INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Remíza se Štěchovicemi, bod navíc poté vychytal Havránek

„A“-muži – Dva body vytěžili fotbalisté Slavoje Vyšehrad ze souboje se Štěchovicemi. Nebývalá marodka si vybrala svoji daň, a tak se na předchozí čtyři vítězství na domácí půdě navázat nepodařilo. Těsné vedení 1:0 nestačilo a utkání, jež se hrálo v sobotu 13. října 2018, skončilo remízou 1:1. Alespoň druhý bod se podařilo vytěžit z penaltového rozstřelu, jehož králem se stal brankář Jiří Havránek – kryl totiž tři pokusy soupeře. Šemíci získali dva body a po 12 kolech ČFL zůstali na třetím místě tabulky, čtvrté Ústí nad Orlicí má však rovněž 23 bodů.

Štěchovice nastoupily bez zraněného stopera Kučery a už po sedmi minutách musel střídat kvůli zranění i špílmachr Volešák. Hosté vsadili podle očekávání na důslednou defenzivu, inkasovali však hned z první vážnější akce domácího týmu. V 10. min. byl faulován nedaleko od středového kruhu Jakobovským Drobílek, Brejcha rozehrál přímý kop nakrátko k Hradeckému a ten odcentroval z pravé strany na vzdálenější tyč, odkud Drobílek hlavičkoval zpátky do ohně v malém vápně. Gólman Řehák míč vyrazil jen směrem k Ratajovi, který vypálil po zemi a míč ještě tečoval Čapek: 1:0! Byl to jeho celkově devátý a v ČFL osmý podzimní gól.

Ve 14. min. mohl vyrovnat Novák, hlavičkoval vedle. Tři minuty nato se ale na druhé straně hřiště nechal obejít Drobílkem, jenž potom z nadějné pozice střelou po zemi minul vzdálenější tyč a balon skončil v zámezí. Zkusil to ještě deset minut před poločasem, jeho střela byla však zblokována. Minutu před poločasem mohl vyrovnat Batka, po trestném kopu ale hlavou minul.

Hned po návratu ze šaten měl domácí tým tři velmi dobré možnosti vedení pojistit. Po Fundově centru z levé strany ale Čapek v dobré pozici hlavou minul a ani Rys střelou z vápna netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Chvíli nato opět Rys se dostal k odraženému míči a zblízka trefil jen Řeháka.

Tento zákrok štěchovického gólmana byl asi rozhodujícím momentem, který stál nakonec Slavoj plný bodový zisk. Potom už převzali iniciativu hráči v červenobílých dresech. Dvě možnosti měl Díl, ale Havránek mu zabránil skórovat. Hosté si stěžovali, že jim rozhodčí upřel v první půli penaltu, jenomže v 65. jim ji naopak odpustil, když po rohovém kopu zahráli rukou ve vlastním vápně – nemluvě o předchozí, byť nastřelené ruce. Pravdou ale je, že měli v této fázi hry navrch a Slavoj kontroval jen dvěma pokusy Rataja a Drobílka.

V 78. min. při postupném a velmi pomalém útoku hostí putoval míč od Švejdy přes Díla až k Pavlíkovi, který, ač tísněn Fundou, z velmi ostrého úhlu z pravé strany, téměř až z brankového čáry, trefil přesně ke vzdálenější tyči: 1:1. Je potřeba si přiznat, že to byl neobyčejně laciný gól ze situace, kterou měla defenziva Vyšehradu zvládnout a odbránit. Na vyrovnaném stavu se pak už nic nezměnilo.

Penaltový rozstřel zahájili nejlepší střelci obou týmů. Zatímco štěchovický kanonýr Batka proměnil, Čapek ne, jeho pokus Řehák kryl. Ale druhá série to srovnala, protože Havránek vyrazil Bustovu střelu a naopak Krejdl byl úspěšný. Ve třetí sérii dali Košata i Heřman, ve čtvrté Díl proměnil, avšak Funda ztroskotal na Řehákovi. V tu chvíli nastala pro Vyšehrad kritická situace, protože pokud by v páté sérii proměnil další exekutor Švejda, bylo by rozhodnuto. Jenomže selhal, Havránek míč z jeho kopačky vyrazil. Vzápětí Drobílek proměnil, i když trochu se štěstím, míč se odrazil od tyče za Řehákova záda. V šesté sérii proměnili Jakobovský i Šlegl. Rozhodla tak sedmá série, kdy se opět vyznamenal Havránek: vyrazil střelu Štědronského! Potom už Hradecký proměnil, a zajistil tak Slavoji vítězství v rozstřelu 5:4.

Navzdory zisku druhého bodu i rozsáhlé a limitující marodce panovalo v domácích řadách zklamání, neboť jasným cílem v tomto utkání byl plný bodový zisk. Fotbalisty Vyšehradu nyní čekají dva zápasy venku: v sobotu 20. října v 10.15 hod. v Písku a v sobotu 27. října ve 14.30 hod. v Ústí nad Orlicí.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Pro nás je tento výsledek každopádně ztrátou. Bohužel náš tým nepředvedl, na co jsme u něj zvyklí. První půle byla ještě dobrá, ale proti soupeři, který nechtěl hrát moc dopředu, jsme měli přidat druhý gól. Výkon ve druhém poločase už byl špatný, ztráceli jsme spoustu i jednoduchých míčů a vše si komplikovali. Štěchovice ožily, bylo jich plné hřiště a zaslouženě vyrovnaly. Máme však značnou marodku, a tak do utkání nastoupili i hráči, kteří celý týden proleželi. Také tohle se projevilo na našem výkonu. Bylo to zkrátka složité, a za takové situace musíme vzít i dva body. Havránek prokázal své zkušenosti a v rozstřelu nám vychytal druhý bod.“

Asistent Štěpán Kučera (Štěchovice): „Podle mého názoru jsme podali kompaktní a výborný výkon. V první půli jsme přitom dostali zbytečný a laciný gól, kdy po odraženém balonu skóroval neobsazený útočník domácích. Za stavu 1:0 jsme však měli kopat penaltu. Musím kluky pochválit, protože ve druhé půli se Vyšehrad nedostal do žádného zakončení, a za to jim patří dík.“


Slavoj Vyšehrad – FK Štěchovice 1:1 (1:0), pen. 5:4

10. kolo ČFL, hráno v sobotu 13. října 2018.

Branky: 11. Čapek a rozhodující penalta Hradecký – 78. Pavlík.  

Penalty v rozstřelu proměnili: Krejdl, Heřman, Drobílek, Šlegl, Hradecký – Batka, Košata, Díl, Jakobovský. Penalty neproměnili: Čapek, Funda – Busta, Švejda, Štědronský. Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:6. Soupeřem zblokované střely: 3:0. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Hányš – Tvrdík, Aubrecht. ŽK: Batka (Štěchovice).

Diváků: 195.


Vyšehrad: Havránek – Rys, Hradecký, Šlegl, Funda – Brejcha – Rataj (79. Madej), Kozel (83. Heřman), Jandera (72. Krejdl) – Drobílek – Čapek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pellegrini, Neuberg a Macej. Trenéři Roman Veselý, Oldřich Pařízek a Jan Neuberg.

Štěchovice: Řehák – Švejda, Busta, Jakobovský, Těžký – Díl, Novák (90. +2 Milojevič), Pavlík, Košata – Volešák (7. Greš, 69. Štědronský) – Batka. Trenér Zbyněk Busta, Štěpán Kučera a Michal Švejda.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Drobílek, Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR) 

1 – Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Laňka


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

8 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Brejcha

5 – Drobílek, Rys 

3 – Čapek, Rataj, Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR)

1 – Jakab (v Poháru FAČR), Junek, Kozel, Neuberg

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...