INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Body za aktivní fotbal venku: Vítězství 1:0 v Ústí nad Orlicí!

„A“-muži Konec října znovu vrátil úsměv na tvář hráčům, trenérům, funkcionářům i fanouškům Slavoje Vyšehrad. Šemíci vyhráli v sobotu 27. října 1:0 v Ústí nad Orlicí a s 26 body se posunuli ze šestého na čtvrté místo tabulky. Vzhledem k aktivitě a herní převaze po celé utkání je tříbodový zisk určitě zasloužený, o čemž svědčí mj. i poměr rohových kopů: 2:13. Cesta k němu však byla i tak dost složitá a stál nejen spoustu úsilí, ale i trpělivosti. Hned v úvodu zápasu totiž neproměnil Čapek penaltu a zlomit odpor domácího týmu se podařilo až v 83. minutě po trestném kopu kapitána Drobílka, jenž skončil vlastním gólem Langera.

V sestavě domácích se objevili dva hráči, kteří v minulosti oblékli dres Vyšehradu, byť pouze v přípravě: právě Langer (vlastní gól si dal proti našemu týmu už letos na jaře, to ale Jiskra doma vyhrála 2:1) a také hrotový útočník Tichý. Jedenáctka Slavoje doznala oproti předchozímu vystoupení v Písku čtyř změn: namísto Hradeckého, Rataje, Ryse a zraněného Fundy se v ní tentokrát objevili Krejdl, Madej a po zranění se vracející Šimek s Laňkou.

Tým hostí vstoupil do zápasu velmi aktivně. Ve 2. min. založil útočnou akci kapitán Drobílek, centrem k levé postranní čáře našel Laňku, který prodloužil na nabíhajícího Madeje. Ten pak zpětnou přihrávkou od brankové čáry hledal Čapka, jehož ovšem v tu chvíli v šestnáctce doslova převálcoval Mory, fotbalista z Pobřeží Slonoviny. Penaltu ale Čapek neproměnil – jeho střelu brankář J. Krátký vystihl a konečky prstů vytěsnil!

Navzdory tomuto nezdaru tým v modrých dresech pokračoval v aktivním pojetí hry a po dvaceti minutách hry měl na svém kontě pět rohových kopů. Ale také šance či pološance, jež vyplynuly ze snahy o časté zakončení. Kozel, Laňka, Čapek ani Drobílek z trestného kopu, tak o něco později skluzem, však výborně chytajícího brankáře J. Krátkého nepřekonali.

Hned po změně stran a Krejdlově trestném kopu to zkoušel hlavou Laňka, leč minul. V 56. min. zkusil totéž na druhé straně a s podobným výsledkem Souček. Byla to první a současně i poslední šance domácích za celé utkání.

Laňka byl pro hráče Jiskry nepolapitelný a ve druhé půli si dokázal vypracovat ještě další příležitosti. Hodně blízko byl ke vstřelení branky v 64. min. poté, co byl faulován Morym. Střelou z trestného kopu přelstil bíločernou zeď a balon letěl ke vzdálenější tyči, ale J. Krátký fantastickou robinzonádou zabránil téměř jistému gólu ve své síti. Čtyři minuty nato prošel Laňka po levé straně, jeho přihrávku na neobsazeného Drobílka, který by už zakončoval do odkryté brány, ale znovu vystihl gólman J. Krátký. V 71. min. si po kolmé přihrávce Laňka naběhl až před brankáře domácích, ten mu ale doslova ukradl míč z nohy. Nakonec ale tuto sérii jejich minisoubojů stejně vyhrál hráč Vyšehradu.

Závěr utkání se odehrával v dešti a ten snesl hostujícímu týmu sportovní štěstí, i když po zásluze. V 82. min. byl v levé části hřiště poblíž vápna faulován Smejkalem pronikající Laňka. Drobílek z trestného kopu vypálil po zemi do prostoru uprostřed brány, kam se vřítil Čapek a v nastalém zmatku si Langer společně s brankářem J. Krátkým srazili míč do vlastní branky: 0:1!

Ve zbývajících minutách se už nic podstatného neudálo, Vyšehrad uhájil vítězství 1:0 a brankář Havránek si připsal čtvrtý zápas s čistým kontem.

Do konce podzimní části ČFL zbývají už jen tři listopadová utkání. Šemíci v sobotu 3. 11. přivítají na domácí půdě živanického nováčka, týden nato pak nastoupí v Litoměřicích. Podzimní derniéru v sobotu 17. 11. okoření derby Slavoj Vyšehrad – Olympia Radotín.

Trenér Roman Veselý: „Zasloužené vítězství na horké půdě, kde dosud nikdo jiný na podzim nebodoval. Hodně nám pomohlo, že se do sestavy vrátili po zranění Šimek s Laňkou. Navzdory neproměněné penaltě jsme byli po celý zápas aktivní a vyšla nám taktika s hrou po stranách hřiště. Měli jsme několik šancí, i když proměnili jsme až poslední z nich. Přes vysoké a důrazné protihráče jsme se standardkami moc neprosazovali, tak jsme to zkusili rozehrávkou po zemi, a vyšlo to. Naopak sami jsme domácí tým do žádné vážnější příležitosti nepustili. Naši hráči za sebe zaskakovali, byl to týmový výkon. Tentokrát tedy můžeme být spokojeni.“


Jiskra Ústí nad Orlicí – Slavoj Vyšehrad 0:1 (0:0)

12. kolo ČFL, hráno v sobotu 27. října 2018.

Branka: 83. vlastní Langer.

Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:4. Soupeřem zblokované střely: 0:4. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 1:0.

Rozhodčí: Musil – Hurych, Cichra. ŽK: Smejkal, Souček, Pazdera, Čech – Drobílek, Laňka.

Diváků: 310. Ve 3. min. neproměnil Čapek (Vyšehrad) penaltu.

Ústí nad Orlicí: J. Krátký – Kopecký, J. Chleboun, Čech, Langer – Pazdera (90. Pavlásek) – Smejkal (84. Lněnička), Mory (70. Brabec), Souček, Nikodem – Tichý. Trenéři Vladimír Chudý, Pavel Mansfeld a Roman Langer.

Vyšehrad: Havránek – Krejdl, Šimek, Šlegl, Madej – Brejcha – Jandera (87. Rataj), Drobílek (89. Macej), Kozel (90. +3 Heřman), Laňka (90. +1 Hradecký) – Čapek. Na lavičce byl ještě připraven brankář Pellegrini. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Drobílek, Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR) 

1 – Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Laňka


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Brejcha, Drobílek

5 – Rys 

3 – Čapek, Rataj, Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR)

1 – Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Junek, Kozel, Neuberg

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...