INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Defenziva Třeboradic odolala, juniorka tak doma prohrála 0:1

Juniorka – Předsevzetí pohybovat se v horní polovině tabulky pražského přeboru stále víc a víc bere za své. V neděli 11. listopadu utrpěla juniorka Vyšehradu čtvrtou prohru za sebou, celkově na podzim již osmou, když podlehla doma Třeboradicím 0:1. Sportovní smůla si zasedla hlavně na nejlepšího střelce týmu Heřmana, který v prvním poločase neproměnil penaltu a po změně stran nastřelil tyč. Defenziva obhájce přeborového prvenství z minulé sezony (Třeboradice odmítly postup do divize) v čele s brankářem Hradilem ustála všechno, a připravila tak rezervě šemíků další zklamání. Vyšehrad B klesl z 10. na 11. místo tabulky a nezbývá než stůj co stůj bodovat za týden v podzimní derniéře s Unionem Vršovice.

Nepomohlo ani to, že oproti předchozímu utkání v Hostivaři došlo k pěti změnám v základní sestavě. Vyšehrad B sice vletěl do utkání jako uragán, gól ale nedal – dal ho hned ze své první akce soupeř. Ve 4. min. prošel po pravé straně hřiště nejlepší střelec pražského přeboru Kadlec a střelou ke vzdálenější tyči překonal Pellegriniho: 0:1. Tento moment rozhodl o osudu celého zápasu.

Ještě v úvodní čtvrthodině mohli hosté svůj náskok pojistit, Sýkorovu střelu však stihl zblokovat Hradecký a Viktorin ve vyložené šanci jen těsně minul. Na druhé straně Heřman z trestného kopu trefil zeď.

Po půlhodině hry brankář Hradil chytil Heřmanův pokus o lob – byla to už desátá střela domácího týmu, ale také první, jež mířila mezi tři tyče. Na druhé straně Pellegrini zneškodnil čistou gólovou šanci Kadlece.

Ve 41. min. byl faulován brankářem hostí ve vápně Hradecký, Heřman ale penaltu neproměnil – Hradil jeho střelu vyrazil.

Třeboradice mohly zvýšit po změně stran, kdy promarnil svoji šanci Čáp, opět ztroskotal na Pellegrinim. A krátce nato Kadlec přestřelil. Přesně po hodině hry pak Benda trefil tyč a v polovině druhé půle Grznár v další šanci přestřelil.

Šance měli i domácí hráči, hlavně když Hradeckého střelu vyhlavičkoval z brankové čáry Janda a čtvrt hodiny před koncem utkání, kdy Heřman trefil tyč. Vzápětí Hradil vyrazil na roh střelu Shinjikashviliho. Na druhé straně trefil tyč v 89. min. i třeboradický Junek.

V posledním utkání podzimu nastoupí naše juniorka také doma: v sobotu 17. listopadu ve 13.30 hod. změří síly s Unionem Vršovice.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Před sezonou jsme si dali za cíl pohybovat se v horní polovině tabulky, ale zase jsme se od něj vzdálili. Nastoupili jsme přitom v hodně dobré sestavě, jenomže i Třeboradice byly hodně dobré. Dostali jsme brzy laciný gól a sami jsme pak nedali jak penaltu, tak i další tři vyložené šance. Ty však měl i soupeř. Líbilo se mi, že jsme se rvali o výsledek až do konce, za to bych naše hráče pochválil. Z našeho pohledu to měla být minimálně remíza.“

Trenér Jiří Tesař (Třeboradice): „Za vítězství venku proti mladému a běhavému soupeři jsme samozřejmě rádi. Podařilo se nám brzy skórovat, měli jsme i další šance, na druhou stranu jsme přežili penaltu a navíc domácí nastřelili tyč. Šance měly oba týmy a my jsme zkrátka byli o ten gól šťastnější. Těší mě, že se střelecky daří Kadlecovi, který zápas rozhodl a měl i další šance.“


Slavoj Vyšehrad B – SK Třeboradice 0:1 (0:1)

Neděle 11. listopadu 2018, 14. kolo praž. přeboru.

Branka: 4. Kadlec.

Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 8:5. Soupeřem zblokované střely: 6:1. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:4.

Rozhodčí: Les – Šaróka, Štípek. ŽK: Rataj, Bazal – Hruška, Hradil, Viktorin.

Diváků: 50. Ve 42. min. neproměnil Heřman (Vyšehrad B) penaltu.

Vyšehrad B: Pellegrini – Jireček (79. Bazal), Macej, Hendrych, Ratner (62. Drozd) – Hanzlík (53. Šlegl), Hradecký, Krivosheev, Rataj – Shinjikashvili, Heřman. Na lavičce byl ještě připraven F. Babka. Trenér Jaroslav Klíma.

Třeboradice: Hradil – Benda, Čáp, Červenka, Hruška – Kadlec, Janda (73. Pouzar), Brunclík, Grznár (82. Novotný) – Sýkora (67. Junek), Viktorin. Trenér Jiří Tesař.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...