INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Další výzvou je „nedobytný“ stadion Jiskry Ústí nad Orlicí

„A“-muži Týden po utkání v Písku nastoupí fotbalisté Slavoje Vyšehrad znovu venku: během poslední říjnové soboty budou hosty Jiskry Ústí nad Orlicí. Více než pravděpodobně šemíci narazí na jiný herní styl než na jihu Čech: lze očekávat přetlačovanou o každý metr hřiště, spoustu osobních soubojů, a s tím související rozdrobení plynulosti hry. Přesně tohle už zažili šemíci před pěti týdny v Převýšově, a nedopadlo to vůbec dobře, a tak je potřeba si vzít mj. i z tohoto utkání poučení. Navíc podle předpovědi by mělo v sobotu na Orlicku pršet, takže ani terén nemusí zrovna přát kombinačnímu fotbalu.

Především ale nelze přehlédnout fakt, že Jiskra se může pochlubit výbornými výsledky a čtyři kola před koncem podzimu se vyhřívá na druhém místě tabulky. Tak vysoko ústeckoorlický fotbal dosud nikdy nevyšplhal, až teď. Před sebou má už jen čelo tabulky, k němuž vzhlíží s odstupem šesti bodů. Sám klubový webmaster označil současné postavení Jiskry za „neuvěřitelné“.

Pod vedením 41letého trenéra Vladimíra Chudého (na snímku vlevo) Ústí nad Orlicí vyhrálo všech šest dosavadních podzimních zápasů na domácí půdě, ke všemu v nich dohromady inkasovalo jen dva góly. Jediný, kdo zde v této sezoně uspěl, byla koncem srpna v poháru Viktoria Žižkov, která zde zvítězila 1:0.

Jiskra si ale už také přivezla osm bodů zvenku, z toho tři před týdnem z Benešova, kde vyhrála 2:1 díky dvěma gólům Falty. Ten byl však po hodině hry vyloučen.

„Odehráli jsme velmi dobrý první poločas, kdy jsme se prosazovali, vytvářeli si šance a celkově působili živějším dojmem. Po zásluze jsme vedli 2:0. Druhý poločas se nám tolik nepovedl. Benešov byl lepší a přehrával nás, snížil, třináct minut hrál přesilovku. Ale velmi zodpovědným výkonem jsme utkání dovedli do vítězného konce,“ pochvaloval si Vladimír Chudý. Na benešovský trávník poslal tuto sestavu: J. Krátký – Kopecký, Čech, J. Chleboun, Langer – Nikodem (90. Pavlásek), Falta, Souček, Pazdera (81. Brabec), Smejkal (87. M. Krátký) – Tichý.

Utkání Jiskra Ústí nad Orlicí – Slavoj Vyšehrad, v němž na sebe narazí druhý s šestým týmem tabulky ČFL, se hraje v sobotu 27. října od 14.30 hod. a řídí je rozhodčí Jiří Musil. Na čarách mu budou asistovat Jan Hurych a Matěj Cichra.

Po vystoupení v Ústí nad Orlicí zbudou fotbalistům Vyšehradu už jen tři podzimní zápasy: v sobotu 3. listopadu doma s nováčkem ze Živanic, týden nato v Litoměřicích a nakonec pražské derby: v sobotu 17. listopadu doma s Olympií Radotín.

Juniorka hostí v neděli Motorlet B

Juniorka Vyšehradu klesla do druhé poloviny tabulky pražského přeboru, což se pokusí napravit v utkání s Motorletem B. Hraje se v neděli ve 14.30 hod. na Vyšehradě a nelze vyloučit, že v sestavě soupeře se objeví Tomáš Rossmann, donedávna ještě náš hráč. Půjde o souboj 9. se 14. týmem tabulky přeboru.

Již v sobotu v 10 hodin naše U 18 v utkání České divize staršího dorostu přivítá na Vyšehradě své vrstevníky v dresech Viktorie Žižkov. Čtvrt hodiny po poledni pak na sebe narazí „šestnáctky“ obou rivalů.

A-tým naší U 19 se představí v neděli od 10 hodin v Příbrami, kde ji bude hostit tamní rezerva staršího dorostu. Tamtéž od 12.15 hod. pak nastoupí i naše U 17 k utkání České ligy mladšího dorostu.

V neděli

V České divizi starších žáků se naše U 15 pokusí znovu zaútočit na čelo tabulky, musí ale porazit poslední Střešovice. Hraje se v sobotu už v 9 hodin ráno v Krči. Týmy U 14 se střetnou od 10.45 hod. Mladší žáci (U 13 a U 12) se představí v neděli v 10 hodin v Litvínově.

Starší přípravka A (U 11) přivítá v neděli v 9 hodin ráno na Vyšehradě tým Hostivaře. Starší přípravka B (U 10) se představí také doma, ale už v sobotu od 15 hodin proti Zličínu. Mladší přípravka A (U 9) hraje v sobotu v 9.30 hod. ve Kbelích a mladší přípravka B (U 8) již v pátek v 16 hod. v Holešovicích proti Loko Vltavín.

 

SOUPISKA TJ JISKRA ÚSTÍ NAD ORLICÍ

BRANKÁŘI: Jakub Krátký (1985), Marek Jech (1999), Matěj Jeřábek (2000)

OBRÁNCI: Matouš Kopecký (1996), Jakub Chleboun (1985), Patrik Chleboun (1990), František Čech (1998), Patrik Langer (1996), Tomáš Lněnička (1999), Ondřej Skalický (1996), Josef Strnad (1995)

ZÁLOŽNÍCI: Petr Falta (1990), Vojtěch Pazdera (1997), Lukáš Smejkal (1988), Jan Souček (1989, kapitán mužstva), Jan Nikodem (1998), Radek Tichý (1992), Matouš Brabec (1994), Michal Fikejz (1997), Jan Pavlásek (1999)

ÚTOČNÍCI: Zdeněk Vaňous (1986), Tomáš Pinkava (2000), Matěj Krátký (1999), Daniel Smíšek (1999)

Foto: Jan Pokorný

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...