INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka: třetí porážka v řadě, doma 0:3 od Újezdu Praha 4

Juniorka Nepříznivým obdobím prochází v současnosti rezerva týmu mužů Slavoje Vyšehrad. Po prohrách 2:5 s Uhelnými sklady a 2:4 v Podolí vyšla naprázdno i v sobotu 29. září, kdy doma podlehla týmu SK Újezd Praha 4, tedy vedoucímu celku pražského přeboru, 0:3. Všechny tři góly hostí dal Zdeněk Hanzlík. Snaha o kombinaci byla rozmělněna spoustou drobných i docela ostrých nedovolených zákroků a plynulost hry byla jimi neustále přerušována. Fotbal se tak postupně z plochy vytratil. Domácí tým přišel nejen o zraněného záložníka Doležala, ale i vyloučeného obránce Vacíka. V polovině podzimní části přeboru figuruje juniorka Vyšehradu s deseti body na 8. místě tabulky. Velkým problémem je vysoký počet inkasovaných branek: celkově už dvacet.

Oproti předchozímu nezdaru v lokálním derby v Podolí došlo na čtyři změny v základní sestavě, moc to ale nepomohlo. Juniorka sice začala aktivně, již ve 2. min. se probil do vápna Pusch, ale ztroskotal na brankáři Fišerovi. Po kolmé přihrávce od Shinjikashviliho se vzápětí objevil sám ve vápně hostí Heřman, ale balon skončil u gólmana hostí. Jeho spoluhráči z pole kontrovali střelou Jeřábka a poté i Waltera těsně mimo. Další náběh Heřmana do vápna, tentokrát po centru od Ratnera, zblokovali zadáci v červených dresech.

V 15. min. domácí hráči pokazili přihrávku na půlící čáře, hostující Valeš si dvakrát vyměnil balon s Jeřábkem, který z pravé strany odcentroval a u vzdálenější tyče nikým nepokrytý Z. Hanzlík zblízka a pohodlně zasunul míč za brankovou čáru: 0:1.

Hned po rozehrání ze středového kruhu hráči Vyšehradu B ztratili míč, přišel kontr a skluz Waltera, kapitán Hendrych (nastoupil poprvé po operaci) ho ale stihl téměř na brankové čáře zblokovat.

Ve 25. min. měl po přihrávce od Shinjikashviliho vyloženou šanci Heřman, ale těsně minul. Vzápští Madej z trestného kopu zpoza vápna trefil jen zeď. Ve 30. min. utrpěl po nešetrném zákroku Papeže zranění kolena Doležal a musel střídat. Hned po rozehrání dostal „za vyučenou“ od Jeřábka Krivosheev, ten se ale zvedl ze země a pokračoval ve hře.

Ve 38. min. po přhrávce od Heřmana vypálil bez přípravy k tyči Shinjikashvili, ale gólman Fišer bravurní robinzonádou vyrazil na roh. To byla další vyložená gólová šance. V závěru první půle na druhé straně Vrabec hlavičkoval nad a krátce nato jeho bombu vyrazil Pellegrini.

V 52. min. Heřman zamotal hlavy čtyřem bránícím protihráčům a nakonec vypálil, ale ránu dokázal Fišer vyrazit. Shinjikashvili se pak už dostal z úhlu k brankové čáře a bylo po šanci.

V 55. min. po centru z rohu hřiště hlavičkoval z malého vápna Z. Hanzlík k tyči: 0:2.

Tvrdá hra pokračovala i po změně stran, hosté se zlobili po šlapáku Madeje na Daňhela. V 68. min. byl vyloučen domácí obránce Vacík, přestože se pronikajícího Papeže nedotkl – nejspíš za předchozí strčení do protihráče, při kterém ale vůbec nebyla přerušena hra. Byl to dost bizarní moment, který sebral domácímu týmu i zbytky naděje na lepší výsledek.

Zbývající čtvrtinu utkání tak hrál Újezd Praha 4 přesilovku a v 74. min. Z. Hanzlík dosáhl hattricku 0:3. Hosté pak měli ještě další šance, ty už ale nevyužili.

V utkání 9. kola juniorka Vyšehradu nastoupí na hřišti Přední Kopaniny, třetího týmu tabulky. Zápas se hraje v sobotu 6. října v 16 hodin.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Pro hráče, kteří chtějí jít výkonnostně nahoru, jsou taková utkání velmi přínosná. Újezd Praha 4 má tým složený ze zkušených fotbalistů, kteří už mají něco za sebou a vědí, co mají dělat. Do každého souboje jdou na sto procent stylem co zákrok, to faul, a umějí těžit ze své velké vyčůranosti. Nám se naopak vymstilo, že ne do všech situací jsme šli naplno. Navíc jsme zase neproměnili snad šest gólových šancí, hlavně naši útočníci. Jednu takovou jsme měli za stavu 0:0 a potom čtyři za stavu 0:1, abychom pak sami inkasovali laciný druhý gól. Takhle se fotbal nehraje, a Újezd Praha 4 nám to ukázal. Pokud ale dostal červenou kartu Vacík, měla být i za brutální faul bez balonu na Heřmana, nemluvě o nepotrestaných faulech zezadu na naše hráče. Hlavní problém je ale v tom, že zahazujeme spoustu šancí a naopak sami inkasujeme po dětinských chybách. Musíme to přehodnotit a znovu začít hrát poctivý fotbal, abychom neměli zbytečné starosti.“

Trenér Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Zápas měl dobrou úroveň a my jsme ho vyhráli, takže jsem spokojen. Dokázali jsme zachytit úvodní tlak domácích a samo dali brzy první gól, což nám hodně pomohlo. Vyšehrad byl potom asi lepší na míči, měl ho častěji ve své moci, ale pustili jsme ho jen po vápno a ne do šancí. Ve druhé půli to bylo podobné, zodpovědně jsme bránili a trestali ze standardek. Vyhrát jsme si zasloužili, protože jsme byli chytřejší a zkušenější.“


Slavoj Vyšehrad B – SK Újezd Praha 4  0:3 (0:1)

Sobota 29. září 2018, 8. kolo praž. přeboru.

Branky: 16., 56. a 74. Z. Hanzlík. Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 4:9. Soupeřem zblokované střely: 6:0. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 4:4.

Rozhodčí: Laštovička – Tomšů, M. Jeřábek. ŽK: Macej, Madej, Heřman – J. Jeřábek, Malčánek. ČK: 68. Vacík (Vyšehrad B).

Diváků: 80.


Vyšehrad B: Pellegrini – Jireček (53. Vacík), Macej (68. R. Hanzlík), Hendrych, Madej – Pusch, Doležal (33. Kravtsiv), Krivosheev, Ratner (62. Kubík) – Shinjikashvili, Heřman. Na lavičce byl ještě připraven brankář Saladiak. Trenér Jaroslav Klíma.

Újezd Praha 4: Fišer – Valeš, Daňhel, Malčánek, Běhounek – J. Jeřábek (85. Sobota), Vrabec, Podvín, Papež (69. Doležel) – Walter, Z. Hanzlík. Trenér Josef Karel Jeřábek.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...