INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Třeboradická remíza juniorky ztráta vinou zahazování šancí

Juniorka – Nesmírně vypjaté a po všech stránkách náročné utkání odehrál v sobotu 8. června 2019 v Třeboradicích B-tým Slavoje Vyšehrad. Třeboradice sice loni suverénně vyhrály pražský přebor, letos jim ale naopak akutně hrozí sestup do I. A třídy, a tak vložily do zápasu všechny své síly. Rezerva šemíků měla sice blíž k tříbodovému zisku než domácí, navzdory územní převaze a zejména vinou řady neproměněných gólových šancí však zápas jen zremizovala 2:2, a zůstala tak na 5. místě tabulky. Oba góly Vyšehradu B dal Jiří Heřman, který tak má na svém kontě celkově už 28 tref do černého. I jeho však po utkání mrzela bodová ztráta.

První vyložená šance se urodila po deseti minutách hry, kdy odcentroval zprava M. Krivosheev na Heřmana, ten ale minul domácí bránu, kterou hájil 41letý veterán a bývalý slovenský reprezentant Bartalský, v současnosti trenér družstva žen Sparty. Ve 20. min. po Michalcově rohu Richter hlavičkoval zblízka nad a o jen několik vteřin později Heřmanovu střelu vykopl Bartalský na tyč.

Po dvaceti minutách hry tak měl Vyšehrad B na svém kontě tři zahozené vyložené šance, zatímco Třeboradice hned svoji první vážnější akci i střelu proměnily. Ve 27. min. exligista Grznár posunul míč doleva na kapitána Viktorina, ten odcentroval ke vzdálenější tyči a tam Novotný zblízka hlavičkoval do sítě: 1:0.

O vyrovnání se vzápětí pokusil Š. Klíma, ale těsně minul. Ještě nadějnější příležitost měl po Richterově přihrávce Šlegl, ale přestřelil.

Ve 41. min. po přiťuknutí od kapitána Maceje a Richterově finální přihrávce vyrovnal Heřman: 1:1! Těsně před pauzou mohl ještě strhnout vedení na stranu hostujícího týmu madej, jeho tvrdou ránu zblízka ale dobře postavený Bartalský kryl.

Hned po zahájení druhé půle vyrobil hrubku domácí bek Kvapil, Heřman se díky ocitl sám před Bartalský, z vyložené šance ale trefil jen jeho. Naopak na druhé straně hřiště ve 49. min. po centru z levé strany hlavičkoval nikým neobsazený třeboradický kapitán Viktorin přesně: 2:1. Vzhledem k poměru šancí to byl jen stěží pochopitelný stav, nicméně hráčům v zelených dresech nezbývalo, než bojovat dál.

V 53. min. Michalec poslal od půlící čáry dlouhý křížný centr doprava na M. Krivosheeva, ten zatáhl míč blíž k brance, odcentroval a nabíhající Heřman zblízka hlavou vyrovnal: 2:2!

V 56. min. po akci Grznára s Viktorinem mohli jít domácí potřetí do vedení, ale Kadlec těsně přestřelil. Na druhé straně po hodině hry pálil z úhlu M. Krivosheev, ale také on nad bránu. A jen o několik vteřin později mu Bartalský doslova ukradl míč zpod kopaček.

V 69. min. převzal centr od Š. Klímy Heřman, ocitl se úplně sám před Bartalským, v čisté gólové šanci ale trefil jen tyč jeho brány. Obléhání branky domácích pokračovalo, Heřman se v 75. min. znovu řítil na brankáře Bartalského; byl zezadu zastaven Hruškou velmi pochybným zákrokem, který ovšem domácímu stoperovi prošel. Heřman to ale nesl těžce a viděl žlutou kartu.

Deset minut před koncem utkání byl za hrubou urážku rozhodčího vyloučen domácí záložník Janda. Tým Vyšehradu B ale přesilovku nevyužil, gólem neskončily dva průniky střídajícího Součka z levé strany hřiště ani jeho další střela, jež minula cíl.

Do zakončení se ale tlačili i v deseti hrají í domácí. Grznár dokonce v 89. min. dostal míč do sítě Babkovy brány, ale už ve chvíli jeho kopu se ozvala píšťalka kvůli signalizaci ofsajdu.

Poslední vystoupení naší juniorky v této sezoně se uskuteční v sobotu 15. června na hřišti Unionu Vršovice, posledního týmu tabulky a už jistého sestupujícího do I. A třídy. Výkop je v 10.30 hod.

Trenér Jiří Tesař (Třeboradice): „Bojovný zápas proti kvalitnímu a navíc posílenému týmu Vyšehradu B. Je to ale trochu nekorektní, když A-tým hraje ČFL, což je také amatérská soutěž. Přesto jsme se ujali vedení, bohužel jsme ho neudrželi. Druhá půle se vyvíjela obdobně, znovu jsme vedli a znovu si nechali dát vyrovnávací gól. To nás samozřejmě mrzí, protože jsme bojovali a rvali se o výsledek. Museli nám vypomoci dva hráči z béčka, kteří se objevili v základní sestavě. Navíc jsme dostali červenou kartu za protesty, které byly na obou stranách. Dali jsme ke konci regulérní gól, kde náš hráč zakončoval a nebyl v ofsajdu. Jednoznačná branka. Soupeř měl také pár tutovek, dvakrát šli sami na našeho brankáře a pak netrefili naši prázdnou bránu. Z mého pohledu je remíza zasloužená, ale mrzí mě ten poslední gól. Nevím, proč ho sudí neuznal.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Pro nás typický zápas: zase jsme doplatili na to, že nedáváme góly. Měli jsme tři a čtyři vyložené šance a naopak sami inkasovali z prvního střeleckého pokusu domácích. Tohle se nám stává jako přes kopírák. Vadila mi i naše nedisciplinovanost: ve chvíli, kdy jde soupeř po vyloučení hráče do deseti, my se necháme rozhodit. Chtěli jsme dát třetí gól, místo toho se ale několik minut nehrálo… Přesto mohu naše kluky za jejich výkon pochválit, vždyť do zápasu zasáhlo šest dorostenců. Celkově remízu beru: narazili jsme na soupeře, který má ve svém středu výborné fotbalisty, například Grznára, Viktorina či Kadlece.“

SK Třeboradice – Slavoj Vyšehrad B 2:2 (1:1)

Sobota 8. června 2019, 29. kolo praž. přeboru.

Branky: 27. Novotný, 49. Viktorin – 41. a 53. Heřman.

Střely na branku: 5:10: Střely mimo: 4:7. Soupeřem zblokované střely: 2:2. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 3:2.

Rozhodčí: Chustecki – Štípek, Zloch. ŽK: Hruška, Kadlec, Novotný – Madej, Heřman, Šlegl. ČK: 81. Janda (Třeboradice).  

Diváků: 50.

Třeboradice: Bartalský – Benda, Hruška, Červenka, Kvapil (75. Žofák) – Kadlec, Janda, Grznár, Kokoška – Viktorin – Novotný. Trenér Jiří Tesař.

Vyšehrad B: M. Babka – Stareček, Šlegl, Macej, Madej – M. Krivosheev, Rys (66. Souček), Š. Klíma, Michalec (77. Bazal) – Richter (87. Vácha), Heřman. Na lavičce byli ještě připraveni Drozd a Kubík. Trenéři Jaroslav Klíma a Oldřich Pařízek.


Střelci branek Vyšehradu B

28 – Heřman

5 – Shinjikashvili

3 – Bazal, Hanzlík, Krejdl, Michalec, Richter

2 – Doležal, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Macej, Rataj, O. Toman

1 – Beňo, Drozd, Jireček, Junek, Kravtsiv, Kubík, Madej


Brankové asistence

18 – A. Krivosheev

7 – M. Krivosheev, Macej

6 – Beňo, Shinjikashvili

5 – Madej, Richter

4 – Hanzlík, Heřman

3 – Doležal, Š. Klíma, Krejdl, Michalec, Rataj

2 – Hradecký, Krobot, Kubík, Ratner, Rys, O. Toman, Vacík

1 – Krobot, Popovič, Pusch, Šídlo, Šlegl, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...