INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V silně kombinované sestavě juniorka podlehla Žižkovu B

Juniorka Komplikace se složením základní jedenáctky se promítly v neděli 12. května do výsledku zápasu juniorky Slavoje Vyšehrad v Horních Měcholupech, kde podlehla domácí Viktorií Žižkov B 1:2. Navzdory porážce zůstala rezerva šemíků na 4. místě tabulky pražského přeboru.

V brance domácího týmu se objevil bývalý gólman Vyšehradu B Štika a už v 7. min. měl co dělat s ostrou ranou Kubíka z úhlu. Jinak měli domácí v první půli většinou víc ze hry i řadu vyložených šancí, z nichž spoustu pochytal mladý gólman Babka.

V polovině první půle ale i tak poprvé kapituloval, kdy Argentinec Cabaňa převzal přihrávku z pravé strany hřiště, zasekl míč ve vápně a střelou zblízka otevřel skóre 1:0.

Domácí pak měli další možnosti skórovat, v tom jim zabránil několikrát Babka. Pět minut před poločasem ale Cabaňa rozehrál rohový kop a na malém vápně nikým neatakovaný Baďura pohodlně zblízka hlavičkoval do sítě: 2:0.

Domácí vedli v poločase zaslouženě, hned po návratu ze šaten ale po nákopu Š. Klímy převzal míč Heřman a dal gól, který k jeho údivu neplatil. V 65. min. odcentroval zprava Š. Klíma, Macej zpětnou přihrávkou přiťukl Drozdovi, jenž přestřelil. Přestřelil ale hlavně proto, že jej ve vápně odstrčil bodyčekem domácí záložník Zeman. Vzápětí po rohovém kopu Richter hlavičkoval vedle.

V polovině druhé půle Šlegl rozehrál hluboko na vlastní polovině hřiště trestný kop, míč propadl až k nabíhajícímu Heřmanovi, který se ocitl sám před brankářem Štikou, ale minul jeho bránu. Pak měli tři až čtyři čisté gólové šance domácí, v nichž je vychytal Babka.

Čtvrt hodiny před koncem utkání po faulu na M. Krivosheeva Heřman střelou z trestného kopu trefil po zemi k tyči: 2:1! Byla to jeho už 25. branka v sezoně. Chvíli nato běželi tři hráči Vyšehradu B na jediného obránce, zastavil je však více než přísný ofsajd. Tým hostí vyvinul na domácí branku tlak, ale vyrovnat se už nepodařilo. Vyšehrad B prohrál venku poprvé po půl roce a listopadového utkání v Hostivaři.

V dalším utkání 26. kola přeboru v sobotu 18. května naše juniorka přivítá doma na Vyšehradě Sokol Královice. Výkop je v 15 hodin a půjde o měření sil čtvrtého se třetím týmem tabulky.

Trenér Josef Švimberský (Žižkov B): „Do zápasu jsme nevstoupili zas až tak dobře, zejména co se týče nasazení a fotbalovosti. Byl to přibržděný výkon, bez šťávy. Nicméně šli jsme do vedení. Další stoprocentní šance jsme neproměnili a bohužel ve druhém poločase udělali drama. Ještě než soupeř snížil, tak měli jsme další vyložené šance, ale nešli důrazně za gólem. Soupeř z přímého kopu snížil na 2:1 a my jsme se do konce utkání báli o výsledek.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Hráli jsme v hodně kombinované sestavě, s pěti dorostenci v základu. Takže to utkání hodnotím hodně pozitivně. Bylo to až do konce zápasu hrozně napínavé. Musím pochválit brankáře Babku, ročník 2002. Chytil minimálně pět gólů. Žižkov vedle do půle zaslouženě 2:0, pak jsme ale ztratili ostych, hodně otevřeli hru a fotbal se divákům musel líbit. Hrálo se nahoru – dolů a šance byly na obou stranách. Žižkov měl několik samostatných nájezdů a mohl zápas rozhodnout. My jsme ale dali kontaktní gól a měli i šance na vyrovnání.“


Viktoria Žižkov B – Slavoj Vyšehrad B 2:1 (2:0)

Neděle 12. května 2019, 25. kolo praž. přeboru (hráno v Horních Měcholupech).

Branky: 23. Cabaňa, 40. Baďura – 75. Heřman. Střely na branku: 12:3: Střely mimo: 8:8. Soupeřem zblokované střely: 1:0. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:3. ŽK: Tseber – Stareček, Heřman.

Rozhodčí: Les – Šaróka, Vítek.

Diváků: 60.


Žižkov B: Štika – Saňa (78. Tseber), Obermajer, Šustr, Kříž – Vild, Zeman, Stříž, Cabaňa – Vrána (90. +1 Lukeš), Baďura. Trenér Josef Švimberský.

Vyšehrad B: M. Babka – Stareček, Macej, Šlegl, Šídlo – Drozd (70. Sejdla), Š. Klíma, M. Krivosheev, Richter – Kubík (57. Popovič), Heřman. Trenér Jaroslav Klíma. 


Střelci branek Vyšehradu B

25 – Heřman

5 – Shinjikashvili 

3 – Bazal, Hanzlík, Krejdl, Richter

2 – Doležal, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Macej, Michalec, Rataj, O. Toman 

1 – Beňo, Jireček, Junek, Kravtsiv, Kubík, Madej


Brankové asistence

18 – A. Krivosheev

6 – Beňo, M. Krivosheev Macej, Shinjikashvili

4 – Hanzlík, Heřman, Madej

3 – Doležal, Š. Klíma, Krejdl, Michalec, Rataj, Richter

2 – Hradecký, Krobot, Kubík, Ratner, O. Toman, Vacík

1 – Krobot, Popovič, Pusch, Šídlo, Šlegl, Štika

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...