INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jak vylepšit bilanci venku? Nejlépe už nyní v Brozanech

„A“-mužiNa vlastním hřišti se zatím fotbalistům Vyšehradu daří, ztratili jen jeden bod v prvním domácím utkání s Král. Dvorem a pak následovaly čtyři výhry s těžkými soupeři za sebou. Venku je to o poznání horší. Počítáme-li i pohárové vystoupení v Hostouni, ze šesti zápasů venku vyhráli šemíci jen jeden, a sice koncem srpna v Benešově. V tabulce sestavené z venkovních zápasů ČFL je Slavoj až třináctý. Tým, který se chce pohybovat v popředí třetí nejvyšší soutěže, ale potřebuje co nejčastěji bodovat také mimo svůj stadion, tedy i v nadcházejícím duelu v Brozanech.

Obě vzájemná utkání v minulé sezoně dopadla pro Vyšehrad hodně zle. Na podzim vyhrály doma Brozany vysoko 4:0, a to hlavně zásluhou hattricku nigerijského střelce Chukwumy a katastrofální defenzivy Slavoje. Na jaře na Vyšehradě zvítězil Sokol 2:1, a stačil mu k tomu sotva průměrný výkon. Zápas, který se hrál koncem května, měl stěží divizní úroveň.

Na jaře sice kolovaly v zákulisí informace, že Brozany – pokud se zachrání – samy odstoupí z ČFL. Zachránily se, měly nakonec o dva body víc než sestupující Benátky nad Jizerou, obsadily 15. místo a navzdory zaručeným prognózám podaly přihlášku i do letošního ročníku ČFL. A po jeho deseti kolech figurují na 14. místě tabulky.

Doma hráli červenobílí zatím čtyřikrát a povedlo se jim ve svém prostředí zvítězit až na čtvrtý pokus: před dvěma týdny zdolali 2:1 Štěchovice. Před týdnem však mile překvapili v Písku, odkud si odvezli dva body. Zápas skončil 2:2, když až v nastaveném čase vyrovnal Benda. Na penalty pak zvítězily Brozany 5:4. Přišly však o vyloučeného Chukwumu, který si tak proti Vyšehradu nezahraje.

Právě útočníci Chukwuma s Bendou jsou nejlepšími střelci Brozan i v této sezoně, oba dali po pěti gólech. Benda se trefil jednou i v poháru, v utkání 2. kola Mol Cupu, v němž Brozany prohrály doma s Chrudimí 1:2.

Tibor Mičinec oslaví šedesátiny

Trenérem Brozan, jak je všeobecně známo, je bývalý reprezentační kapitán Jiří Němec. Ke změně však došlo na postu asistenta: v létě odešel bývalý vynikající brankář Tomáš Poštulka do Hradce Králové, kde trénuje gólmany votroků. Místo něj přišel do Brozan někdejší populární útočník Bohemky Tibor Mičinec, který v roce 1983 získal s klokany jejich jediný titul mistra republiky a postoupil s nimi i do semifinále Poháru UEFA – nemluvě o jeho členství v prestižním Klubu ligových kanonýrů a sedmi zápasech za reprezentaci ČSSR.

Tři dny po zápase Brozany – Vyšehrad, tedy ve středu 10. října, rodák ze slovenské Kremnice oslaví šedesátiny. Takže gratulace pro Tibora Mičince! Na podzim jde už o třetí případ, kdy trenér (v tomto případě asistent) z týmu soupeře slaví při zápase s Vyšehradem významné narozeniny: předtím to byli dobrovický lodivod Petr Hejno (55 let) a jirenský kouč Václav Hradecký (70 let).

V kádru Brozan jsou dva hráči, kteří byli na Vyšehradě v přípravném období, tedy na zkoušku: v zimě roku 2014 Ivan Šollar a letos v létě Petr Eliáš, oba oblékli třikrát dres Slavoje v přátelských zápasech. K jejich angažmá ale nedošlo, a tak v neděli nastoupí v roli soupeře.

„V Brozanech nás čeká utkání na krásném hřišti a věřím, že tam předvedeme dobrý výkon. Nezbývá nám, než ještě víc zrychlit kombinaci a včas dostupovat protihráče. Je to boj, kdo komu vnutí svůj herní styl a prosadí se. My chceme razit cestu fotbalovým stylem,“ uvedl trenér šemíků Roman Veselý.

Utkání Sokol Brozany – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 7. října od 16.00 hod. a řídí je středočeští arbitři: hlavní rozhodčí Petr Hocek z Benešova, jemuž budou asistovat na čarách Josef Váňa z Rakovníku a Josef Vnuk z Třebovle.

Juniorka hraje na Kopanině, U 19 hostí Benešov

Již v sobotu dopoledne se představí na hřišti při základní škole Hovorčovická v Kobylisích naše U 18, kde v utkání České divize staršího dorostu změří síly s domácí Admirou. Začátek tohoto pražského derby je v 10 hodin. Po nich se tamtéž střetnou družstva U 16 s výkopem čtvrt hodiny po poledni.

Od 16 hodin pak rozehraje své utkání pražského přeboru juniorka neboli B-tým mužů, a sice na hřišti Přední Kopaniny. Červenomodří jsou třetí v tabulce, na svém hřišti už třikrát za sebou vyhráli, nastříleli v těchto třech domácích zápasech celkem 13 branek a mají ve svém týmu kanonýra Daniela Urbana, autora osmi branek. Jenomže naše juniorka má za sebou tři prohry v řadě a potřebuje už nutně znovu zabrat, takže se dá čekat lítý boj o body. Dá se ale očekávat, že Přední Kopanina bude chtít hrát skutečný fotbal – ne tedy jako v posledním zápase s Újezdem Praha 4, kdy první tým tabulky vnutil juniorce přetlačovanou ve stylu amerického fotbalu…

Za Přední Kopaninu nastupují mj. bývalý záložník Vyšehradu Tomáš Pechar a v kádru je i někdejší stoper naší U 19 David Huleš. Jednoznačně nejznámějším hráčem týmu je ale 39letý exsparťan Michal Pospíšil, který má ve své sbírce mj. titul mistra Evropy „jednadvacítek“ z roku 2002. Nemluvě o titulu mistra republiky se Spartou a zisku Skotského poháru s Heart of Midlothian Edinburgh. Po celou kariéru byl útočníkem, teď je stoperem.

V neděli v 10 hodin dopoledne naše U 19 přivítá na Vyšehradě Benešov a půjde o souboj týmů středu tabulky České ligy staršího dorostu: osmý proti devátému. Čtvrt hodiny po poledni se utkají „sedmnáctky“ obou soupeřů.

Naše U 15, která je druhá v České divizi starších žáků, v neděli v 10 hodin v Krči přivítá SK Libuš. Čtvrt hodiny před polednem pak začne utkání čtrnáctiletých.

Mladší žáci (U 13 a U 12) nastoupí v Krči o 24 hodin dříve, v sobotu v 10 hodin zde vyzvou týmy Junioru Děčín.

Starší přípravka A (U 11) hraje v neděli v 11.45 hod. na hřišti Čechie Smíchov, starší přípravka B (U 10) v sobotu již v 9.30 hod. doma na Vyšehradě s Ďáblicemi. Po nich od 11.30 hod. nastoupí mladší přípravka A (U 9) proti Čakovicím. Současně zde bude hrát mladší přípravka B (U 8) proti Čechoslovanu Chuchle.


Zápasy Vyšehradu na hřištích soupeřů

11. 8. Domažlice – Vyšehrad 2:2, pen. 7:6 (ČFL)

15. 8. Hostouň – Vyšehrad 5:4 (pohár)

22. 8. Zápy – Vyšehrad 2:0 (ČFL)

26. 8. Benešov – Vyšehrad 1:3 (ČFL)

9. 9. Karlovy Vary – Vyšehrad 4:2 (ČFL)

22. 9. Převýšov – Vyšehrad 3:0 (ČFL)


SOUPISKA SK SOKOL BROZANY

BRANKÁŘI: Přemysl Lipš (narozen 1993), Zdeněk Vávra (1996)

OBRÁNCI: Radek Cibulka (1991, kapitán mužstva), Jiří Stehlík (1989), Tomáš Bubeníček (1993), Martin Studecký (1993), Matheus Da Silva Carvalho Freitas (1995), Jiří Šimral (1990)

ZÁLOŽNÍCI: Matěj Marič (1991), Ivan Šollar (1989), Rijad Hajdarevič (1995), Muamer Mešič (1996), Petr Tichý (1991), Petr Eliáš (1996), Damián Farkaš (1996), Jiří Michalec (1995), Adam Vlček (1998)

ÚTOČNÍCI: Jaroslav Benda (1994), Chukwudi Chukwuma (1994)


VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ SLAVOJ VYŠEHRAD – SOKOL BROZANY

 

Brozany – Vyšehrad 0:1

Divize B, hráno 22. 10. 1995.

Vyšehrad – Brozany 3:0

Divize B, hráno 19. 5. 1996.

Brozany – Vyšehrad 2:2 (0:2)

Divize B, hráno 7. 11. 2010.

Branky: 57. a 86. Pešula – 10. Čurda, 25. Kavka. Rozhodčí: Cupl – Grimm, Kříž. ŽK: Kubík (Vyšehrad). Diváků: 135.

Brozany: Fišer – Tupý, Vaněk (65. M. Rada), Pešula, Hubený – Kühn (76. Uka), Divecký, Kopecký, Vacek – Veleba, Corea. Trenér Ján Kudlička.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Šourek, Chlumský – Čurda – Frohna, T. Dubský, Kavka (85. Letko) – Bošanský (90. Mich. Zelenka), Čech (71. Kubík). Trenér Jiří Formánek.

Vyšehrad – Brozany 2:0 (2:0)

Divize B, hráno 12. 6. 2011.

Branky: 22. Horkavý, 24. Slezák. Rozhodčí: Kožár – Mokrusch, Dobrý. ŽK: Hendrych – Pešula, Divecký, Vaněk, Kopecký, Veleba. Diváků: 120.

Vyšehrad: Víšek – Frohna, Horkavý, Hendrych, Ramba – Valášek – Kavka (81. Bambula), Pechar, Nosek – Slezák (74. Musa Ansuma), Bošanský (87. Černý). Trenér Jiří Formánek.

Brozany: Poštulka – Tupý, Vaněk, Pešula, J. Kühn – Corea – Hora (89. M. Rada), Kopecký, Vacek (84. Lédl) – Divecký – Veleba (77. Goumbi). Trenér Jiří Němec.

Vyšehrad – Brozany 2:0 (1:0)

Divize B, hráno 2. 10. 2011.

Branky: 45. (+1) Frohna z pen., 61. Švejda. Rozhodčí: P. Kotalík – Štuk, O. Černý. ŽK: Hendrych, M. Kočí – Tupý, Kopecký, Divecký. Diváků: 284.

Vyšehrad: Víšek – Frohna, Horkavý, Hendrych, Nosek – Švejda – Kohout (82. Kordule), M. Kočí, Vl. Hradecký (60. K. Černý) – Kavka, Bošanský (65. Slezák). Trenér Jiří Formánek.

Brozany: Havránek – Vaněk (24. Tupý), Divecký, Pešula, J. Kühn (61. Vít. Brožík) – Hora, Kopecký, Gnahoui, Vacek – Mašanský, Vrat. Brožík (67. Havrda). Trenér Jiří Němec.

Brozany – Vyšehrad 4:0 (2:0)

Divize B, hráno 29. 4. 2012.

Branky: 5. a 89. F. Mašanský, 10. T. Mašanský, 82. Hora. Rozhodčí: Myška – Melichar, Duchoň. ŽK: Kopecký, Vaněk, F. Mašanský – Kočí. ČK: 76. J. Janda (Brozany). Diváků: 250.

Brozany: M. Kudrna – Vaněk, Pešula, Tupý, J. Janda – Hora (86. A. Kühn), Havrda (70. J. Kühn), Kopecký, Vacek – F. Mašanský, T. Mašanský (80. Ahmed Umar). Trenér Jiří Němec.

Vyšehrad: Krček – Kohout, Hendrych, Švejda (67. Horkavý), Nosek – Zimmermann (67. Balcárek), Wulkan, M. Kočí, Kubík – Babašta (78. Baratynskyy), Vl. Hradecký. Trenér Jaroslav Klíma.

Vyšehrad – Brozany 4:1 (3:0)

Divize B, hráno 2. 9. 2012.

Branky: 29. a 52. Mojdl, 21. Hendrych, 26. Budějský – 62. Hora. Rozhodčí: Benedikt – Vrzal, Hrkal. ŽK: Mojdl – Tupý, Vacek, Kopecký. Diváků: 212.

Vyšehrad: Drápela (46. Prokeš) – Budějský, Hendrych, Nosek, Kubík – Kohout (78. Baratynskyy), Mojdl, M. Kočí, Babašta (66. Vrána) – Balcárek, Kavka. Trenér Jaroslav Klíma.

Brozany: Kudrna – J. Janda (58. Vaněk), Tupý, Pešula, Hora – A. Kühn, Kopecký, Havrda, Vacek – Franc, Ahmed Umar. Trenér Ján Kudlička.

Brozany – Vyšehrad 2:0 (1:0)

Divize B, hráno 31. 3. 2013.

Branky: 54. Sdiri, 84. Vacek. Rozhodčí: Štrincl – Kožár, Kyncl. ŽK: Kopecký – Baratynskyy. Diváků: 100.

Brozany: Vacho – J. Janda, Tupý, Pešula, Bittengel – A. Kühn, Kopecký, Zadina, Vacek (87. Kalous) – Sdiri (74. Marič), Gnahoui (66. Ahmed Umar). Trenér Jiří Němec.

Vyšehrad: Mokrohajský – Kohout, Hendrych, Nosek, Kubík – L. Janda, Mojdl, M. Kočí, Zimmermann – Kavka (63. Primus), Vl. Hradecký (46. Baratynskyy). Trenér Jaroslav Klíma.

Brozany – Vyšehrad 0:3 (0:2)

Divize B, hráno 25. 8. 2013.

Branky: 2. Frohna, 17. M. Kočí, 72. Červený. Rozhodčí: Brož – Mrkáček, Martínek. ŽK: Sdiri, Gnahoui – Mokrohajský, Příhoda, Hendrych, Jung. Diváků: 100.

Brozany: Starczewski – J. Janda, Tupý, Uka, Bittengel – A. Kühn, Zadina, Franc (70. Vacek), Marič (70. Ahmed Umar) – Sdiri, Gnahoui (52. Kopecký). Trenér Jiří Němec.

Vyšehrad: Mokrohajský – Příhoda, Hendrych, Houdek, Frohna – Mbah (55. Jung), M. Kočí, Mojdl, Marčík (77. Doksanský) – Kavka, Červený (85. Smola). Trenér Jaroslav Klíma.

Vyšehrad – Brozany 0:0

Divize B, hráno 23. 3. 2014.

Rozhodčí: Tryzna – Ježek, Šulcová. ŽK: Nosek, Budějský – Franc, A. Kühn, Uka. Diváků: 100.

Vyšehrad: Procházka – Frohna, Chalupa, Hendrych, Nosek – Budějský (79. Turbák), Schön, Mojdl, Macháček – M. Kočí – Musa Ansuma (88. Červený). Trenér Pavel Janeček.

Brozany: Vacho – Tupý, Džuban, Uka, Bittengel – A. Kühn (77. Marič), Franc, Zadina, Vacek (83. Pešula) – Benda (69. Cibulka), Sýkora (90. +1 Gnahoui). Trenér Jiří Němec.

Brozany – Vyšehrad 4:0 (2:0)

ČFL, hráno 27. 9. 2017.

Branky: 13., 24. a 60. Chukwuma, 87. Benda. Rozhodčí: Lafek – Duchoň, Štefan. ŽK: Stehlík, Slanička, Tichý, Studecký – Kostorek, Macej, Máče. Diváků: 105.

Brozany: Lipš – Franc, Cibulka, Stehlík, Bubeníček – Studecký, Slanička, Tichý (78. Hovorka), Marič – Benda (88. Walter), Chukwuma (86. Šollar). Trenér Jiří Němec.

Vyšehrad: Havránek (46. Procházka) – Šlegl, Seidl (46. Kostorek), Hendrych, Jakab (82. Kulhavý) – Hašek (61. Matysík), D. Hradecký, Máče, Madej (66. Macej) – Drobílek – Čtvrtníček. Trenér Jaroslav Klíma.

Vyšehrad – Brozany 1:2 (1:1)

ČFL, hráno 30. 5. 2018.

Branky: 14. Čtvrtníček – 36. Benda, 62. Veselý. Rozhodčí: Klupák – Vaňkát, Teuber. ŽK: Čtvrtníček, Hašek – Veselý, Šollar, Tichý, Slanička. Diváků: 100.

Vyšehrad: Procházka – Šlegl (82. Rossmann), Matějka, Máče, Madej (64. Junek) – Doležal (71. Vacík), Drobílek, Heřman, Hašek – D. Černý (82. Macej), Čtvrtníček. Trenér Jaroslav Klíma.

Brozany: Tvrdoň – Mešič, Cibulka, Matheus Da Silva, Šollar – Franc – Veselý (90. Marič), Jelínek (82. Vopat), Slanička, Tichý (89. Studecký) – Benda. Trenér Jiří Němec.

 

Foto: Milan Richtr

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...