INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka: vlastní gól, červená karta a prohra 1:2 v Hostivaři

Juniorka – Ne a ne zabrat. B-týmu mužů Slavoje Vyšehrad se v pražském přeboru nedaří, v sobotu 3. listopadu 2018 v Hostivaři prohrál 1:2, a vyšel tak naprázdno už potřetí za sebou. V tabulce je náš tým desátý a od pomyslné sestupové hrany dělí rezervu šemíků pouze jeden bod.

Už po dvou minutách od zahájení hry a dalekonosné hlavičce kapitána Hendrycha se dostal do vyložené šance Hanzlík, brankář Strazzer ale proti němu včas vyběhl a zmařil velkou příležitost našeho mužstva. Za další dvě minuty domácí hráč Sýkora fauloval ve vlastním vápně Ratnera – ač jasná penalta, zůstala neodpískána. V 8. min. měl možnost také Doležal, ale z hranice vápna minul domácí bránu.

Ve 14. min. rozhodčí odpískal faul Drozda na domácího Proskočila, trestný kop rozehrál zleva od postranní čáry Nebřenský a v mlýnici ve vápně, ve snaze míč odhlavičkovat, Jireček nechtěně trefil do vlastní sítě: 1:0. Hned v 17. min. mohl vyrovnat Drozd, ale střelou po zemi minul.

Pak se na hřišti dvacet minut nic zajímavého neudálo. Až ve 38. min. založil tým hostí akci po levé straně hřiště, míč putoval od Doležala přes Š. Klímu a Hanzlíka až k Ratnerovi, který typickým centrem ze „svého“ místa našel nabíhajícího Shinjikashviliho. Ten zachoval chladnou hlavu, míč před vybíhajícím Strazzerem jen lehce ťuknul a s jistotou vyrovnal: 1:1!

Hned po rozehrání domácích ze středu hřiště se Shinjikashvili řítil do další šance, ale místo toho, aby se pokusil účinně zakončit střelou z hranice vápna, rozhodl se špatně – přihrál doleva, kde pak došlo ke ztrátě míče. Tohle byl důležitý moment utkání: pokud by totiž gruzínský forvard „slepil“ dva góly rychle za sebe, utkání by se vyvíjelo jinak, a dost možná ve prospěch Vyšehradu B.

Naopak ve 42. min. po rohu mohl skórovat domácí Krejča, ale na čáře odvrátil Drozd. V závěru první půle se doslova „roztrhl pytel“ s šancemi na obou stranách: Hostivař měla dvě, Vyšehrad B tři.

Hned na začátku druhé půle měl šanci hostivařský útočník Hák, ale neproměnil ji. V 57. min. Babka fantastickým zákrokem vyrazil Kronovetrovu pohotovou střelu k tyči. Minutu nato ale domácí stoper Cieciura z trestného kopu ještě ve středovém kruhu poslal dlouhý nákop na levou stranu hřiště, míč se odrazil od zad rozhodčího k nabíhajícímu bekovi domácích, který odcentroval před bránu a Hák zblízka vnesl míč do sítě: 2:1. Byl to nakonec i rozhodující moment celého utkání.

O čtyři minuty později měl Hák další gólovou šanci, ale jeho hlavičku zneškodnil Babka. Po trestném kopu hlavičkoval zblízka nad Proskočil.

V 83. min. v těsném sprinterském souboji Šídla s Hákem skončil domácí hráč na zemi a obránce Vyšehradu dostal žlutou kartu. Rozhodčí potom zjistil, že už byla druhá, což si dlouho ověřoval. K radosti domácích fanoušků tak vzápětí Šídla vyloučil, poslal tým hostí do deseti a navíc ho za stavu 2:1 pro domácí obral ještě o spoustu času. Připočteme-li k tomu neodpískanou penaltu po faulu na Ratnera v první půli, tak se jen opakoval scénář ze zápasů na hřišti v Hostivaři, obvyklý už v I. A třídě.

Přesto mohl ještě v 87. min. po přihrávce od Hanzlíka vyrovnat Stareček, ale jeho střela byla tečována a těsně minula domácí bránu. Ve druhé minutě nastaveného času ještě rozehrával Krivosheev z poloviny hřiště přímý kop, na který se vydal do vápna domácích i gólman Babka. Právě k němu se snesl centr a když chtěl ve výskoku hlavičkovat, sestřelil jej k zemi domácí hráč Mikeš – další jasná, zcela zřetelná a neoddiskutovatelná penalta… Píšťalka se také opravdu ozvala, jenomže to byl poslední hvizd a znamenal konec utkání. Hostivař dosáhla svého a v tabulce sestavené z domácích utkání se může těšit z vynikajícího třetího místa, zatímco v tabulce sestavené ze zápasů venku je poslední…

Naši juniorku čekají do konce podzimní části přeboru ještě dva zápasy a oba doma na Vyšehradě: v neděli 11. listopadu ve 14 hodin s Třeboradicemi a nakonec v sobotu 17. listopadu ve 13.30 hod. s Unionem Vršovice.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Stále stejná písnička: porazili jsme se sami. Už po čtvrthodině hry jsme si dali neuvěřitelný vlastní gól, ale ještě předtím jsme měli kopat penaltu. Do poločasu jsme vyrovnali a byli nebezpečnější než domácí. Druhý poločas byl boj, který rozhodl další velmi laciný gól v naší síti. Přišli jsme nejen o body, ale i o vyloučeného Šídla: jednoho z našich dorostenců, kteří do utkání nastoupili.“

 

SK Hostivař – Slavoj Vyšehrad B 2:1 (1:1)

Sobota 3. listopadu 2018, 13. kolo praž. přeboru.  

Branky: 15. vlastní Jireček, 59. Hák – 38. Shinjikashvili.

Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:5. Soupeřem zblokované střely: 4:2. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 3:1.

Rozhodčí: Tikal – Maretta, Jeřábek. ŽK: Hák – Šídlo, Š. Klíma, Krivosheev, Bazal.

Diváků: 50.


Hostivař: Strazzer – Sýkora (46. Mikeš), Cieciura, Kučera, O. Brzák (85. T. Brzák) – Krejča (60. Čermák) – Chyle, Proskočil, Nebřenský, Kronovetr (66. Pazdera) – Hák. Trenéři Zdeněk Vondráček a Martin Šabo.

Vyšehrad B: M. Babka – Jireček, Hendrych, Šídlo, Š. Klíma – Drozd (61. Bazal), Doležal (54. Stareček), Krivosheev, Ratner – Hanzlík – Shinjikashvili. Na lavičce byl ještě připraven Kubík. Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek Vyšehradu B

9 – Heřman

5 – Shinjikashvili

3 – Hanzlík

2 – Doležal, O. Toman

1 – Bazal, Jireček, Junek, Kravtsiv, Krivosheev, Kubík, Macej


Brankové asistence

10 – Krivosheev

6 – Shinjikashvili

4 – Hanzlík, Macej

3 – Doležal, Š. Klíma

2 – Madej, Ratner, O. Toman, Vacík

1 – Heřman, Hradecký, Pusch, Šídlo, Štika

 

Zápasy juniorky Vyšehradu v Hostivaři

13. 5. 2012 (I. A třída) Hostivař – Vyšehrad B 0:2

11. 5. 2013 (I. A třída) Hostivař – Vyšehrad B 1:2

7. 9. 2013 (I. A třída) Hostivař – Vyšehrad B 0:6

6. 9. 2014 (I. A třída) Hostivař – Vyšehrad B 3:1

5. 9. 2015 (I. A třída) Hostivař – Vyšehrad B 3:1

11. 9. 2016 (I. A třída) Hostivař – Vyšehrad B 1:1

9. 9. 2017 (I. A třída) Hostivař – Vyšehrad B 2:3

3. 11. 2018 (praž. přebor) Hostivař – Vyšehrad B 2:1

 

 

Foto ze zápasu: zde

Foto: Jiří Ipser

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...