INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Utkání v Brozanech rozhodla kapitánova trefa: vítězství 1:0!

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad se posunuli na třetí místo tabulky ČFL. Dopomohl jim k tomu tříbodový import z Brozan, kde během první říjnové neděle zvítězili 1:0. Autorem jediné trefy utkání byl v závěru prvního poločasu kapitán týmu šemíků Filip Drobílek (na snímku). Po 11 kolech mají šemíci odstup pěti bodů na vedoucí Zápy a čtyř na druhou Dobrovici.

Trenér Roman Veselý poslal na hřiště stejnou základní sestavu jako v předchozím utkání s Jirny, ta ale utrpěla velmi brzy trhlinu. Již ve 3. min. zahrávali domácí první rohový kop a v mlýnici před Havránkovou bránou upadl nekontrolovaně z výšky na zem stoper Šimek. Vrátil se sice do hry, ale utrpěl zranění. Ve 12. min. již chtě nechtě musel střídat, nahradil ho Šlegl.

Mezitím měl v 9. min. po centru od Kozla gólovou šanci Rataj, ale neproměnil ji, trefil zblízka jen vyběhnuvšího brankáře Lipše.

Pak se hrálo dlouho hlavně uprostřed hřiště, ale iniciativa se stěhovala stále víc na kopačky hráčů v modrých dresech Vyšehradu. Ve 28. min. se odhodlal ke střele Jandera, zcela postrádala však razanci. Tři minuty nato Kozel pokusem zpoza vápna mířil nad. Chvíli nato odcentroval zostra z pravé strany Rataj a Čapek přehlavičkoval domácí bránu.

Hráči hostí hlavně díky kombinační převaze přišpendlili Brozany na jejich polovinu hřiště a paradoxně až když se z ní po delší době alespoň na chvíli vymanily, pak teprve inkasovaly. Ve 45. min. po výkopu Lipše Brejcha vyhrál na půlící čáře hlavičkový souboj s Farkašem, Čapek tělem odclonil Eliáše, a míč se díky tomu dostal ke Kozlovi. Ten našel obloučkem ze středu hřiště zleva nabíhajícího Drobílka, jenž balon zasunul přesnou trefou po zemi k bližší tyči: 0:1! Byl to hodně mazácký gól, a nakonec také rozhodl o osudu celého střetnutí. Poměr střel byl v prvním poločase 0:8.

Brzy po zahájení toho druhého si naběhl před bránu na centr od Fundy Čapek, ale Šimral mu v poslední chvíli ukopnul míč na roh.

Až osm minut po změně stran se dostali domácí ke svému vůbec prvnímu střeleckému pokusu: polocentr-polostřela Šimrala proletěla do zámezí. V 57. min. Bendovu umístěnou střelu z trestného kopu zpoza vápna, která měla vyloženě gólové parametry, bravurně vyrazil Havránek. O dorážku se ještě pokusil u tyče hlavičkující Cibulka, zblízka však minul a navíc mu byl odmáván ofsajd.

V 63. min. si naběhl na Ratajův centr z levé strany Rys a střelou bez přípravy minul. Tři minuty nato Rataj odcentroval pro změnu zprava, balon sice stihl zasáhnout sprintující Čapek, ale v pádu také jen o centimetry minul prostor mezi třemi tyčemi.

V 69. min. při souboji s Fundou domácí hráč Tichý nafilmoval pád ve vápně, žlutému trestu však unikl – ten neminul jeho spoluhráče Bendu a Mariče. Dvě minuty nato se po kolmici od Drobílka dostal do další šance Čapek, ale trefil jen vyběhnuvšího gólmana Lipše. Z protiútoku mohl vyrovnat Benda – z bezprostřední blízkosti přehlavičkoval Havránkovu bránu. V 75. min. ale Cibulka střelou zpoza vápna trefil břevno a Bendovu dorážku stihl zblokovat Šlegl. Šanci měl také střídající Vlček, po rohu však minul.

Brozany si v té době vytvořily značný tlak a k hlavičkovému zakončení se dostal dvakrát i Studecký, ale minul. Ve druhé minutě nastaveného času sedla Šollarovi střela zdálky a snášela se pod břevno, Havránek ji ale dokázal vyrazit. Ještě v páté minutě prodloužení měly Brozany výhodu trestného kopu zhruba pět metrů za hranicí velkého čtverce, ale Benda trefil jen Madeje, a výsledek tak zůstal 0:1.

V dalším utkání ČFL fotbalisté Vyšehradu přivítají doma v sobotu 13. října v 10.15 hod. Štěchovice, které jsou na dvanáctém místě tabulky.

Trenér Roman Veselý: „Jsme rádi, že tentokrát se nám podařilo potvrdit domácí výhry také třemi body zvenku. Do sedmdesáté minuty jsme byli jasně lepší a zaslouženě vedli. Jenom škoda, že jsme nedali druhý a třetí gól, možnosti na to určitě byly. To se nestalo, a tak jsme se nevyhnuli hektickému závěru utkání. Domácí zjednodušili svoji hru a začali hrát vabank: vsadili na silové pojetí a nákopy do vápna. Dělalo nám to problémy, ale tři body jsme nakonec získali zaslouženě. Podržel nás Havránek, i když celý tým pracoval na sto procent. Odvrácenou stránkou je zranění Šimka, přišli jsme tak o dalšího hráče a naše marodka je už hrozivě zaplněna.“


Sokol Brozany – Slavoj Vyšehrad 0:1 (0:1)

9. kolo ČFL, hráno v neděli 7. října 2018.

Branka: 45. Drobílek.

Rozhodčí: Hocek – Váňa, Vnuk. ŽK: Farkaš, Šollar, Cibulka, Benda, Marič – Rataj, Šlegl, Havránek. Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:5. Soupeřem zblokované střely: 3:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:5.

Diváků: 200.


Brozany: Lipš – Cibulka, Stehlík, Šollar, Šimral – Eliáš (62. Tichý) – Marič, Studecký, Farkaš, Michalec (78. Vlček) – Benda. Trenéři Jiří Němec, Tibor Mičinec a Tomáš Bubeníček.

Vyšehrad: Havránek – Rys, Šimek (12. Šlegl), Hradecký, Funda – Brejcha – Rataj (90. +1 Krejdl), Kozel, Drobílek (90. +3 Jireček), Jandera (82. Madej) – Čapek. Na lavičce byl ještě připraven brankář Pellegrini. Trenéři Roman Veselý, Oldřich Pařízek a Jan Neuberg.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

8 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Drobílek, Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR) 

1 – Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Laňka


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

8 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Brejcha

5 – Rys 

4 – Drobílek 

3 – Čapek, Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Rataj

1 – Jakab (v Poháru FAČR), Junek, Kozel, Neuberg

 

Foto: Milan Richtr

Fotogalerie z utkaní: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...