INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hattrick dorostence Richtera položil na lopatky uhlíře: 4:1!

Juniorka – Dvacet kol pražského přeboru dokázali fotbalisté Uhelných skladů odehrát bez jediné porážky, jednadvacáté utkání ale už ne. V sobotu 13. dubna 2019 připravila uhlíře o gloriolu neporazitelnosti juniorka Slavoje Vyšehrad, navíc dost přesvědčivým způsobem: zvítězila Na Cibulkách 4:1! Hattrickem se blýskl dorostenec Martin Richter (na snímku), jednou se trefil i Jiří Heřman, a byla to jeho už dvacátá trefa v této sezoně.

Vyšehrad B vyhrál páté z dosavadních šesti jarních střetnutí a vstoupil do poslední třetiny této sezony na 7. místě tabulky, přičemž od čtvrtého Podolí, tedy nadcházejícího soupeře, dělí naši rezervu jediný bod.

Na hřišti dosud neporaženého týmu začala rezerva šemíků velmi aktivně a brzy také udeřila. V 5. min. Macej obloučkem poslal balon do vápna Richterovi, ten obelstil bývalého hráče Vyšehradu Procházku i brankáře Kučeru a díky svému důrazu, bleskové orientaci a zdravé fotbalové drzosti otevřel skóre: 0:1!

V 8. min. A. Krivosheev přihrávkou k levé postranní čáře vysunul Beňa a ten vzápětí také rozvlnil domácí síť, jeho gól však neplatil – byl mu odmáván hraniční ofsajd. Chvíli nato si naběhl zprava M. Krivosheev a pálil těsně nad. Po půlhodině hry se míč odrazil po Heřmanově zblokované střele k Beňovi, jeho pohotovou střelu z levé strany však Kučera vyrazil.

Hned v nástupu do druhé půle se prodral do šance domácí Šafránek, Dočekal ale jeho střelu zblízka vyrazil. To byl důležitý moment. Na druhé straně, po Michalcově centru, měl vyloženou příležitost Richter, trefil ale jen brankáře Kučeru. Po spolupráci bratrů Krivosheevů znovu utekl Richter, ale těsně minul.

Ve chvíli, kdy vypršela hodina hry, se dostal do dvou možností Heřman. Poprvé vystřelil vedle brány a podruhé nedosáhl před odkrytou bránou na centr od M. Krivosheeva.

Velmi brzy si to ale vynahradil. V 62. min. po krásné kolmé přihrávce od M. Krivosheeva Heřman ukázal záda hráčům domácích a prostřelil Kučeru: 0:2! Trvalo ale jen minutu a Klán snížil na 1:2. Jenomže v 65. min. převzal přihrávku od A. Krivosheeva Richter a střelou zblízka vrátil Vyšehradu B vedení o dva góly: 1:3!

Hráči Slavoje už měli ve druhé půli viditelně navrch, kombinace se dařila bratrům Krivosheevům i dalším hráčům. Pět minut před koncem utkání Popovič přihrál z levého rohu hřiště před bránu a Richter opět střelou zblízka završil svůj hattrick: 1:4! Pak měl ještě gólovou šanci, po přihrávce od svého bratra, M. Krivosheev, ale trefil jen brankáře uhlířů. I tak si ale Vyšehrad B připsal v tomto ročníku již šestou výhru na hřištích soupeřů!

V dalším utkání 22. kola přeboru Vyšehrad B již v pátek 19. dubna přivítá na domácím hřišti tým Podolí. Jeho dres obléká mj. Radek Hanzlík, dlouholetý kapitán Vyšehradu B. Derby má výkop v 10.15 hod.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Zasloužená výhra a spokojenost. Od začátku jsme byli lepším a fotbalovějším týmem, chodili často do přečíslení a pokud bychom si na hřišti lépe navzájem vyhověli, mohl být zápas rozhodnut mnohem dříve. Samozřejmě jsem však rád, že jsme na Uhelkách dali čtyři góly a vyhráli. Podali jsme disciplinovaný výkon a těší mě i fakt, že jsme soupeři, pověstnému tím, že si umí vypracovat vždy mnoho šancí, dovolili jen málo. Hráli jsme rychle, někdy jsme však byli až moc zbrklí, jinak těch gólů mohlo být ještě víc.“


Uhelné sklady – Slavoj Vyšehrad B 1:4 (0:1)

Sobota 13. dubna 2019, 21. kolo praž. přeboru.

Branky: 63. Klán – 5., 65. a 87. Richter, 63. Heřman.

Střely na branku: 9:10. Střely mimo: 3:4. Soupeřem zblokované střely: 1:1. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:4.

Rozhodčí: Tereba – Hrivík, Gryc. ŽK: Klán, Studnička, Kocourek – Šlegl, Heřman.  

Diváků: 60.

Uhelné sklady: Kučera – Koubek, Koc, Procházka, Hruška (7. Pártl, 42. Sainer) – Studnička – Bartůněk, Pokorný, Kocourek – Klán, Šafránek. Trenér Robert Hlavica.

Vyšehrad B: Dočekal – Stareček, Šlegl, Macej, Michalec – M. Krivosheev, A. Krivosheev, Beňo – Heřman – Š. Klíma (73. Popovič), Richter. Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek Vyšehradu B

20 – Heřman

5 – Shinjikashvili

3 – Bazal, Hanzlík, Krejdl, Richter

2 – Doležal, A. Krivosheev, O. Toman

1 – Beňo, Jireček, Junek, Kravtsiv, M. Krivosheev, Kubík, Macej, Madej, Michalec, Rataj


Brankové asistence

15 – A. Krivosheev

6 – Shinjikashvili

5 – Beňo, Macej

4 – Hanzlík, Madej

3 – Doležal, Heřman, Š. Klíma, Krejdl, M. Krivosheev, Rataj

2 – Hradecký, Krobot, Kubík, Michalec, Ratner, Richter, O. Toman, Vacík

1 – 4 Popovič, Pusch, Šídlo, Štika

 

Výhry Vyšehradu B venku

26. 8. 2018 Admira B – Vyšehrad B 0:2

8. 9. 2018 ČAFC – Vyšehrad B 2:3

6. 10. 2018 Př. Kopanina – Vyšehrad B 1:2

16. 3. 2019 Dukla JM – Vyšehrad B 1:2

30. 3. 2019 Braník – Vyšehrad B 0:4

13. 4. 2019 Uhelné sklady – Vyšehrad B 1:4

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...