INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci vydřeli v Litoměřicích vítězství 1:0 díky gólu Čapka

„A“-muži Fotbalisté Slavoje Vyšehrad uhájili své postavení na druhém místě tabulky ČFL. V sobotu 10. listopadu vyhráli v Litoměřicích 1:0 díky gólu hrotového útočníka a nejlepšího střelce mužstva Davida Čapka. Jistým vítězem podzimní části třetí nejvyšší soutěže jsou Zápy, šemíci mají bod náskoku před třetím Loko Vltavín i čtvrtými Domažlicemi.

Vítězná sestava se nemění, a tak nastoupil Slavoj se stejnou jedenáctkou jako v předešlých dvou zápasech: v Ústí nad Orlicí a doma proti Živanicím. Již ve 4. min. se po Madejově autovém vhazování dostal k zakončení Laňka, střelu z úhlu pod břevno ale domácí brankář Ordelt s námahou vyrazil. V 11. min. se po přihrávce od Drobílka dostal téměř do šance opět Laňka, ale nechal se vytlačit k brankové čáře. Ve 14. min. to zkusil Drobílek přímo z rohového kopu a Ordelt měl znovu co dělat, aby neinkasoval.

Naopak ve 28. min. po rohu hlavičkoval domácí stoper Šustr, balon ale neměl potřebnou razanci a Havránek ho bezpečně kryl. I tak to byla jediná šance žlutomodrých v první půli.

O osudu celého utkání se rozhodlo ve 33. minutě. Čapek si vyměnil míč s Brejchou, z levé strany poslal zpětnou přihrávku na vápno, Kozel mezitím odclonil bránícího protihráče a Drobílek střelou po zemi bez přípravy trefil k tyči. Brankář Ordelt míč vyrazil před sebe a dobíhající Čapek mu ho poslal do sítě: 0:1!

O čtyři minuty později si po Brejchově přihrávce naběhl do volného prostoru na levé straně hřiště Laňka, ale míč mu odskočil a o nadějnou příležitost ho zbavil skluzem Verner.

Tři minuty po změně stran se po kombinaci hostujícího týmu ocitl v šanci Drobílek, naběhl si až před brankáře Ordelta, avšak střelou okolo vzdálenější tyče poslal balon do zámezí. Po hodině hry si pak naběhl Drobílek na Janderův centr, střelou bez přípravy ale opět netrefil.

V 62. min. měl na kopačce vyrovnávací branku nejlepší litoměřický střelec Verner, technickou střelou z vápna ale jen těsně minul. O pět minut později Valentův náběh skončil nepřesnou střelou. Na druhé straně v 69. min. Čapkův centr jen těsně minul domácí bránu, mnoho nechybělo, aby v ní skončil.

V 77. min. vypálil zdálky Valenta a trefil přes pod břevno, Havránek však byl pozorný a míč vyrazil na roh. Po něm se pak ještě snažil o zakončení Surmaj, jenomže byl tísněn a přestřelil. K žádné další šanci se už oba týmy nedostaly, a tak si Vyšehrad přivezl čtvrtou výhru zvenku.

V sobotu 17. listopadu v 10.15 hod. přijde na řadu derniéra podzimní části ČFL a pražské derby Slavoj Vyšehrad – Olympia Radotín.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Se třemi body zvenku jsme samozřejmě spokojeni, s herním projevem ale jen za první poločas, který se odbýval v naší režii. Byli jsme v něm hodně aktivní a hrálo se většinou na polovině domácích. Mohli jsme dát určitě víc než jeden gól a měli bychom větší klid. Druhá půle už byla z naší strany horší, celkově rozkouskovaná, Litoměřicko zjednodušilo svůj herní projev, začalo hrát vabank a snažilo se vyrovnat. Naštěstí jsme mu nedovolili a díky tomu dosáhli na třetí vítězství za sebou, i když bylo hodně vydřené. Za týden v posledním podzimním kole nás ale čeká velmi silný protivník s výraznými individualitami ve své sestavě: Olympia Radotín.“

 

FK Litoměřicko – Slavoj Vyšehrad 0:1 (0:1)

14. kolo ČFL, hráno v sobotu 10. listopadu 2018. Branka: 33. Čapek.

Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:6. Soupeřem zblokované střely: 1:2. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 4:2.

Rozhodčí: Makovička – Novotný, Urban. ŽK: Šustr, Husenský, Šimkovský – Brejcha, Laňka, Funda.

Diváků: 159.

Litoměřicko: Ordelt – Šimkovský, Šustr, Štancl, Valenta – Chábera (78. Grunert), Verner, Husenský, Dura (64. Čajkovský) – Macháček – Surmaj. Trenéři Miroslav Kratochvíl, Marek Pospíšil a Martin Pýcha.

Vyšehrad: Havránek – Krejdl, Šimek, Šlegl, Madej – Brejcha – Jandera (78. Rataj), Kozel, Laňka (84. Funda) – Drobílek (90. +1 Hradecký) – Čapek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pellegrini, Neuberg, Macej a Heřman. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

11 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

5 – Drobílek

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR)

2 – Laňka

1 – Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

8 – Drobílek

7 – Brejcha

5 – Rys

3 – Čapek, Rataj, Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel

1 – Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Neuberg

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...