INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Poslední prověrka: remíza 1:1 (už na Strahově) s Hostouní

„A“-muži Fotbalisté Slavoje Vyšehrad mají za sebou všech deset přípravných utkání během zimní pauzy. V posledním z nich v sobotu 2. března 2019 remizovali 1:1 Sokolem Hostouň. Šemíci vedli téměř celé utkání gólem Davida Čapka 1:0, ale vítěz podzimní části divize B vyrovnal v nastaveném čase na 1:1. Tým z Kladenska tak dopadl v tomto vzájemném duelu mnohem lépe než koncem ledna na Vyšehradě, kde podlehl Slavoji vysoko 1:6.

Modrý dres Slavoje oblékl ještě jeden úplně nový hráč: dvacetiletý krajní záložník Jan Vejvar ze Slavie. Již v 9. min. Drobílek rozehrál z pravé strany rohový kop, na jeho centr si naběhl stoper Neuberg, jeho hlavičku však vyrazil brankář Kudrna. Ale jen k D. Čapkovi, který už poslal balon neomylně do sítě: 1:0!

O zakončení se dál pokoušeli P. Čapek, Drobílek a Laňka. I hosté, v jejichž zeleném dresu se objevili tří bývalí hráči Vyšehradu Radek Dosoudil, Jiří Kabele a Kamil Kulhavý, však měli šanci.

Po půlhodině hry a kolmé přihrávce od Drobílka si Vejvar naběhl až před brankáře Kudrnu, ten ale včasným vyběhnutím situaci vyřešil. D. Čapek z otočky trefil brankáře Sokola a v závěru první půle Drobílek z trestného kopu přestřelil. Ještě před pauzou ale mohli hosté vyrovnat.

Po změně stran pálili mimo Mareš a D. Čapek, sestava se ale začala postupně dost měnit. V polovině druhé půle nejmladší hráč týmu Krobot mířil k tyči, ale Kudrna kryl. V 77. min. měla Hostouň velkou možnost vyrovnat.

V 86. min. převzal přihrávku od Michalce zprava nabíhající obránce Šlegl, odcentroval před bránu a našel hlavičkujícího Rataje, ten měl však sportovní smůlu, protože Kudrna ho ve vyložené šanci vychytal. Dvě minuty nato vypálil Šlegl sám a Kudrna vyrazil jeho střelu na tyč, od které se balon odrazil do zámezí. Po rohovém kopu pak Krobot napálil spodní část břevna hostouňské brány, míč se ale odrazil ven do pole.

Tři neproměněné šance v rychlém sledu za sebou nakonec tým Vyšehradu mrzely, protože v nastaveném čase vyrovnal Linc na 1:1 a rozhodčí Starý hned nato zápas ukončil.

V jarní premiéře ČFL šemíci přivítají na strahovském stadionu Evžena Rošického Jiskru Domažlice. Hrát se bude v sobotu 2. března od 10.15 hod. a půjde o měření sil třetího s druhým týmem podzimní tabulky.

Trenér Roman Veselý: „Utkání se mi nelíbilo, kluci už asi byli duchem na mistrovském zápase. Snad ale tohle varování přišlo včas. Dnes to totiž z naší strany nebylo dobré, spíš hodně nepovedené. Čekali jsme celou přípravu na nějakou fotbalovou facku, a ta právě přišla – vinou našeho přístupu, špatné organizace hry i nedůsledného bránění. Naopak Hostouň se z prvního vzájemného zápasu poučila, hrála poctivě a dařila se jí kombinace. My jsme však prostřídali dvacet hráčů, protože jsme chtěli, aby si hráči prostředí na Strahově osahali. Někteří z nich zde dosud nikdy nehráli, navíc jsme nastoupili poprvé na trávě. Máme týden nato, abychom se připravili na jarní premiéru s Domažlicemi, protože to bude jiné utkání.“


FC Slavoj Vyšehrad – Sokol Hostouň 1:1 (1:0)

Přípravné utkání 2. března 2019 na Strahově. Branky: 9. D. Čapek – 90. (+1) Linc.

Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Soupeřem zblokované střely: 4:1. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:1.

Rozhodčí: Starý – Cichra, Opočenský. ŽK: Dosoudil (Hostouň).

Diváků: 70.

Vyšehrad: Otáhal – Krejdl (46. Šlegl), Neuberg (46. Zákostelský), Švejdík, Mareš (64. Madej) – Brejcha (64. Beňo) – Vejvar (46. Rys), P. Čapek (64. Kozel), Drobílek (64. Michalec), Laňka (46. Rataj) – D. Čapek (64. Krobot). Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

Hostouň: Kudrna – Vašák, Dosoudil, Trapp, Charvát (80. Viduna) – Vegricht (75. Stojka), Vojtěšek (78. Křižka), Kulhavý, Kabele – Laušman, Hájek (79. Linc). Trenér Ivan Pihávek.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...