INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka vyhrála 2:1 na hřišti Kopaniny! Góly Bazal a Macej

Juniorka Po třech porážkách za sebou konečně také radost z vítězství! A navíc hodně cenného – juniorka Vyšehradu přijela v sobotu 6. října na hřiště Přední Kopaniny s kádrem oslabeným mnoha absencemi, na hřišti jednoho ze spolufavoritů pražského přeboru ale podali všichni hráči výkon na hranici svých možností a byli odměněni možná až nečekaným vítězstvím 2:1. U obou gólů byl Jaroslav Macej: na první přihrál dorostenci Janu Bazalovi a druhý dal sám. Pochvalu zaslouží všichni, kteří nastoupili, nade všemi ale čněl mimořádný výkon brankáře Roberta Pellegriniho, který navíc zneškodnil i penaltu.

Situace před utkáním přitom nebyla vůbec optimistická, protože juniorce chyběli z různých důvodů Vacík, Krivosheev, Pusch, Kravtsiv a Shinjikashvili, tedy pět hráčů. Pokud bychom počítali i pendlery z A-mužstva Doležala, Šlegla a Madeje, tak dokonce osm.

V úvodní čtvrthodině utkání si ani jedno mužstvo nevypracovalo vážnější šanci, v 18. min. se ale už dal ukazatel skóre do pohybu. Macej vystihl ve středu hřiště nepřesnou přihrávku Pechara a ihned posunul míč dopředu Bazalovi, Ten proběhl z levé strany hřiště až do vápna a podél kapitána domácích Bláhy i brankáře Mačího mazáckou trefou po zemi otevřel skóre: 0:1!

V polovině první půle mohl vyrovnat Graf, střelou zdálky trefil břevno a vzápětí Pellegrini zmařil gólovou šanci Urbana.

Ve 36. min. utekl pro změnu po pravé straně hřiště bek Jireček, místo střely však zvolil přihrávku Ratnerovi, která ovšem svého adresáta nenašla. Z protiútoku domácí vyrovnali: po dlouhém nákopu převzal míč Řežábek, zatáhl jej až k brankové čáře, zpětnou přihrávkou našel Šultese a ten střelou z otočky trefil na 1:1.

Šest minut před pauzou vypálil Heřman, k odraženému míči se dostal ve velmi zajímavé střelecké pozici Kubík, ale jeho pokus stihli domácí zblokovat.

Hned po změně stran mířil střelou pod břevno domácí brány Toman, ale gólman Mačí jeho pokus kryl. Hned nato zahrozil na druhé straně hřiště Urban, ale těsně minul. V 52. min. při postupném útoku si vyměnili míč Š. Klíma s Macejem a ten z dvaceti metrů vypálil natolik přesně, že míč se odrazil od tyče do branky: 1:2! Nakonec to byl rozhodující moment celého utkání.

Těsné vedení hostujícího týmu mohlo přitom znovu velmi rychle vyprchat. V 54. min. totiž Jireček fauloval ve vápně Šultese, penaltu však kapitán Přední Kopaniny Bláha neproměnil: Pellegrini jeho střelu k tyči bravurní robinzonádou vyrazil! A hned z další akce Urban z malého vápna přestřelil jeho bránu.

Tlak domácích potom zesílil a hráči Vyšehradu B v čele s Pellegrinim, jenž předvedl několik parádních a hlavně pohotových zákroků, místy i se štěstím hájili těsně vedení. Na stavu 1:2 se už nic nezměnilo a v nastaveném čase přišel na hřiště i trenér Jaroslav Klíma.

V utkání 10. kola juniorka Vyšehradu přivítá doma Viktorii Žižkov B. Zápas se hraje v sobotu 13. října ve 14 hodin.

Trenér Daniel Vott (Přední Kopanina): „Nehráli jsme špatně a prohrát jsme si asi nezasloužili, jenomže když neproměníme tolik šancí, tak to pak dopadne takhle. Nedali jsme ani penaltu, tu proměnit musíme, to jsou pak rozhodující momenty. Soupeř byl nepříjemný, hodně běhavý a hrozil hlavně z brejků.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Tři body z Přední Kopaniny jsou pro nás super. Z naší strany to byl zodpovědný a bojovný výkon s velkým nasazením. Chybělo nám sice hodně hráčů, přesto jsme dokázali odehrát vyrovnané utkání na hřišti předního týmu přeboru, který má ve svém středu řadu zkušených fotbalistů. Zápas se mohl vyvíjet i jinak, pokud bychom v prvním poločase proměnili šanci zvýšit vedení na 2:0, hned nato jsme pak inkasovali vyrovnávací gól. Ale v předchozích zápasech nám chybělo sportovní štěstí a teď se k nám otočilo čelem. Hlavně ve chvíli, kdy domácí nedali penaltu. Tím, že ji chytil, korunoval svůj vynikající výkon brankář Pellegrini.“


FC Přední Kopanina – Slavoj Vyšehrad B 1:2 (1:1)

Sobota 6. října 2018, 9. kolo praž. přeboru.

Branky: 37. Šultes – 18. Bazal, 52. Macej. Střely na branku: 14:5. Střely mimo: 5:5. Soupeřem zblokované střely: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:5.

Rozhodčí: M. Toman – Váša, Bočok. ŽK: Graf – Kubík, Heřman, Š. Klíma.

Diváků: 80. V 54. min. neproměnil Bláha (Přední Kopanina) penaltu.


Přední Kopanina: Mačí – Pechar (83. Machálek), Pospíšil, Bláha, Graf – Boček (83. Čihák), Cvrček, Vágner, Řežábek – Šultes, Urban (72. P. Vácha). Trenér Daniel Vott.

Vyšehrad B: Pellegrini – Jireček, Hendrych, Kubík, Š. Klíma – Hanzlík, Macej, Ratner (90. +2 J. Klíma) – Heřman – O. Toman (59. M. Vácha), Bazal. Na lavičce byl ještě připraven brankář M. Babka. Hrající trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek Vyšehradu B

7 – Heřman

4 – Shinjikashvili 

2 – Doležal, Hanzlík, O. Toman 

1 – Bazal, Junek, Kravtsiv, Krivosheev, Macej


Brankové asistence

8 – Krivosheev

6 – Shinjikashvili

3 – Doležal

2 – Š. Klíma, Macej, O. Toman, Vacík

1 – Hanzlík, Heřman, Hradecký, Pusch, Ratner, Šídlo, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

Fotogalerie Jiřího Ipsera: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...