INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Obrat juniorky na hřišti ČFC: prohrávala 0:2, zvítězila 3:2!

Juniorka – Ze třetí výhry v pražském přeboru za sebou se těšila v sobotu 8. září rezerva mužů Slavoje Vyšehrad. Na hřišti ČAFC k ní však vedla hodně náročná a trnitá cesta. Domácí vedli v poločase 2:0, po změně stran ale nastřílela juniorka šemíků tři góly v rozmezí dvaceti minut a díky tříbodové injekci se posunula na 3. místo tabulky. Do sítě domácích se trefili střídající Ondřej Toman, Sandro Shinjikashvili a Jiří Heřman, ten na podzim už pošesté. Dvě brankové asistence si připsal Saša Krivosheev a celkově jich má na svém kontě sedm.

Oproti předchozímu zápasu došlo ke třem změnám v základní sestavě, kde brankáře Babku, Doležala a znovu zraněného Vacíka nahradili Pellegrini, Kubík a dorostenec Stareček. Týden po devítigólovém přídělu Braníku se ale tým juniorky v Záběhlicích dost dlouho hledal a nebyl sto dostat se celý první poločas do hry – mírně řečeno. Čafka měla už po pěti minutách na svém kontě dvě gólové šance: tu Žárského zneškodnil Pellegrini, zatímco Kaliba hlavičkoval z malého vápna vedle jeho brány.

Na druhé straně v 18. min. rozehrál Krivosheev rohový kop a hlavičkující kapitán juniorky Hanzlík trefil na malém vápně jednoho z bránících hráčů domácích. Ti ale založili protiútok a po centru zprava a odraženém míči se trefil k tyči Žárský: 1:0.

Po necelé půlhodině hry měl další šanci Lukáš, zneškodnil ji Pellegrini, který mu zmenšil úhel. Až poté ve 30. min. se dostal tým hostí k vůbec prvnímu střeleckému pokusu, Shinjikashvili ale minul.

Ve 38. min. rozehráli domácí trestný kop z pravé strany a po odraženém míči zvýšil střelou k tyči Rákosník: 2:0.

Necelé tři minuty po změně stran už mohla Čafka vést o tři góly. Fitzel rozehrál zprava trestný kop a Nagy hlavičkoval pod břevno, Pellegrini ale jedinečným zákrokem tým Vyšehradu B zachránil od pohromy. To byl nejspíš klíčový monent zápasu.

Pak se už začali stále víc prosazovat fotbalisté v blankytných dresech, k čemuž přispělo i trojnásobné střídání – mladí hráči z lavičky hru oživili. V 53. min. Krivosheev vystihl přihrávku jednoho z domácích hráčů a kolmou uličkou našel Shinjikashviliho. Ten proběhl obranou Čafky a střelou po zemi trefil tyč, od níž se míč odrazil k Tomanovi, jenž ho zasunul do sítě: 2:1!

V 56. min. mohl zvýšit bývalý hráč Vyšehradu Deré na 3:1, ale Bazal ho stihl odzbrojit. Pak měl během sedmi minut tři příležitosti skórovat Shinjikashvili, podařilo se mu zužitkovat třetí z nich. V polovině druhého poločasu si po autovém vhazování dvakrát vyměnil míč s Krivosheevem a střelou z úhlu k zadní tyči překvapil brankáře Drahoráda: 2:2!

Během pouhých dvou minut měl pak dvě šance Toman po přihrávkách od Shinjikashviliho a Krivosheeva, ale neproměnil je. V 72. min. Krivosheev našel Tomana a ten trefil tyč. Dvě minuta nato Šídlo nádhernou kolmou přihrávkou našel nabíhajícího Tomana, který ještě přiťukl míč Heřmanovi. Přestože mu míč odskočil, dokázal ho přece jen a nadvakrát protlačit za brankovou čáru: 2:3!

V závěru utkání měli domácí dvě velké šance vyrovnat. V 87. min. Žárský v dobré pozici přestřelil a v první minutě nastaveného času vypálil zpoza vápna Nováček, jeho takřka gólovou střelu k tyči ale bravurní robinzonádou vytěsnil Pellegrini. Byl to prvotřídní brankářský zákrok, který zachránil juniorce Vyšehradu tři body.

V utkání 6. kola naše juniorka nastoupí v sobotu 15. září ve 14 hodin doma na Vyšehradě proti Uhelným skladům.

Trenér Zdeněk Andrlík (ČAFC): „Prohráli jsme jasně vyhraný zápas. Poločas 2:0, ale mělo to být spíš 4:0. Oslavovali jsme však moc brzy. Bylo to jen o přístupu hráčů: druhý poločas totiž asi vypustili a ve finále pak už nic nestíhali. Byli jsme zbrklí, ukvapení, ale i nedůrazní, protože jsme neproměnili dvě vyložené šance. Špatně jsme řešili i jednoduché věci, nedostupovali soupeře, nechali ho tak hrát a ten nás potrestal.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Cením si toho, že jsme se v poločase zvedli, smazali dvoubrankové manko a zápas otočili. V první půli to byl však z naší strany jen profesorský fotbal, v chůzi, bezkontaktní a bez bojovnosti. Za druhou půli jsme si už tři body jasně zasloužili. Nechybělo vysoké nasazení a vše se zrychlilo také díky střídání. Vypracovali jsme si šest vyložených šancí, z nichž jsme dali tři góly. Hodně nás podržel i brankář Pellegrini, vyřešil v závěru utkání dvě velmi složité situace. Někteří naši hráči se ale i tak budou muset nad sebou zamyslet.“

 

ČAFC Praha – Slavoj Vyšehrad B 2:3 (2:0)

Sobota 8. září 2018, 5. kolo praž. přeboru.  

Branky: 19. Žárský, 38. Rákosník – 54. O. Toman, 67. Shinjikashvili, 74. Heřman.

Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:5. Soupeřem zblokované střely: 1:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Hrivík – Tomšů, Kohout. ŽK: Kameník, Deré – Š. Klíma, Heřman, Šídlo.

Diváků: 40.

ČAFC: Drahorád – Kameník (68. Zahradník), Chvátal, T. Kaliba, Jerie – Lukáš, Nagy, Fitzel (79. Millan), Žárský – Rákosník (83. Nováček), Deré (79. Mašlej). Trenéři Zdeněk Andrlík a Miroslav Kaliba.

Vyšehrad B: Pellegrini – Stareček (51. Bazal), Macej, Šlegl, Š. Klíma (65. Šídlo) – Hanzlík (51. Drozd), Krivosheev, Pusch – Shinjikashvili, Kubík (51. O. Toman), Heřman. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štika a Jireček. Trenéři Jaroslav Klíma a Miroslav Obermajer.


Střelci branek Vyšehradu B

6 – Heřman

2 – Doležal, Hanzlík, Shinjikashvili, O. Toman

1 – Junek, Kravtsiv, Krivosheev


Brankové asistence

7 – Krivosheev

5 – Shinjikashvili

3 – Doležal

2 – O. Toman, Vacík

1 – Hanzlík, Heřman, Hradecký, Macej, Pusch, Ratner, Šídlo, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...