INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dva góly Heřmana nestačily: remíza 2:2 v derby s Podolím

Juniorka – AFK Slavoj Podolí je zatím jediným týmem pražského přeboru, jehož nedokázala rezerva Slavoje Vyšehrad porazit. Na podzim totiž vyhrálo Podolí doma 4:2 a jarní odveta, jež se uskutečnila v pátek 19. dubna 2019 na Vyšehradě, skončila remízou 2:2. Po bezbrankovém poločase se hosté ujali vedení, ale domácí juniorka otočila stav na 2:1 díky dvěma gólům kanonýra Jiřího Heřmana, který tak má na svém kontě už 22 tref do černého. Podolí i v deseti hráčích vyrovnalo na 2:2 a nakonec přežilo také třetí inkasovaný gól z kopačky Jana Bazala v 90. minutě, protože střídajícímu hráči domácích byl odmáván ofsajd. Vyšehrad B utrpěl druhou jarní bodovou ztrátu a opět na vlastním hřišti.

V obvyklé základní sestavě chyběl tentokrát Michalec a i proto se v ní objevili dorostenci Stareček s Richterem. První poločas nabídl jen řadu šancí, ne góly. V 6. min. hlavičkoval hrotový útočník hostí Jůzek těsně nad a na druhé straně v 10. min. Richterovu střelu vyrazil brankář Šumník na roh. V 17. min. byl hodně blízko k vedoucí brance A. Krivosheev. Po rohovém kopu nakrátko obešel dva protihráče, jeho střelu však odvrátil na brankové čáře stoper hostí Bednář! Dvě minuty nato však zazlobil opět Jůzek, kdy po Vondrkově centru přehlavičkoval zblízka Dočekalovu bránu.

Úsek mezi 25. a 40. minutou si „zarezervoval“ levý bek domácího týmu Madej. Nejprve se probil po levé straně hřiště a individuální akci zakončil střelou, již Šumník kryl. Potom z trestného kopu přestřelil a nakonec ve 40. min. akcí z levé strany hřiště vyzrál na Vondrku, ale napálil bližší tyč a od ní se míč odrazil do pole!

Krátce před poločasem hlavičku bývalého kapitána Vyšehradu B Hanzlíka po rohu odvrátil do bezpečí Macej, jenomže druhý poločas už vyšel zadákům rezervy šemíky o poznání hůř.

Ve 48. min. hráči v modrých dresech přišli před vlastní lavičkou o míč, k němu se vzápětí dostal Jůzek a aniž by ho měl pod kontrolou, dokázal přejít přes tři velmi nedůrazné zadáky domácích. „Upatlanou“ střelou pak otevřel skóre: 0:1. Z pohledu domácího mužstva to byl extrémně lacino inkasovaný gól, což ostatně prokazuje i videozáznam.

V 54. min. po rohu hostí z pravé strany a odraženém míči přišel další centr a Jůzek zblízka hlavičkoval nad! Nejspíš jen fakt, že byl v záklonu, uchránil domácí tým od další pohromy a stavu 0:2.

Naštěstí ve druhé půli si vzpomněl na svoji střeleckou formu Heřman. Po hodině hry jeho hlavičku ještě Šumník kryl, ale v 70. min. už nedokázal zabránit vyrovnávací brance. Nejprve na polovině hřiště až u postranní čáry mezi střídačkami Šlegl poslal dlouhý křížný nákop na zprava nabíhajícího M. Krivosheeva, ten obešel bránícího protihráče a přesnou zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Heřmana, jenž chladnokrevně poslal míč po zemi do sítě: 1:1!

V 72. min. odcentroval zleva dorostenec Popovič a Heřmanovu střelu z vápna k tyči zastavil rukou těsně před brankovou čarou Bednář. Byl tak hned vyloučen a navíc přišla penalta. Proměnil ji Heřman, byť se štěstím. Gólman Šumník si na míč sáhl, v cestě do sítě mu ale nezabránil: 2:1!

V 78. min. byl Heřman blízko hattricku. Těsně za hranící velkého čtverce byl faulován Popovič a z trestného kopu Heřman vypálil děšlovku pod břevno, jenomže Šumník prokázal své brankářské schopnosti a ránu vyrazil na roh.

V 82. min. podnikli hosté postupný útok, který zprvu nevypadal nijak nebezpečně, při centru ale přišla chyba v defenzivě a pak ještě faul Dočekala na pronikajícího Jůzka. Hruškovu střelu z penalty sice Dočekal kryl, ale na dorážku už nestačil: 2:2.

V 90. min. po centru A. Krivosheeva zprava nabíhající Bazal dostal míč potřetí do sítě Podolí, byl mu však odmáván ofsajd, a tak byla radost domácího mužstva předčasná. Zápas skončil remízou 2:2.

V dalším utkání 23. kola přeboru Vyšehrad B nastoupí v sobotu 27. dubna na hřišti Újezdu Praha 4: sice také nováčka, přesto suveréna letošního ročníku přeboru, který vede tabulku již o 13 bodů. Výkop je v 10.15 hod.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Co k tomu mám říct, když jen za první půli zahodíme čtyři až pět vyložených šancí a navíc si pak dáme polovlastní gól, kdy tři naši obránci neubrání na vápně jednoho hráče soupeře. Otočili jsme to sice na 2:1, ale pak jsme zase vinou dvou hrozných individuálních chyb nabídli Podolí nesmyslnou penaltu, která znamenala vyrovnání na 2:2. Podolí určitě nemá špatný tým, ale ztrátu dvou bodů jsme si zapříčinili sami vinou neproměňování jasných šancí a současně neuvěřitelně lacino inkasovaných dvou branek.“

Trenér Josef Jarolím (Podolí): „Pro nás zlatý bod, protože stále ještě potřebujeme body potřebné k záchraně v soutěži. Pro nás to byl nesmírně náročný zápas, protože Vyšehrad je běžecky velmi silný tým a disponuje řadou kvalitních fotbalistů. Navíc jsme dohrávali posledních zhruba dvacet minut v deseti, takže remízu beru jako úspěch. Škoda, že jsme některé nadějné situace nedotáhli lépe.“


Slavoj Vyšehrad B – Slavoj Podolí 2:2 (0:0)

Pátek 19. dubna 2019, 22. kolo praž. přeboru.

Branky: 70. a 75. Heřman (druhá z pen.) – 48. a 82. Hruška.

Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 10:6. Soupeřem zblokované střely: 1:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 5:1.

Rozhodčí: Dobrý – Kučera, Vítek. ŽK: Heřman, M. Krivosheev – Vondrka, Janovský, Hanzlík, Svoboda. ČK: 74. Bednář (Podolí).

Diváků: 80.

Vyšehrad B: Dočekal – Stareček, Šlegl, Macej, Madej – A. Krivosheev – M. Krivosheev, Heřman, Beňo (77. Bazal) – Richter, Š. Klíma (56. Popovič). Na lavičce byl ještě připraven Kubík. Trenér Jaroslav Klíma.

Podolí: Šumník – Zezula, Bednář, J. Svoboda, Janovský – Hruška (87. Vlasák), Mráček – Vondrka (46. Krob), Hanzlík (90. Vitiuk), Vávra (75. L. Svoboda) – Jůzek. Trenéři Josef Jarolím a Ondřej Hatina.


Střelci branek Vyšehradu B

22 – Heřman

5 – Shinjikashvili

3 – Bazal, Hanzlík, Krejdl, Richter

2 – Doležal, A. Krivosheev, O. Toman

1 – Beňo, Jireček, Junek, Kravtsiv, M. Krivosheev, Kubík, Macej, Madej, Michalec, Rataj


Brankové asistence

15 – A. Krivosheev

6 – Shinjikashvili

5 – Beňo, Macej

4 – Hanzlík, M. Krivosheev, Madej

3 – Doležal, Heřman, Š. Klíma, Krejdl, Rataj

2 – Hradecký, Krobot, Kubík, Michalec, Ratner, Richter, O. Toman, Vacík

1 – 4 Popovič, Pusch, Šídlo, Šlegl, Štika

 

Velikonoční zápasy Vyšehradu B

3. 4. 2010 (praž. přebor): Aritma – Vyšehrad B 5:0

25. 4. 2011 (I. A třída): Dubeč – Vyšehrad B 4:1

8. 4. 2012 (I. A třída): Kbely – Vyšehrad B 2:3

1. 4. 2013 (I. A třída): Vyšehrad B – Újezd nad Lesy 2:1

16. 4. 2014 (I. A třída): Vyšehrad B – Štěrboholy 2:2

6. 4. 2015 (I. A třída): Vyšehrad B – Hostivař 3:3

28. 3. 2016 (I. A třída): Vyšehrad B – Kyje 4:0

17. 4. 2017 (I. A třída) Praga – Vyšehrad B 0:4

29. 3. 2018 (I. A třída) Praga – Vyšehrad B 0:5

19. 4. 2019 (praž. přebor) Vyšehrad B – Podolí 2:2

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...