INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Úspěšný první jarní krok! Gól Brejchy znamenal vítězství 1:0

„A“-muži – Vstup do odvetné fáze letošního ročníku ČFL vyšel fotbalistům Slavoje Vyšehrad na jedničku. V sobotu 9. března na Strahově, v souboji třetího s druhým týmem tabulky, porazili 1:0 Jiskru Domažlice a vystřídali ji na stříbrné příčce. Zápas rozhodla kuriózní trefa defenzivního záložníka Ondřeje Brejchy krátce po změně stran.

V základní sestavě se objevily čtyři posily, které přišly v zimním přípravném období (brankář Otáhal, Švejdík, Mareš, P. Čapek) a po dlouhodobém zranění i kapitán Neuberg, slavící 30. narozeniny. V silném větru toho ale v první půli moc vidět nebylo, co se týče ofenzivy a šancí, spíš taktická bitva.

V 7. min. prošel Šlegl a z jeho přihrávky se pokusil zakončit Rys, jeho střela však byla zblokována. Pak měly nějaký čas územní převahu Domažlice, ale planou. Na druhé straně hřiště Švejdík hlavičkoval nad a D. Čapek po dvojí výměně míče s Rysem rovněž přestřelil. Brejchův centr vyrazil brankář Brych a poradil si bez větších potíží i s Laňkovou střelou zdálky.

Vzrušení přišlo na konci první půle. Ve 41. min. se po akci Drobílka s Rysem dostal do zakončení P. Čapek, leč jeho střela byla zblokována. Minutu před poločasem si přeběhl z levé na pravou stranu hřiště před domácí lavičku Laňka, obešel dva protihráče a jeho ostrou střelu Brych vyrazil jen ke vzdálenější tyči. Tam se ještě snažil o zakončení Mareš, byl však tísněn a balon mu utekl.

Rozhodnutí o osudu celého tohoto velmi důležitého střetnutí padlo necelé tři minuty po návratu ze šaten. Brejcha rozehrál z pravé strany rohový kop, a přesunul se hned nato na střed vápna. Mezitím Drobílkův centr do ohně zasáhl hostující stoper Bauer natolik nešťastně, že svým odkopem trefil právě clonícího Brejchu a od něj se míč doslova odrazil do sítě: 1:0! Žádná střela, jen clona… O výsledku tak rozhodl trochu kuriózní fotbalový moment, v němž hráli hlavní roli hráči s číslem 5 na zádech: Bauer a Brejcha.

Pět minut nato vypálil ostrou ránu D. Čapek, ale Brych ji vyrazil před sebe. V 58. min. ale mohly Domažlice vyrovnat, kdy nebezpečnou střelu stihli hráči v modrých dresech zblokovat. Další možnosti pak měla Jiskra v 64. a v 66. min. Zejména při poslední z nich se vyznamenal gólman Otáhal, když nebezpečnou ránu vytěsnil na roh.

V závěru utkání se Slavoj znovu vymanil z defenzivy, pokusy Ryse, P. Čapka z trestného kopu ani Kozla ale nepřinesly efekt v podobě pojišťovací druhé branky. Tři body ale i tak zůstaly šemíkům v jejich novém domově na Strahově.

V sobotu 16. března v 10.30 hod. se fotbalisté Vyšehradu představí v Králově Dvoře.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Velmi důležitý zápas hned na úvod jarní části. Z naší strany nervózní, proto také bylo v první půli hodně nevynucených ztrát a těžko jsme se dostávali do hry. Ve středové řadě to vázlo, ale gól na začátku druhé půle, kdy Brejcha svým atakováním dostal protihráče pod účinný tlak, nás zklidnil. Následovala čtvrthodinová pasáž, kdy jsme byli lepším týmem, nicméně Domažlice prokázaly svoji fotbalovost, vytvořily si dvě velké šance a mohly vývoj utkání otočit. Kapitán Honza Neuberg má právě třicet let, a tak jsme rádi, že mu můžeme pogratulovat po vítězném utkání. Ale čeká nás ještě šestnáct kol, musíme pracovat dál.“

Trenér Pavel Vaigl (Domažlice): „První zápas na trávě dělal trochu problémy oběma soupeřům. V první půli byly na obou stranách jen pološance a přestože jsme si o přestávce říkali, že nesmíme udělat chybu, hned po zahájení do druhé půle jsme ji udělali a inkasovali. Snažili jsme se pak o vyrovnání, měli několik nadějných centrů a alespoň jeden gól jsme dát měli a zajistit si alespoň remízu. Nestalo se a zvítězil Vyšehrad. který má velmi dobrý tým a gratuluji mu k zisku tří bodů. Věřím, že se budeme prosazovat v dalších zápasech. S Vyšehradem jsme výkonnostně tak nastejno, a tak předpokládám, že to bude nadále vyrovnané. Chtěl bych ještě zdůraznit perfektní výkon ze strany rozhodčích – zaslouží pochvalu, takhle by to mělo vypadat.“


Slavoj Vyšehrad – Jiskra Domažlice 1:0 (0:0)

18. kolo ČFL, hráno v sobotu 9. března 2019.

Branka: 48. Brejcha. Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:3. Soupeřem zblokované střely: 3:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2.

Rozhodčí: Klupák – Šimeček, Nedvěd. ŽK: Šlegl – Mužík, Teršl, Dvořák, Matas.

Diváků: 182.


Vyšehrad: Otáhal – Šlegl, Neuberg, Švejdík, Mareš – Brejcha – Drobílek (82. Kozel), P. Čapek, Rys (90. Madej), Laňka (46. Vejvar) – D. Čapek (86. Krejdl). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Dočekal, Rataj a Krobot. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

Domažlice: Brych – Hrubý (71. Kadar), Bauer, Čihák, Mlynařík (81. Brabec) – Teršl (71. Matas) – Rychnovský (61. Skopový), Vais (55. Černý), Mužík, Došlý – Dvořák. Trenér Pavel Vaigl. 


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

11 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

5 – Drobílek 

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR) 

2 – Laňka

1 – Brejcha, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Drobílek, Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Brejcha

5 – Rys 

3 – Čapek, Rataj, Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel

1 – Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Neuberg

 

JARNÍ PREMIÉRY SLAVOJE VYŠEHRAD

16. 3. 2008 (ČFL): Cheb – Vyšehrad 0:1

15. 3. 2009 (ČFL): Vyšehrad – Letohrad 4:2

14. 3. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Ovčáry 2:0

13. 3. 2011 (divize B): Vyšehrad – Meteor Praha VIII 2:2

11. 3. 2012 (divize B): Vyšehrad – Teplice B 0:1

10. 3. 2013 (divize B): Vyšehrad – Úvaly 0:0

9. 3. 2014 (divize B): Vyšehrad – Žatec 3:1

8. 3. 2015 (ČFL): Vyšehrad – Domažlice 2:0

5. 3. 2016 (FNL): Vyšehrad – Karviná 0:2

11. 3. 2017 (ČFL): Vyšehrad – Převýšov 0:2

11. 3. 2018 (ČFL): Štěchovice – Vyšehrad 2:0

9. 3. 2019 (ČFL): Vyšehrad – Domažlice 1:0

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...