INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka prohrála v Podolí 2:4

Juniorka – Lokální derby v Podolí juniorka Slavoje Vyšehrad nezvládla. V utkání dvou Slavojů, sousedů na Praze 4 a současně nováčků pražského přeboru, jež se uskutečnilo v sobotu 22. září, prohrála 2:4. Do sítě domácího týmu se dvakrát trefil již v prvním poločase gruzínský forvard Sandro Shinjikashvili, to ale nestačilo. Vyšehrad B ztratil zápas, ve kterém měl bez jakýchkoliv diskuzí získat tři body… A v tabulce klesl ze 4. na 7. místo. Slavoj Podolí táhl za vítězstvím 44letý stoper Karel Kristen, bývalý hráč Vyšehradu v letech 1996 až 2002.

Právě Kristen měl první šanci domácího mužstva a hned po něm i jeho spoluhráč Jůzek. Skóre však načal Vyšehrad B po dvaceti minutách hry. Krivosheev na polovině domácích sebral míč Brožovi, přihrál doprava nabíhajícímu Shinjikashvilimu a ten křížnou střelou trefil přesně ke vzdálenější tyči: 0:1!

Tři minuty nato odpískal sudí Macejovi hraní rukou a Kristen z trestného kopu našel vysokého útočníka Jůzka, jehož hlavička olízla břevno. Ve 28. min. se již domácí radovali, Kristen rozehrál z pravé strany téměř až od rohového praporku trestný kop, hráči Vyšehradu nedokázali míč odvrátit, a tak ho prostě napálil do sítě Zezula: 1:1.

Trvalo jen dvě a půl minuty a Podolí už šlo do vedení. Ve 31. min. Kristen rozehrál trestný kop pro změnu zleva a na malém vápně kraloval Jůzek, i když balon jen lehce tečoval hlavou: 2:1.

Ve 36. min. Macej vybojoval míč na vlastní polovině hřiště, vyvezl ho až téměř k vápnu domácích a nádhernou přihrávkou našel zleva nabíhajícího Shinjikashviliho. Ten střelou bez přípravy opět mířil ke vzdálenější tyči: 2:2!

V závěru první půle Krivosheev našel nabíhajího Kubíka, ale včas proti němu vyběhl gólman Vondrka a šanci zmařil.

V 60. min. gólman domácích nohou vykopl nejprve střelu Shinjikashviliho z úhlu a vzápětí i dorážku Heřmana v čisté gólové šanci. Tohle byl nejspíš klířový moment celého utkání. Jiř v 63. min. totiž Jůzek lacino přišel k míči ve vápně hostí a dostal Podolí do vedení 3:2.

Vyrovnání na 3:3 pak třikrát bylo doslova na spadnutí: ať už při střele Kravtsiva pod břevno nebo při dvou dalších šancích Shinjikashviliho. Podolí však tentokrát přálo vrchovatou měrou sportovní štěstí, podložené ovšem vynikajícím výkonem brankáře Vondrky. Navíc v 86. min. Bednář lobem téměř z poloviny hřiště přidal pojistku na 4:2.

V utkání 8. kola naše juniorka přivítá doma lídra přeboru tým Újezd Praha 4. Půjde současně o měření sil vítězů obou pražských I. A tříd z minulé sezony. Zápas se hraje v sobotu 29. dubna ve 14 hodin na Vyšehradě.

Trenér Josef Jarolím (Podolí): „Bojovné a rychlé utkání, v němž jsme měli i trochu štěstí. Soupeř nás místy hodně tlačil, ale do velkých šancí se nedostával. Podařilo se nám dávat góly z brejků a standardek, což rozhodlo v náš prospěch.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Prohráli jsme především vinou netaktického myšlení našich hráčů. V první půli jsme přitom měli zápas dobře rozehrán, hrálo se na jednu bránu, ale místo ukázněného výkonu jsme dělali zbytečné fauly. Přestože byli naši hráči předem upozorněni, že tady můžeme dostat góly jen ze standardek, dostali jsme z nich v první půli dva. Sami sebe tím negujeme. Ve druhé půli jsme nedali dvě až tři vyložené šance, kdy nás vychytal gólman domácích Vondrka, naopak sami jsme pak inkasovali dětinský třetí gól.“


Slavoj Podolí – Slavoj Vyšehrad B 4:2 (2:2)

Sobota 22. září 2018,76. kolo praž. přeboru.  

Branky: 32. a 63. Jůzek, 28. Zezula, 86. Bednář – 20. a 36. Shinjikashvili.

Střely na branku: 7:11. Střely mimo: 3:7. Soupeřem zblokované střely: 0:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 5:0.

Rozhodčí: Havel – Čermák, Tomšů. ŽK: Mráček – Drozd.

Diváků: 40.

Podolí: Michal Vondrka – Matěj Vondrka (67. Vávra), Zezula, Kristen, J. Svoboda (61. Vlasák) – Brož (46. L. Svoboda), Bednář, Mráček (89. Hrubý), Šumník – Hruška (74. Vejražka) – Jůzek. Trenér Josef Jarolím.

Vyšehrad B: M. Babka – Jireček, Macej, Š. Klíma (64. Drozd), Hanzlík (73. Kravtsiv) – Pusch (60. Stareček), Krivosheev, Ratner – Kubík (56. Bazal), Heřman, Shinjikashvili. Na lavičce byl ještě připraven Menšík. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek Vyšehradu B

7 – Heřman

4 – Shinjikashvili

2 – Doležal, Hanzlík, O. Toman

1 – Junek, Kravtsiv, Krivosheev


Brankové asistence

8 – Krivosheev

6 – Shinjikashvili

3 – Doležal

2 – Macej, O. Toman, Vacík

1 – Hanzlík, Heřman, Hradecký, Š. Klíma, Pusch, Ratner, Šídlo, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...