INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci udolali 2:0 Převýšov, skórovali D. Čapek a Vejvar

„A“-muži Fotbalisté Slavoje Vyšehrad v sobotu 20. dubna 2019 překonali svůj bodový účet z loňského ročníku ČFL. Zatímco v sezoně 2017/18 získali celkem 44 bodů, letos o Velikonocích, kdy jim zbývá odehrát ještě devět zápasů, jich mají 46. Díky vítězství 2:0 s Převýšovem uhájili postavení na druhém místě tabulky.

Velikonoční čas nabídl i jistou paralelu: rozhýbat skálopevnou a takřka bezchybnou defenzivu východočeského soupeře bylo obtížné asi tak, jako rozpohybovat desítky tun těžké kamenné sochy Moai na Velikonočním ostrově. S přibývajícím časem bylo stále víc zjevné, že to půjde jen díky novému impulzu, a tím se stal příchod Davida Čapka na hřiště po hodině hry. Nejlepší střelec Vyšehradu dal vedoucí gól a krátce nato přidal pojistku další střídající hráč Jan Vejvar (na snímku). Brankář Martin Otáhal uhájil potřetí na jaře čisté konto.

Oproti předchozímu zápasu v Dobrovici učinili trenéři Veselý s Pařízkem jednu změnu v základní sestavě, kde Kozel nahradil D. Čapka, jenž nebyl zcela fit. Na hrotu se tak objevil Drobílek, ale i tak si chodil hluboko do pole pro míče a i na tomto postu uplatnil své schopnosti tvořit hru. Dlouho však bylo obtížné nejen ohrozit branku Převýšova, ale vůbec se dostat ke střeleckému zakončení. Jako první to zkusil dvakrát P. Čapek. Poprvé zpoza vápna přestřelil; podruhé už měl hodně nadějnou šanci, leč po Marešově centru z malého vápna hlavičkoval nad bránu.

Z protiútoku hosté okopírovali takřka stejnou situaci a hrotový útočník Bastin zblízka hlavičkoval mimo Otáhalovu bránu. I tohle byla vyložená příležitost.

Po necelé půlhodině hry se dostal Rys sám před brankáře Dundu, ten mu však doslova ukradl míč před nosem a bylo po šanci. Až sedm minut před poločasem zamířila první střela v tomto utkání mezi tři tyče, jenomže Kozlův pokus Dunda vyrazil. Jen o několik vteřin později to zkusil Kozel podruhé, ale minul. Chvíli po něm vypálil z vápna Drobílek, nepřelstil však brankáře hostí. Ten se vyznamenal ještě těsně před koncem poločasu, kdy v závaru před jeho bránou zakončoval tísněný Rys, Dunda ale byl včas tam, kde měl být a balon kryl.

Po změně stran poprvé trefil mezi tři tyče i Převýšov, jmenovitě Kopáč. A po necelé hodině hry měl vyloženou šanci Koubek a trefil břevno. Mezitím ale tlak domácího mužstva postupně sílil. S polocentrem – polostřelou Mareše měl brankář Dunda značné potíže, nicméně vytěsnil míč na roh.

Po hodině hry přišli na hřiště Vejvar s D. Čapkem, a herní projev Slavoje tak dostal nový impulz. Již v 64. min. si D. Čapek zhruba na hranici vápna udělal prostor rychlou otočkou okolo protihráče, tím ale také ztratil schopnost přesně zamířit a přestřelil odkrytou bránu. Každopádně to byla vyložená šance. Chvíli nato po přihrávce od Ryse se snažil míč usměrnit do brány skluzem, ale nepodařilo se, rychle letící míč utekl D. Čapkovi do zámezí.

V 73. min. se už mohl nejlepší střelec šemíků radovat. Mareš, který si jen o několik málo vteřin předtím bolestivě odřel ruku při obětavém skluzu, odcentroval z levé strany na vápno, kde našel nabíhajícího D. Čapka a ten neomylně poslal balon hlavou do sítě: 1:0!

Jen o tři minuty později po akci Brejchy a Pardubského zaútočil z levé strany Vejvar a poslal balon pod tělem brankáře rovněž do sítě: 2:0! Tento stav vydržel na ukazateli skóre až do závěrečného hvizdu, protože ve zbývající čtvrthodině utkání se již nic významného neudálo. Vyšehrad si připsal dvanácté vítězství v sezoně.

Během posledního dubnového víkendu má náš tým volno kvůli odstoupení Jiren z ČFL. Dalším mistrovským utkáním tak bude souboj s předposledními Brozany v sobotu 4. května v 10.15 hod. opět na Strahově.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Náročné utkání, a to jednak kvůli houževnatosti soupeře, jednak kvůli hodně teplému počasí. My ale musíme počítat s tím, že každé mužstvo sem přijede bránit podobně jako Převýšov. Jen těžko jsme se prokousávali do obranného bloku a protože jsme předem věděli, jak to bude složité, dali jsme na hrot technického Drobílka, který si umí s takovými situacemi poradit. Úspěch nám nakonec přineslo zvýšení tempa po změně stran: hráli jsme mnohem rychleji, dostupovali protihráče a sbírali odražené balony. Díky tomu také náš tlak sílil a vyvrcholil dvěma góly. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě, a to hlavně díky výbornému výkonu ve druhé půli. David Čapek v týdnu netrénoval, ale jeho příchod na hřiště byl dobrým impulzem, dal gól a navíc se dostal do dvou dalších šancí. Střídání naši hru oživila.“

Trenér Jan Kraus (Převýšov): „Po většinu utkání byli domácí lepším a pohyblivějším týmem a díky svému pohybu nám toho moc nedovolili. Přesto jsme si ještě za bezbrankového stavu vypracovali dvě gólové šance, ve druhé půli z toho bylo břevno. Pokud by tohle skončilo gólem, Vyšehradu bychom zápas hodně ztížili. Jinak ale musím sportovně uznat, že zvítězil zaslouženě.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Převýšov 2:0 (0:0)

23. kolo ČFL, hráno v sobotu 13. dubna 2019.

Branky: 73. D. Čapek, 76. Vejvar.

Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:2. Soupeřem zblokované střely: 3:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:3.  

Rozhodčí: M. Paták – V. Paták, Kříž. ŽK: Brejcha – Hynek, Jarkovský.

Diváků: 120.

Vyšehrad: Otáhal – Pardubský, Švejdík, Zákostelský, Mareš – Brejcha, Kozel (62. Vejvar) – Rys (89. Krejdl), P. Čapek, Rataj (62. D. Čapek) – Drobílek (88. Krobot). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Dočekal, Neuberg a Madej. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

Převýšov: Dunda – Ličman (85. Sedláček), Vyšehrad, Jarkovský, Špidlen – Koubek – Veselka, Kopáč (46. Chocholatý), Novák, Hynek (77. Živný) – Bastin. Trenéři Jan Kraus a Tomáš Hrabík.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

14 – D. Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

8 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Drobílek

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR)

2 – Brejcha, Laňka, Pardubský (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Vejvar

1 – P. Čapek, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Krobot, Mareš (rozhodující penalta v rozstřelu), Švejdík

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

11 – Drobílek

9 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

8 – Brejcha

6 – Rys

5 – D. Čapek

4 – Rataj

3 – Mareš, Šimek, Vejvar

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel, Pardubský

1 – P. Čapek, Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Krejdl, Michalec, Neuberg, Šlegl

 

Velikonoční zápasy Slavoje Vyšehrad

16. 4. 2006 (divize B): Vyšehrad – Stříbrná Skalice 0:3

8. 4. 2007 (divize A): Vyšehrad – Doubravka 2:0

23. 3. 2008 (ČFL): Vyšehrad – Příbram B 2:1

12. 4. 2009 (ČFL): Králův Dvůr – Vyšehrad 2:1

4. 4. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Hlavice 1:0

24. 4. 2011 (divize B): Roudnice n. L. – Vyšehrad 3:0

8. 4. 2012 (divize B): Vyšehrad – Meteor 2:1

31. 3. 2013 (divize B): Brozany – Vyšehrad 2:0

20. 4. 2014 (divize B): Vyšehrad – Úvaly 4:1

5. 4. 2015 (ČFL): Vyšehrad – Chrudim 0:1

26. 3. 2016 (FNL): Sokolov – Vyšehrad 0:0

17. 4. 2017 (ČFL): Vyšehrad – Písek 1:1, pen. 4:3

1. 4. 2018 (ČFL): Vyšehrad – Nymburk 4:0

20. 4. 2019 (ČFL): Vyšehrad – Převýšov 2:0

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...