INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Michalec a Beňo trefili výhru juniorky 2:1 na Jižním Městě!

Juniorka – Braník, Přední Kopanina a Vyšehrad B: to jsou tři týmy, které v letošním ročníku pražského přeboru až dosud vyhrály na umělce Dukly Jižní Město. Juniorka šemíků v sobotu 16. března v utkání vynikající úrovně zvítězila na hřišti při ZŠ Mikulova na Opatově 2:1 díky trefám Jiřího Michalce a Davida Beňa. Druhý a rozhodující gól přitom padl až ve druhé minutě nastaveného času.

V dresu domácích nastoupili do utkání dva naši bývalí dorostenci Martin Inneman a Viktor Žampa, naopak už do něj nezasáhla hráčská legenda Vyšehradu stoper Miroslav Hendrych. Ten v týdnu odešel do týmu Viktorie Vestec, účastníka středočeské I. A třídy. Zápas měl od začátku strhující průběh a gólové příležitosti se rodily rychle za sebou na obou stranách. V 9. min. zmařil čistou gólovou šanci domácí kanonýr Kotlík, a tak vzápětí udeřilo na druhé straně. Přesně na půlící čáře u postranní čáry byl faulován Kubík a Krejdl z přímého kopu poslal dlouhý centr do vápna domácích. Kapitán Dukly JM Markuzi odhlavičkoval balon jen k Michalcovi a ten nádhernou trefou zpoza vápna pod břevno zaskočil zkušeného brankáře Tlustého: 0:1!

Zvýšit mohl M. Krivosheev, ale ve velké šanci minul domácí bránu. Na druhé straně v polovině první půle hlavičkoval z malého vápna Markuzi a nebýt dorostence Drozda, jenž odvrátil balon na brankové čáře, skončil by za zády M. Babky. Jenomže Drozd si po půlhodině hry obnovil zranění kotníku a musel odstoupit.

Po změně stran domácí hodně zvedli hlavu a dařilo se jim zatlačit hráče v modrých dresech na jejich polovinu hřiště. Nebezpečí hrozilo zejména po průnicích a centrech Innemana z pravé strany hřiště. Velké šance zahodili Markuzi a Kotlík, v polovině druhé půle už ale celek z Prahy 11 vyrovnal. Inneman zprava téměř z rohu hřiště odcentroval a Vrzal střelou bez přípravy na zadní tyč nedal M. Babkovi šanci zasáhnout: 1:1.

Za tohoto stavu mohl získat znovu vedení pro Vyšehrad B Krejdl, jeho bombu ale brankář Tlustý vyrazil. Pak měli domácí pět velmi dobrých možností rozhodnout utkání ve svůj prospěch: tři měl Vrzal a dvě Kotlík. Buď ale sami selhali v koncovce, nebo je vychytal M. Babka. A když už nestačil ani on, odvracel balon na čáře do bezpečí Michalec.

Nedáš – dostaneš a Vyšehrad B v 92. min. rozhodl zápas na Jižním Městě ve svůj prospěch. Domácí rozehráli přímý kop, ale moc se jim nepovedl a hráči hostí šli po levé straně hřiště do brejku. Skončil autovým vhazováním Michalce do vápna, kde Krejdl i F. Babka účinně odclonili domácí zadáky a míč doskákal až k nabíhajícímu Beňovi. Ten nezpanikařil a napálil balon přesně k tyči: 1:2!

Víc se v tomto utkání nestalo a juniorka šemíků tak má zvenku dohromady už 13 bodů, o tři víc než z  domácích utkání.

V dalším utkání 18. kola přeboru Vyšehrad B přivítá v sobotu 23. března na domácí půdě Admiru B. Zápas má výkop v 15 hodin.

Trenér Josef Světlík (Dukla Jižní Město): „Tak to někdy ve fotbale bývá. Prohrál hloupější tým, protože jsme dostali rozhodující gól v 92. minutě po autovém vhazování, při němž jsme neobsadili hráče soupeře. Šancí jsme přitom měli dost, kluci šli za vítězstvím a jejich touha byla s každou přibývající minutou stále víc patrná. Prali jsme se o výsledek, podali lepší výkon než před týdnem tady proti Vršovicím, kdy jsme hráli hrozně a přesto získali tři body. Tentokrát paradoxně nemáme žádné. Kdo zápas neviděl, nebude ho zajímat výkon, ale výsledek, na který se hraje. A ten je z našeho pohledu 1:2.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Pro diváky fantastický zápas, který měl úroveň špičky divize. Hrálo se stále nahoru dolů, bylo to oboustranně fyzicky a běžecky velmi náročné a oba týmy neproměnily řadu šancí. Měli jsme možnosti pojistit své vedení 1:0, ale na druhou stranu i štěstí, kdy jsme přestáli šance domácích. K vítězství 2:1 jsme dospěli díky dvěma nádherným gólům, přičemž ten druhý a rozhodující jsme dali až v nastaveném čase.“


Dukla Jižní Město – Slavoj Vyšehrad B 1:2 (0:1)

Sobota 16. března 2019, 17. kolo praž. přeboru.  

Branky: 69. Vrzal – 11. Michalec, 90. (+2) Beňo.

Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 10:6. Soupeřem zblokované střely: 4:3. Rohy: 8:10. Ofsajdy: 1:3.

Rozhodčí: Toman – Vojáček, Kohout. ŽK: Markuzi, Pařík – Š. Klíma.

Diváků: 45.

Dukla Jižní Město: Tlustý – Solař, Markuzi, Hudzieczek, Pelc (77. Vidlička) – Inneman, Petrák, Žampa, Kotlík – Čermák (63. Pařík) – Vrzal (89. Novák). Trenér Josef Světlík.

Vyšehrad B: M. Babka – Krejdl, Macej, Madej – A. Krivosheev, Beňo – Drozd (30. Š. Klíma), M. Krivosheev, Michalec – Kubík (67. F. Babka), Heřman. Na lavičce byli ještě připraveni Popovič a Ibrahimov. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek Vyšehradu B

15 – Heřman

5 – Shinjikashvili

3 – Hanzlík

2 – Bazal, Doležal, O. Toman

1 – Beňo, Jireček, Junek, Kravtsiv, Krejdl, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Kubík, Macej, Michalec, Rataj


Brankové asistence

13 – A. Krivosheev

6 – Shinjikashvili

4 – Hanzlík, Macej

3 – Doležal, Š. Klíma, Madej, Rataj

2 – Beňo, Heřman, Hradecký, Krejdl, Krobot, Ratner, O. Toman, Vacík

1 – M. Krivosheev, Kubík, Michalec, Pusch, Šídlo, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...