INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězství 3:2 s Loko Vltavín! Vyšehrad je už třetí v tabulce

„A“-muži – Po třech a půl letech fotbalisté Slavoje Vyšehrad porazili na domácím hřišti Loko Vltavín. Ve středu 19. září 2018 v rámci předehrávaného 17. kola ČFL zdolali v utkání velmi dobré úrovně holešovického rivala 3:2, když všech pět branek padlo už do poločasu. V modrém dresu domácího týmu se dvakrát trefil Michal Rataj a jednou David Čapek z penalty.

Po osmi odehraných kolech ČFL se šemíci posunuli o čtyři stupínky výš ze 7. na 3. místo tabulky s týmž počtem 15 bodů jako čtvrté Ústí nad Orlicí. Na vedoucí Zápy ztrácí náš tým 6 bodů a na druhou Dobrovici 4 body.

Utkání mělo od začátku svižné tempo a první vzrušení nastalo po sedmi minutách hry. Domácí tým reklamoval faul na pronikajícího Laňku v šestnáctce, ale hrálo se dál. V 15. min. ale Rys na pravé straně hřiště doslova ukradl míč Pozníčkovi, odcentroval na vápno a Rataj umístěnou střelou bez přípravy otevřel skóre: 1:0!

Uběhly přesně dvě minuty a padl druhý gól. Rys zatáhl míč do středu hřiště, přihrál nakrátko Brejchovi, který viděl na pravé straně hřiště nabíhajícího Laňku a adresoval mu příhrávku. Laňka zatáhl míč až k brankové čáře, odcentroval a na malém vápně Rataj hlavou přidal svůj druhý gól: 2:0!

Ve 22. min. ale na druhé straně hřiště Šípek rozehrál rohový kop, obrana Slavoje nedokázala míč odvrátit z vápna a Tichý ho z bezprostřední blízkosti dotlačil za Havránkova záda: 2:1.

Ve 28. min. Drobílek rozehrál zprava rohový kop, Valíček fauloval nabíhajícího Laňku a Čapek z penalty zvýšil: 3:1! Včetně této penalty Vyšehrad přetavil tři střelecké pokusy od začátku utkání do tří branek…

Naopak ve 33. min. odpískal sudí nedovolený zákrok bránícího týmu ve vápně Vyšehradu a Šípek z penalty snížil na 3:2.

Možnost opět zvýšit stav na rozdíl dvou branek pak měli Drobílek a Rys. První z nich střelou z voleje minul a druhý trefil střed brány, kde stál gólman Koblenc. Na druhé straně Pozníčkovi  v šanci odskočil míč.

Pět minut po změně stran hlavičkoval z malého vápna k tyči útočník hostí Veselý a míč ještě dorazil za Havránkova záda Láncz, gól ale neplatil pro ofsajd. Po hodině hry měl velkou šanci vyrovnat Abena, ale přestřelil. Ani ve zbývající půlhodině hry už nevedla snaha obou týmů ke změně skóre, a tak šemíci dotáhli derby k vítězství 3:2.

V sobotu 22. září v 10.15 hod. se představí fotbalisté Vyšehradu na hřišti Převýšova, který je osmý v tabulce, na svém kontě má však nyní čtyři výhry za sebou.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Kvalitní derby. Oba týmy chtěly hrát fotbal, a podle toho zápas vypadal, měl úroveň. My jsme byli lepší ve hře po zemi, a to hlavně v prvním poločase, kdy jsme si vytvořili náskok. Uplatnili jsme vůči silovým obráncům soupeře svoji rychlost a kombinaci, to na ně platilo. Vltavín potom začal hrát vabank a zatlačil nás, ale kluci si to odpracovali a dotáhli zápas k výhře 3:2, takže mohu být spokojen. Dva góly dal Rataj, který potvrdil své střelecké dispozice. Nezmatkuje, nepanikaří a umí zakončit na úrovni prvoligového fotbalisty. Konečně se dáváme dohromady, což se projevuje i na trénincích a pak se to odráží i v zápasech. Věřím, že tohle mužstvo má velký potenciál.“

Trenér Martin Frýdek (Loko Vltavín): „Z našeho pohledu to měla být alespoň remíza. Prohospodařili jsme první půli, kdy jsme nechali domácím spoustu prostoru a umožnili jim dát brzy dva góly. Pak už jsme hráli za nepříznivého stavu. Ale dvakrát jsme vrátili do zápasu, čehož si cením, a ve druhé půli se pak hrálo na jednu bránu. Domácí už nemohli, my jsme však nedokázali převahu zužitkovat. Také proto, že jsme neměli vyložené šance, jen předfinální přihrávky a dost.“


Slavoj Vyšehrad – Loko Vltavín 3:2 (3:2)

Předehrávané 17. kolo ČFL, hráno ve středu 19. září 2018.

Branky: 15. a 17. Rataj, 29. Čapek z pen. – 22. Tichý, 34. Šípek z pen. Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:7. Soupeřem zblokované střely: 6:0. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:4.

Rozhodčí: Drábek – Hájek, Raplík. ŽK: Šimek, Laňka – Tichý.

Diváků: 184. 


Vyšehrad: Havránek – Laňka, Šimek, Hradecký, Funda – Brejcha – Rys, Kozel, Drobílek (77. Jandera), Rataj (84. Doležal) – Čapek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pellegrini, Šlegl, Macej, Madej a Heřman. Trenéři Roman Veselý, Miroslav Jíra a Jan Neuberg.

Loko Vltavín: Koblenc – Láncz (77. Schindler), Uvíra, Tichý, Pozníček – Hovorka, Abena, Valíček (66. Vieira), Šípek – Maione, Veselý. Trenér Martin Frýdek.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

7 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

5 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR) 

2 – Drobílek

1 – Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Laňka


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

8 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Brejcha, Rys 

3 – Šimek

2 – Čapek, Drobílek, Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Rataj

1 – Jakab (v Poháru FAČR), Junek, Neuberg

 

Foto ze zápasu 1: zde

Foto ze zápasu 2 (Pavel Jiřík): zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...