INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězství 3:1 nad Živanicemi, góly Laňka, Drobílek a Čapek

„A“-muži Díky osmému vítězství v sezoně se fotbalisté Slavoje Vyšehrad vrátili na druhé místo tabulky ČFL: minimálně do nedělního odpoledne. V sobotu 3. listopadu porazili na domácí půdě nováčka ze Živanic 3:1 brankami Denise Laňky, Filipa Drobílka a Davida Čapka, který se trefil podesáté na podzim. Obrazu hry i počtu střel by však určitě víc odpovídalo výraznější a vyšší podoba skóre, než jen rozdílem dvou branek. Východočeši trefili prostor mezi třemi tyčemi Havránkovy brány pouze z penalty, jinak ani jednou: poměr střeleckých pokusů byl celkově 18:5 a na rohy 14:1.

Slavoj nastoupil v téže základní sestavě, jako před týdnem v Ústí nad Orlicí. Jako první se dostal do zakončení ve 3. min. po Madejově centru jandera, hlavičkoval však mimo. V 17. min. ale Brejcha ze středu hřiště a s pomocí Kozlovy teče našel nabíhajícího Janderu, ten vypálil z rohu vápna a jeho ostrou střelu doprostřed brány gólman Hrnčíř vyrazil. Ale jen k Laňkovi, jenž pohotovou a krásnou ranou pod břevno otevřel skóre: 1:0!

Ve 25. min. po faulu na Kozla to zkusil z trestného kopu Čapek a jeho ránu k tyči Hrnčíř vyrazil. Dvě minuty nato si poradil i s Janderovou bombou. Ve 33. min. po rohovém kopu Drobílka a zákroku hostujícího D. Pánka skončil na zemi v šestnáctce Laňka, penalty se však dožadoval marně.

Již v nastaveném čase první půle vyvezl míč od vlastní lavičky na polovinu soupeře Brejcha, přiťukl Drobílkovi a kapitán Vyšehradu nádhernou trefou zpoza vápna pod břevno zvýšil: 2:0! Hned nato se šlo do šaten.

Pět minut po návratu z nich Laňka krásnou uličkou našel nabíhajícího Čapka, tomu ale doslova ukradl míč z nohy včas vyběhnuvší Hrnčíř. V 60. min. Laňka skákavou střelou zleva těsně minul vzdálenější tyč živanické brány. Vzápětí ale na druhé straně hřiště Krejdl fauloval v rohu šestnáctky a Petrus z penalty snížil v 61. min. na 2:1. Havránek sice jeho střelu tečoval, ale v cestě míče za svá záda nezabránil.

V 72. min. po Laňkově centru z levé strany Čapek hlavou trefil tyč a opakovaný střelecký pokus mu Hrnčíř zblokoval na roh. V 74. min. ale Drobílek rozehrál zleva rohový kop ke vzdálenější tyči a Čapek hlavou zvýšil: 3:1! Ve zbývající čtvrthodině zápasu se už nic podstatného neudálo, domácí tým ho s přehledem dovedl k tříbodovému zisku.

V sobotu 10. listopadu ve 14 hodin nastoupí šemíci v Litoměřicích. O týden později již v podzimní derniéře přivítají na Vyšehradě Olympii Radotín.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Zasloužené vítězství. Naše pečlivá příprava na Živanice se projevila už dobrým vstupem do utkání, kdy jsme dali vedoucí gól. Ve druhé půli to bylo vinou inkasované branky na 2:1 zbytečně hektické, měli jsme utkání rozhodnout dříve než čtvrt hodiny před závěrem. Měli jsme k tomu dost šancí, ale také hodně ztrát míčů, a nebyli jsme tak schopni akce dotáhnout k dalším gólům. Máme však mladý tým a klukům nemohu nic vytknout, utkání si odpracovali a tři body vybojovali po zásluze. Škoda jen, že o utkání byl zájem jen kvůli Živanicím, my bychom si také zasloužili mediální pozornost: díky velmi dobrému výkonu.“

Trenér Jaroslav Kratochvíl (Živanice): „Prohráli jsme si zápas vlastními chybami, které Vyšehrad dokázal potrestat. V první půli jsme byli ustrašení, málo aktivní a museli odolávat tlaku domácích. Hlavně nás mrzí druhý gól těsně před poločasem, to byl asi rozhodující moment utkání. Po změně stran jsme se s příchodem Gorola a díky proměněné penaltě dostali zpátky do hry, mohli pomýšlet i na bodový zisk, ale zbytečná chyba při standardce znamenala třetí gól v naší síti a výsledek 3:1 si už domácí v poslední čtvrthodině utkání pohlídali.“


Slavoj Vyšehrad – Sokol Živanice 3:1 (2:0)

13. kolo ČFL, hráno v sobotu 3. listopadu 2018.

Branky: 17. Laňka, 45. (+1) Drobílek, 75. Čapek – 61. Petrus z pen.

Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 4:3. Soupeřem zblokované střely: 2:1. Rohy: 14:1. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Martínek – Mrkáček, Pekař. ŽK: Brejcha, Čapek – D. Pánek.

Diváků: 153.

Vyšehrad: Havránek – Krejdl, Šimek, Šlegl, Madej – Brejcha – Jandera (81. Rataj), Kozel, Drobílek (89. Macej), Laňka (84. Hradecký) – Čapek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pellegrini a Heřman. Trenéři Roman Veselý, Oldřich Pařízek a Jan Neuberg. 

Živanice: Hrnčíř – Buriánek, Košťál, Staněk, Motyčka – D. Pánek (46. Petrus), Herzán, Ptáček, Hundák – M. Ujec – Štěpánek (55. Gorol). Trenéři Jaroslav Kratochvíl a Michal Ferčák.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

5 – Drobílek 

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR) 

2 – Laňka

1 – Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Brejcha, Drobílek

5 – Rys 

3 – Čapek, Rataj, Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR)

1 – Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Kozel, Neuberg

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...