INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka zdolala Královice 3:1 a uhájila čtvrté místo v tabulce

Juniorka – Souboj dvou střelecky nejproduktivnějších týmů jarní části pražského přeboru nabídla sobotní odpoledne 18. května na Vyšehradě. Juniorka šemíků, tentokrát doplněna o hráče A-mužstva, v něm zdolala Královice 3:1. Uhájila tak své postavení na čtvrté příčce tabulky a snížila ztrátu vůči třetímu týmu, kterým je právě královický Sokol, na tři body. První gól si dali hosté sami, druhý a vítězný vstřelil po změně stran Jiří Heřman z penalty, a byla to jeho už 26. trefa v sezoně.

Královicím chyběl mj. autor hattricku z podzimního vzájemného střetnutí Sus. Ale nejen on: protože nepřišel brankář Jeřábek, mezi tři tyče se postavil hráč z pole, respektive náhradník, Dufek. A ten se po čtvrthodině hry vyznamenal, když vychytal ve vyložené šanci Heřmana. Případný gól by ale beztak neplatil, protože byl kanonýrovi Vyšehradu B odmáván ofsajd.

Domácí tým měl však víc ze hry, ve 20. min. si po trestném kopu Madeje naběhl před bránu opět Heřman a opět neproměnil: hlavičkoval těsně vedle.

Po necelé půlhodině utkání hrající 36letý trenér Královic Kalivoda, fotbalista s 13 sezonami, 175 zápasy a 21 góly z I. ligy, z trestného kopu trefil přesně ke vzdálenější tyči, Dočekal v domácí bráně se ale vyznamenal. Nesmírně těžkou střelu totiž dokázal vyrazit.

Ve 33. min. míč putoval od kapitána Maceje přes Heřmana k Richterovi, jenž poslal finální přihrávku do běhu Rysovi. Tomu sice královický bek Havlín ukopl míč od nohy, jenomže natolik nešťastně, že překonal brankáře Dufka, a dal si tak vlastní gól: 1:0!

O čtyři minuty později mohl zvýšit Michalec, hlavičkoval však vedle hostující brány.

Deset minut po změně stran udeřily Královice. Hráči Vyšehradu B nereagovali ani na dlouho letící nákop z poloviny hřiště, ani na zleva centrujícího Formáčka, ani na zprava zakončujícího Pospíšila: 1:1. Byl to laciný gól, jemuž se dalo s trochou pozornosti a nasazení rozhodně zabránit.

V 59. min. překvapil celý stadion Michalec chytrým lobem z levé strany hřiště, který jen těsně prolétl okolo vzdálenější tyče královické brány do zámezí. V 65. min. se levý záložník domácího týmu dostal mnohem blíž k bráně soupeře a také do šance. Střela, která by nejspíš skončila v síti, však byla zblokována. Mezi tyto jeho dva pokusy se vešla na druhé straně hřiště Kalivodova rána z trestného kopu, která se ale odrazila ode zdi hráčů Vyšehradu B.

V 73. min. přišel rozhodující moment utkání. Madej vybojoval rohový kop, který sám nakrátko rozehrál k Rysovi. Ten si míč předkopl a doslova za ním vletěl do vápna, kde ho nedovoleně zastavil Malík. Heřman z penalty vrátil Vyšehradu B vedení: 2:1!

V 81. min. Madej rozehrál z pravé strany rohový kop a na malém vápně se prosadil zakončující dorostenec Drozd: 3:1! Byl to jeho první gól v mistrovské soutěži dospělých.

Čtvrtý gól mohl přidat další střídající dorostenec Popovič, svoji velkou šanci ale neproměnil – podobně jako o chvíli později M. Krivosheev. I tak se ale podařilo oplatit Královicím podzimní prohru 1:3.

V dalším utkání nastoupí naše juniorka v neděli 26. května na hřišti třináctého Motorletu B, který bojuje o záchranu v přeboru. Výkop je v 17 hodin.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Porazili jsme třetí tým tabulky, za což jsem rád. Královice se po celý zápas prezentovaly organizovanou defenzivou, na niž nebylo snadné vyzrát. Ale zvládli jsme to, což mě těší.“

Hrající trenér David Kalivoda (Královice): „Mladý a běhavý tým Vyšehradu B prokázal, že je silný na balonu a vyhrál určitě zaslouženě, přestože moc šancí neměl: v tomto směru jsme se mu vyrovnali. Ulehčili jsme to však domácím a vysvobodili je tím, že jsme si dali ne jeden, ale v podstatě dva góly sami. První úplně vlastní a druhý po hloupém zákroku, který znamenal penaltu. Věnovali jsme soupeři dva góly zadarmo, a na to si musíme dávat větší pozor.“


Slavoj Vyšehrad B – Sokol Královice 3:1 (1:0)

Sobota 18. května 2019, 26. kolo praž. přeboru.

Branky: 33. vlastní Havlín, 73. Heřman z pen., 81. Drozd – 56. Pospíšil.

Střely na branku: 5:3: Střely mimo: 11:8. Soupeřem zblokované střely: 2:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:3.

Rozhodčí: Toman – Čermák, Nepraš. Bez karet.

Diváků: 25.

Vyšehrad B: Dočekal – Stareček, Šlegl, Macej, Madej – Kozel (57. Drozd) – M. Krivosheev, Rys, Michalec – Heřman, Richter (86. Popovič). Trenéři Jaroslav Klíma a Oldřich Pařízek.

Královice: Dufek – Malík, Ptáček, Nezbeda, Havlín – Pospíšil, Vacík, Krejča, Formáček – Duka, Kalivoda (80. Sedláček). Hrající trenér David Kalivoda.


Střelci branek Vyšehradu B

26 – Heřman

5 – Shinjikashvili

3 – Bazal, Hanzlík, Krejdl, Richter

2 – Doležal, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Macej, Michalec, Rataj, O. Toman

1 – Beňo, Drozd, Jireček, Junek, Kravtsiv, Kubík, Madej


Brankové asistence

18 – A. Krivosheev

6 – Beňo, M. Krivosheev Macej, Shinjikashvili

5 – Madej

4 – Hanzlík, Heřman

3 – Doležal, Š. Klíma, Krejdl, Michalec, Rataj, Richter

2 – Hradecký, Krobot, Kubík, Ratner, O. Toman, Vacík

1 – Krobot, Popovič, Pusch, Rys, Šídlo, Šlegl, Štika

 

Branky Jiřího Heřmana za Vyšehrad B

2016/17 (I. A třída):  20

2017/18 (I. A třída):  9

2018/19 (praž. přebor):    zatím 26

 

Zbývající zápasy Vyšehradu B

Ne 26. 5. 17.00 Motorlet B – Vyšehrad B

Ne 2. 6. 17.00 Vyšehrad B – Hostivař

So 8. 6. 10.30 Třeboradice – Vyšehrad B

So 15. 6. 10.30 Union Vršovice – Vyšehrad B

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...