INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíky čeká zápas u Otavy, týden nato znovu hrají venku

„A“-muži – Hodně náročný a těžký program čeká ve zbývající části měsíce října fotbalisty Slavoje Vyšehrad: dvě utkání venku. V sobotu 20. října dopoledne se představí v Písku a o týden později v Ústí nad Orlicí. Od prvního z obou soubojů se dá snad očekávat oboustranně kombinační fotbal, od druhého spíš urputná bitva o každý metr hřiště. To je ale jen odhad.

Hned tři faktory hovoří před zápasem u Otavy proti našemu týmu: v Písku hrál Slavoj zatím pětkrát, z toho jen jednou vyhrál a čtyřikrát prohrál. Za druhé bilance venku v této sezoně není zatím taková, jakou bychom si přáli. A za třetí, což je nejpodstatnější, mužstvo decimuje a limituje rozsáhlá marodka, tudíž i značný počet absencí hráčů základní sestavy. Přes veškeré nesnáze a komplikace se šemíci musejí pokusit vydolovat co největší počet bodů, nejlépe samozřejmě všechny tři. Cíle nejsou letos zrovna skromné, a tak je potřeba zdolávat i obtížné výzvy.

Písek letos obměnil svůj kádr, z něhož tak zmizeli Michal Rendla, Aleš Kočí, Tomáš Froněk, Miroslav Grobár, Filip Řezáč, Tomáš Skála a Filip Blažek, Jan Sigmund či Ondřej Běloušek. Naopak přišli mladí hráči Filip Vacovský, Roman Vávra, Karel Kulík, Jiří Januška a Lukáš Ric. Mužstvo je ale po dvanácti kolech s 15 body níž v tabulce, než bylo zvyklé. Na druhou stranu dosáhlo i výborných výsledků v podobě vítězství na Vltavínu či doma s Domažlicemi.

Poslední tři utkání ale Písku moc nevyšla, nejprve uhrál doma jen bod proti Brozanům a poté dvakrát prohrál venku: 2:3 ve Štěchovicích a 0:1 v Ústí nad Orlicí. Po štěchovickém utkání skončil na postu šéftrenéra Rostislav Grossmann a nahradil ho dosavadní asistent Milan Nousek. Napoprvé změna nezabrala: Písečtí museli kvůli zápasu v Ústí nad Orlicí ujet tam a zpět celkem 544 kilometrů, ale bez bodové satisfakce.

Nový kouč Nousek: Soupeři proti nám nechtějí hrát fotbal

„Ostudu jsme v Ústí nad Orlicí neudělali, náš výkon, řekl bych, se mi jevil jako pozitivní. Porážka však mrzí,“ uvedl trenér Milan Nousek. „Poslední dobou proti nám bohužel nikdo nechce hrát fotbal, takže hrajeme většinou do plných. Nedokážeme prorazit zónovou obranu soupeře, a na to doplácíme. Pak přijde situace, kterou si nepohlídáme, jako třeba právě v tomto utkání. Připravovali jsme se na standardky, ale stejně jsme po ní dostali gól. Zápas vůbec nemusel dopadnout tak špatně, jak dopadl.“

Jediný gól padl už po pěti minutách hry. Domácí Jiskra zahrávala standardní situaci z místa, které se nezdálo být nebezpečným. Dlouhý nákop do šestnáctky a přesná hlavička kapitána Součka ale skončily gólem v písecké síti.

Trenér Nousek poslal na trávník v Ústí nad Orlicí tuto sestavu: Hajdušek – Benetka, Vávra, Vacovský, Hanzlík – Hrachovec, Januška (67. J. Held), Milec, Kulík (72. Ric) – Voráček, Pinc.

Před utkáním s Vyšehradem žlutomodří nacvičovali zejména finální i předfinální fázi svého herního projevu a trenér Nousek plánoval vštípit svým hráčům „zdravou zápasovou agresivitu“.

„Byl bych rád, aby náš tým i nadále během zápasů dominoval, držel míč, tvořil hru a přidal k tomu víc branek. Budeme-li dominantní a aktivní, ulehčíme naší obraně. S takovým projevem bych byl spokojen,“ předestřel svoji ideální vizi písecký kormidelník.

Nejlepším střelcem píseckého týmu je zatím Martin Voráček se šesti góly: pět jich dal v ČFL a jeden v poháru.

Utkání FC Písek – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 20. října od 10.15 hod. a řídí je západočeští arbitři: hlavní rozhodčí Vladimír Melničuk z Plesné u Chebu, jemuž budou asistovat na čarách Lukáš Nehasil z Boru na Karlovarsku a Petr Talpáš ze Starého Sedla v sokolovském okrese. Narazí na sebe momentálně třináctý se třetím týmem tabulky, oba od sebe dělí 8 bodů.

Juniorka hraje v Královicích, U 19 čeká derby s Motorletem

Současně s utkáním A-týmu bude hrát v sobotu dopoledne i „osmnáctka“ Vyšehradu, ale na zcela jiném místě země, 213 km od Písku: ve Svitavách. Půjde samozřejmě o utkání České divize staršího dorostu a náš tým, který nastoupí tentokrát pod vedením trenéra Miroslava Jíry, v něm bude obhajovat svoji dosavadní neporazitelnost. Utkání začíná v 10 hodin a v pozápase s výkopem v pravé poledne se utkají mladší dorostenci: Svitavy U 17 – Vyšehrad U 16.

V sobotu odpoledne od 15.30 hod. je na programu utkání pražského přeboru mužů Sokol Královice – Vyšehrad B. Narazí na sebe sedmý s osmým týmem tabulky.

Hrát se bude i na Vyšehradě: v neděli v 10 hodin je na programu utkání České ligy staršího dorostu, naše U 19 vyzve v klasickém derby Motorlet, tedy tradičního a velkého rivala. Utkají se osmý a pátým týmem tabulky. Čtvrt hodiny po poledni pak začne souboj „sedmnáctek“ mezi 12. A 13. družstvem tabulky České ligy U 17.

Trenérem Motorletu U 19 je 37letý bývalý reprezentat Jan Rajnoch (na snímku vlevo), který je však stále také aktivním hráčem a kapitánem divizního celku mužů Motorletu. Motorlet U 17 koučuje jeho mladší bratr Matěj Rajnoch, bývalý útočník B-týmu Vyšehradu.

Derby s Motorletem čeká v neděli dopoledne také naše starší žáky, ale na hřišti v Krči. Patnáctiletí se utkají v 10 hodin, čtrnáctiletí rozehrají své utkání čtvrt hodiny před polednem. Mladší žáci (U 13 a U 12) přivítají v sobotu v 10 hodin na Vyšehradě soupeře z Teplic.

Starší přípravka A (U 11) hraje v neděli v 15.30 na hřišti Přední Kopaniny, starší přípravka B (U 10) v sobotu ve 13 hodin doma na Vyšehradě s Vršovicemi. Mladší přípravky A i B (U 9 a U 8) přivítají v sobotu v 15.30 hod. na domácí půdě týmy ČAFC.


SOUPISKA FC PÍSEK

BRANKÁŘI: Kamil Hajdušek (narozen 1994), Lukáš Varyš (1990)

OBRÁNCI: Tomáš Benetka (1993), Filip Vacovský (1998), Aleš Hanzlík (1987), Roman Vávra (1998), Karel Kulík (1999), Václav Hrachovec (1996), Štěpán Holý (1996) 

ZÁLOŽNÍCI: Václav Milec (1993, kapitán mužstva), Martin Voráček (1992), Jiří Januška (1997), Daniel Petřík (1999), Jakub Held (1995), Lukáš Ric (1998), Antonín Presl (1988)

ÚTOČNÍCI: Dušan Pinc (1998), Martin Held (1995) 


Vzájemná utkání Slavoj Vyšehrad – FC Písek


Písek – Vyšehrad 3:1 (1:1)

ČFL, 25. října 2008. Branky: 5. Kubiš, 66. Zušťák, 80. Kosobud – 8. Kubík. Diváků: 475.

Písek: Samoel – Pastyrik, Pivoňka, Pravda, Kubiš – Malý, Komárek (69. Červenka), Kosobud, Hrbáč – Zušťák (88. Pobiš), Linhart. Trenér Zdeněk Staroba.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Šourek, P. Janda – Frohna, Pechar, Matuszny, Ježdík (80. Sobíšek) – Kubík, M. Zinhasinovič (61. Cherbi). Trenér Jiří Hruška.


Vyšehrad – Písek 0:0

ČFL, 31. května 2009. Rozhodčí: Bureš. ŽK: Kubík (Vyšehrad). Diváků: 517. 

Vyšehrad: Víšek – Budějský (86. Pospíšil), Vlček, Hendrych, P. Janda – Frohna, Pechar, Matuszny, Smola (69. Ansuma) – Kubík, Nadrchal (78. Nosek). Trenér Jiří Hruška.

Písek: Samoel – Jendruščák, Peroutka, Skopalík, Linhart – Malý, Komárek, Kosobud, Hrbáč – Sleza (65. Šafárik), Zušťák. Trenér Zdeněk Staroba. 


Písek – Vyšehrad 2:1 (0:0)

ČFL, 24. října 2009. Branky: 50. Linhart, 68. Zušťák z pen. – 53. Pechar. Rozhodčí: Moník – Slavíček, Novotný. ŽK: Skopalík, Kosobud – Pechar, Budějský, Zbončák. Diváků: 420.

Písek: Vršecký – Pravda, Pastyrik, Pivoňka, Jendruščák – Kubiš (46. Hrbáč), Skopalík, Kosobud, Malý (46. Polodna) – Zušťák, Linhart (85. Švehla). Trenér Karel Musil.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Vlček, Zbončák – Frohna (84. Sobíšek), Pechar, Jurčík (77. O. Dubský), P. Janda – Kubík, Nadrchal (81. Nosek). Trenér Jiří Formánek.


Vyšehrad – Písek 0:0

ČFL, 30. května 2010. Rozhodčí: Cupl – Bureš, Lerch. ŽK: Kubiš (Písek). Diváků: 450. 

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Obermajer, Hendrych, Soukup – Frohna, Jurčík, Nosek – Matuszny – Kubík (85. Pospíšil), T. Dubský. Trenér Jiří Formánek. 

Písek: Samoel – Skopalík, Pastyrik, Kubiš, Pravda – Linhart, Mašát, Kosobud, Polodna – Malý, Zušťák. Trenér Karel Musil. 


Vyšehrad – Písek 2:0 (1:0)

Pohár ČMFS (2. kolo), 29. srpna 2012. Branky: 13. Babašta, 89. Kavka. Rozhodčí: Pechanec – Štefan, Matějček. ŽK: Kubík, Budějský – Kohut, Pivoňka, Malý. Krejčí. Diváků: 100.

Vyšehrad: Prokeš – Budějský, Hendrych, Nosek, Kubík – Kohout, Houdek (57. Wulkan), M. Kočí, Babašta – Balcárek (75. Baratynskyy), Kavka. Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Krch – Šlehofer, Pivoňka, Kohut, Janů – Březina (46. Zahrádka), Mašát, Malý, Šťastný – Šimonovský (64. Chytrý), Krejčí. Trenér Jaroslav Kostka.

 

Písek – Vyšehrad 2:3 (1:0)

ČFL, 18. října 2014. Branky: 7. Voráček, 60. Basaraba – 46. Hanuš, 53. Kolařík, 90. (+3) Jurečka z pen. Rozhodčí: Cupl – Simbartl, Cihlář. ŽK: Kalášek (Písek). Diváků: 280. 

Písek: Satrapa – Basaraba, Rendla, Holub, Mach – Kalášek, Šlehofer – Voráček, Dolejš, Zahrádka (85. Bakule) – Zušťák (71. Nohava). Trenér Ondřej Prášil. 

Vyšehrad: Procházka – Kolařík, Hendrych, Kratochvíl, Nosek (54. Kalaš) – Stejskal, Mojdl (90. +3 Zavadil), Hanuš (66. Ansuma) – M. Kočí – Jurečka, Svátek (78. Just). Trenér Jaroslav Klíma.


Vyšehrad – Písek 2:0 (2:0)

ČFL, 17. května 2015. Branky: 21. a 38. Kratochvíl. Rozhodčí: Šimáček – Vnuk, Hocek. ŽK: Mojdl, Kabele, Schön – Holub, Šlehofer, Ježdík, Milec. Diváků: 220. 

Vyšehrad: Procházka – Šimkovský, Hendrych, Mojdl, Hanuš – Kabele, M. Kučera (83. Krivosheev), M. Kočí (72. Kalaš), Schön (81. Nosek) – Kratochvíl (76. Rybařík), Smolák. Trenér Jaroslav Klíma. 

Písek: Štěpanovský – Sajtl, Rendla (63. Guiti), Holub, Šlehofer – Dolejš (89. Zahrádka), Milec, Nohava (63. Voráček), J. Ježdík – Němec (63. Martin Held), Slepička (89. Zušťák). Trenér Ondřej Prášil. 

 

Vyšehrad – Písek 0:1 (0:0)

Přátelsky, 21. července 2015 v Krči. Branka: 77. Voráček. Rozhodčí: Myška – Koval, Vlček. ŽK: T. Krbeček (Vyšehrad). Diváků: 60.

Vyšehrad: Štěpanovský – Matějka, Hendrych (51. Turek), Podrazký, V. Ježdík (63. Kratochvíl) – Kabele, T. Krbeček, Mysliveček (58. Šimkovský), Smolák (62. Ansuma) – M. Kučera – Macháček (63. Svátek). Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Rondzik (65. Satrapa) – Sajtl (46. Voráček), Havel, Řehák, Šlehofer – Kadula (65. Zeman), Kalášek, Milec (46. J. Held), J. Ježdík – Němec, M. Held (65. Zušťák). Trenér Ondřej Prášil.

 

Písek – Vyšehrad 1:0 (0:0)

ČFL, 17. září 2016. Branka: 76. Šindelář. Rozhodčí: Šedivka – Kvaček, Raplík. ŽK: Drobílek, Smolák (oba Vyšehrad). Diváků: 260.

Písek: Rondzik – Zeman, Holub, Edge, Řehák – Hlinka (89. J. Held), Milec, Šlehofer, Šindelář – Řezáč (62. M. Held), Voráček (84. Salašovič). Trenér Ondřej Prášil.

Vyšehrad: Winter – Matějka (69. Prosek), Kvída, Hendrych, Nosek (82. Madej) – Pilík, Volešák, Drobílek, Komjatý (69. J. Junek) – Strnad, Smolák. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Vyšehrad – Písek 1:1 (1:1), pen. 4:3

ČFL, 17. dubna 2017. Branky: 1. Nosek a rozhodující penalta Volešák – 41. Voráček. Rozhodčí: Štrincl – Pastyřík, Šlapák. ŽK: P. Ježdík, Kostorek, Volešák – Kočí, Rendla, Milec. Diváků: 200.

Vyšehrad: Winter – P. Ježdík, Hendrych, Dosoudil, Nosek – Doležal (54. Kostorek), Drobílek, Macej (78. Matějka), Písačka (86. Madej) – Matysík (70. Volešák), Smolák (54. Heřman). Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Varyš – Sajtl, Rendla, Holub, Řehák (78. Vaněk) – Milec – Voráček, A. Kočí, Hrachovec – Froněk – M. Held (70. Řezáč). Trenér Ondřej Prášil.

 

Vyšehrad – Písek 2:0 (1:0)

ČFL, 26. srpna 2017. Branky: 12. Klesa, 70. Hašek. Rozhodčí: Drábek – Šedivka, Čechlovský. ŽK: Hašek, Máče, Kostorek, Egert – Hanzlík, Held. Diváků: 159.

Vyšehrad: Havránek – Matějka (88. Kulhavý), Egert, Hendrych, Madej – Klesa, Hradecký, Máče (80. Macej), Hašek (70. Kostorek) – Drobílek (90. +1 Krasnyanyk) – Čtvrtníček (90. +3 Stareček). Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Avdić, Hanzlík – Hrachovec (57. Řezáč), A. Kočí, Milec (67. J. Held), Presl – Slepička (75. M. Held), Froněk. Trenér Ondřej Prášil.

 

Písek – Vyšehrad 2:0 (1:0)

ČFL, 24. března 2018. Branky: 18. Froněk, 72. Pinc. Rozhodčí: Drábek – Raplík Němec. ŽK: J. Held – Doležal, Jakab. Diváků: 250.

Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík – Froněk (85. Hrachovec), Milec, J. Held, Voráček (46. Pinc) – M. Held (89. Grobár), Řezáč (73. Kočí). Trenér Rostislav Grossmann. 

Vyšehrad: Havránek – Matějka, Máče, Václavek, Madej (76. Jakab) – Doležal (88. Šlegl), Hradecký, Drobílek, Kostorek (62. Černý) –Čtvrtníček (88. Rossmann), Heřman (88. Macej). Trenér Jaroslav Klíma.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...