INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Díky dvěma gólům Drobílka Slavoj porazil 2:1 Neratovice

„A“-muži Třetího vítězství za sebou dosáhli v rámci přípravy fotbalisté Slavoje Vyšehrad. V sobotu 23. února porazili 2:1 divizní Neratovice, a tímto zápasem se také na nějaký čas rozloučili s domácím prostředím. Generálku před zahájením jarní části a následně i odvetnou fázi letošního ročníku ČFL totiž už odehraje na strahovském stadionu Evžena Rošického. Důvodem je rekonstrukce zázemí stadionu v ulici Mikuláše z Husi.

Utkání s Neratovicemi sice skončilo nejtěsnějším rozdílem, podle statistických ukazatelů však bylo jednoznačně v moci domácího týmu. Rozhodl je dvěma góly Filip Drobílek v rozmezí pouhých tří minut a na oba mu přihrával Vojtěch Mareš. Pátý celek tabulky divize B snížil až v závěru utkání. Po změně stran se objevil v sestavě i 17letý slávistický útočník Ladislav Krobot, a stal se tak dvanáctým hráčem, jenž během této zimní přípravy oblékl poprvé dres Vyšehradu.

První gólovou šanci měl ve 13. min. P. Čapek, jeho střelu ale stihli neratovičtí zadáci zblokovat. Vzápětí D. Čapek prošel až před gólmana soupeře, zastavil ho ofsajd. Po necelé půlhodině hry se P. Čapek chytrou kličkou zbavil dvou protihráčů a předložil balon D. Čapkovi, ten ale zblízka trefil jen brankáře. Po faulu na Laňku měl výhodnou palebnou pozici z trestného kopu Laňka, ale o metr přestřelil.

Neratovice párkrát zahrozily hlavně zásluhou dravého Jarošenka, ale blíž ke skórování byl určitě domácí Slavoj. Zejména Laňka, jehož střela bodlem ve vyložené pozici minula cíl. Minutu před pauzou po centru P. Čapka hlavičkoval stoper Zákostelský, ale ztroskotal na brankáři Neratovic, který ho vychytal.

V poločase za Neuberga s Laňkou přišli na hřiště Švejdík s Ratajem. Dvakrát mimo bránu pálil Mareš, ale blíž ke gólu byli v této fázi hry hosté, když v 50. min. Hrdý z trestného kopu trefil břevno Otáhalovy brány.

V 58. min. po Marešově přihrávce zleva Drobílek přesnou střelou bez přípravy k zadní tyči otevřel skóre: 1:0! V 61. min. si to pro velký úspěch zopakovali a Drobílek podruhé úspěšně zakončil svůj náběh do vápna: 2:0! V 70. min. po rohovém kopu Neuberg trefil spoluhráče Ryse a o deset minut později, po dalším rohu, umístil balon pod břevno, gólman ho však vytěsnil.

V 87. min. Grečko střelou z trestného kopu k tyči obelstil zeď domácích hráčů a upravil na 2:1.

Generálka na jarní část ČFL čeká fotbalisty Vyšehradu v sobotu 3. března na stadionu Evžena Rošického na Strahově. Hrát se bude od 11 hodin, jméno soupeře se ale ještě upřesňuje.

Asistent Oldřich Pařízek: „V souboji s urputným divizním soupeřem se nám v úvodní půlhodině hry moc nedařilo, hra prostě nebyla taková, jakou bychom si představovali. Ve druhé půli nás uklidnily dvě branky Drobílka, ale mohli jsme jich dát víc. Škoda také inkasovaného gólu. Co se týče nasazení, nelze nikomu nic vytknout, po herní stránce to však byl jeden z těch horších zápasů, co jsme v zimě odehráli. Oproti předešlým utkáním v něm bylo méně fotbalovosti, ale nemůžeme pokaždé nastřílet pět gólů. Ale i výsledek 2:1 je pro nás cenným vítězstvím.“


Slavoj Vyšehrad – FK Neratovice 2:1 (0:0)

Přípravné utkání 23. února 2019.

Branky: 58. a 61. Drobílek – 85. Grečko. Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 10:2. Soupeřem zblokované střely: 5:1. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 1:0.

Rozhodčí: Tikal – Štípek, Nebáznivý. ŽK: Otáhal – Jarošenko.

Diváků: 50.


Vyšehrad: Otáhal – Šlegl (68. Krejdl), Neuberg (46. Švejdík), Zákostelský (68. Neuberg), Mareš (68. Madej) – Brejcha – Rys, P. Čapek, Drobílek, Laňka (46. Rataj) – D. Čapek (68. Krobot). Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...