shinjikashvili kromě toho u čtyř branek asistoval, zatímco Doležal u tří.

Po utkání na Admiře došlo ke třem nedobrovolným změnám v základní sestavě: tou nejzásadnější byl odchod Tomáše Rossmanna, jenž se rozhodl přestoupit do Motorletu. Tomáš Junek odcestoval na delší čas do Anglie, a tak pouze dočasně absentoval jen Jiří Kubík. Nahradili je Petr Šlegl, Jiří Doležal a gruzínský forvard Sandro Shinjikashvili, jenž oblékl dres Vyšehradu poprvé v soutěžním utkání.

Zápas skončil rekordní výhrou, začal ale přitom dost nepříznivě. Již ve 3. min. po dlouhém výkopu brankáře Kudláčka převzal míč Novák, proběhl s ním okolo hodně nedůrazně bránících, spíš jen stínujících, zadáků domácích, a střelou po zemi na zadní tyč otevřel skóre: 0:1.

Ve 14. min. ale Vacík poslal míč podél pravé postranní čáry kapitánu Hanzlíkovi, jenž na krátkou vzdálenost přiťukl míč Shinjikashvilimu a ten ho nádhernou trefou zpoza vápna poslal do vzdálenější šibenice: 1:1!

Ve 23. min. Shinjikashvili našel přihrávkou nabíhajícího Heřmana, toho však těsně před vápnem poslal k zemi Ceccarelli a musel dost předčasně a nedobrovolně pod sprchy. Minutu nato pálil Heřman z trestného kopu k tyči, ale gólman Kudláček efektní robinzonádou vyrazil na roh. Potom po závaru před domácí bránou mohl poslat Braník podruhé do vedení Novák, ale nedal.

Ve 29. min. Macej kolmou přihrávkou našel Shinjikashviliho a ten poslal míč do uličky Doležalovi, který ho jen lehkým ťuknutím nasměroval po zemi ke vzdálenější tyči do sítě: 2:1! Byl to velmi chytrý gól po precizně provedené akci. Hned nato po rozehrání soupeře ze středového kruhu získal míč Krivosheev a nasměroval kolmou přihrávku Shinjikashvilimu. Ten z hranice vápna poslal balon podél vybíhajícího Kudláčka opět do sítě, byl mu ale bohužel odmáván hraniční ofsajd.

Ve 34. min. ale Shinjikashvili vybojoval rohový kop, který rozehrál z pravé strany Krivosheev. Posadil balon přesně na hlavu Hanzlíka a ten z místa penalty trefil do horního růžku: 3:1!

Ve 40. min. Shinjikashvili převzal přihrávku od Doležala a jeho střela zpoza vápna olízla tyč hostující brány. Vzápětí Krivosheev rozehrál roh a Shinjikashvili střelou z halfvoleje jen těsně minul.

Ve 44. min. Doležal ve středovém kruhu posunul míč hlavou na Krivosheeva a ten se vydal na velké sólo se šťastným koncem. Postupně obešel pět hráčů v černých dresech jako slalomové branky a z hranice vápna nasměroval balon technickou střelou k tyči: 4:1!

Hned v nástupu do druhé půle mohl korigovat Vybíral, ale Babka jeho čistou gólovou šanci reflexivně zmařil. Na druhé straně spálil svoji šanci i Heřman, z úhlu minul bránu. V 54. min. měl vyloženou šanci branický Beneš, ale přestřelil.

V 55. min. Krivosheev z vlastní poloviny hřiště nastartoval kolmou přihrávkou podél levé postranní čáry Doležala, který zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Heřmana a ten prudkou ranou bez přípravy pod břevno zvýšil: 5:1!

Minutu nato Š. Klíma získal balon uprostřed hřiště a založil akci, kdy šel balon přes Doležala k Heřmanovi, jenž trefil tyč. Odražený míč se ale odrazil přesně k osamocenému Hanzlíkovi a ten ho poslal do odkryté brány: 6:1!

Vzápětí vystřídal Babku v bráně Štika a ihned založil další gólovou akci. Poslal balon z výkopu Shinjikashvilimu, jenž ze středového kruhu našel přihrávkou doleva nabíhajícího Heřmana. Ten si poradil se dvěma obránci i gólmanem a střelou po zemi opět skóroval: 7:1!

V 67. min. Shinjikashvili v dobré pozici přestřelil, ale v 69. min. Minutu nato ale díky svému důrazu vybojoval míč ve středovém kruhu a nakrátko ho přiťukl Doležalovi. Ten si míč posunul a technickou střelou zdálky k tyči překvapil brankáře Kudláčka: 8:1!

Deset minut před koncem odstoupil zraněný Vacík, a tak i domácí tým dohrával v deseti. V 81. min. ale Jireček přihrál Shinjikashvilimu a ten posunul míč doleva na Ratnera, jenž odcentroval a Toman zblízka doklepl: 9:1! V závěru utkání mohl přidat i desátý gól Heřman, ale šanci nevyužil.

Vyšehrad B se i tak díky vysoké výhře aktuálně posunul z osmého na třetí místo tabulky. Braník hraje přebor čtvrtým rokem v řadě a dosud nevětší příděl inkasoval před třemi roky, kdy prohrál na hřišti Přední Kopaniny 0:7.

V utkání 5. kola naše juniorka nastoupí v sobotu 8. září v 10.30 hod. v Záběhlicích na hřišti ČAFC.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Hezký výsledek. Vstoupili jsme přitom do utkání vlažně, na hřišti jen pochodovali a inkasovali první gól. Pak se ale nádherně trefil Sandro a začali jsme hrát fotbal, navíc Braník přišel již v první půli o vyloučeného hráče. Dokázali jsme si tentokrát nejen přesně přihrávat, ale i zakončovat akce. Díky tomu to tam tolikrát napadalo.“

Trenér Petr Kotlín (Braník): „Jednoznačná a velká ostuda pro nás. Připravovali jsme se na kombinační projev Vyšehradu, který umí své akce dotahovat až do konce, ale tři čtvrtiny zápasu jsme pak hráli v deseti bez vyloučeného hráče. Neřekl bych však, že šlo o vyloženě klíčový moment utkání, spíš velký zásah do něj. Každopádně domácí tým se dokázal prosadit svým herním projevem a my jsme už pak ve druhé půli nebyli sto zachytávat jeho náběhy. Také jsme však měli několik velkých šancí, výsledek tak mohl být klidně 12:7.“

 

Slavoj Vyšehrad B – ABC Braník 9:1 (4:1)

Sobota 1. září 2018, 4. kolo praž. přeboru.

Branky: 28. a 70. Doležal, 55. a 62. Heřman, 33. a 56. Hanzlík, 14. Shinjikashvili, 44. Krivosheev, 81. O. Toman – 3. Novák.

Střely na branku: 16:4. Střely mimo: 7:7. Soupeřem zblokované střely: 2:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 6:3.

Rozhodčí: Chustecki – Tereba, Vojáček. ŽK: Šebák (Braník). ČK: 24. Ceccarelli (Braník).

Diváků: 40.

Vyšehrad B: M. Babka (57. Štika) – Vacík, Macej (59. Jireček), Šlegl, Š. Klíma (59. Ratner) – Hanzlík, Krivosheev (88. O. Toman), Doležal, Pusch – Heřman, Shinjikashvili. Trenér Jaroslav Klíma.

Braník: Kudláček – T. Pechač, Neveršil, Platil, Kodytek (46. Beneš) – Mráz – Ceccarelli, Trávník, Šebák (46. Vasylčuk), Novák (82. Camara) – Vybíral. Trenér Petr Kotlín.


Střelci branek Vyšehradu B

5 – Heřman

2 – Doležal, Hanzlík

1 – Junek, Kravtsiv, Krivosheev, Shinjikashvili, O. Toman


Brankové asistence

5 – Krivosheev

4 – Shinjikashvili

3 – Doležal

2 – Vacík

1 – Hanzlík, Heřman, Hradecký, Macej, Pusch, Ratner, Štika, O. Toman

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...