INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorku čeká zápas na hřišti lídra přeboru: Újezdu Praha 4

„A“-muži – Během posledního dubnového víkendu má A-tým šemíků volno: původně se mělo hrát v tomto termínu v Jirnech, jejichž mužstvo však těsně před startem jara odstoupilo z ČFL. V centru pozornosti, alespoň tedy pro Vyšehrad, tak bude utkání juniorky v sobotu 27. dubna dopoledne od 10.15 hod. na hřišti SK Újezd Praha 4. Řídit ho bude rozhodčí Daniel Tereba. Spojení MHD ke hřišti: metro Opatov a odsud bus X122 do stanice K Sukovu a ještě cca 300 metrů pěšky.

SK Újezd Praha 4, stejně jako rezerva šemíků, je nováčkem letošního ročníku pražského přeboru, kraluje mu přesto s impozantním náskokem 13 bodů na druhé Uhelné sklady. Nemluvě o tom, že je současně mezi čtyřmi semifinalisty Poháru Pražského fotbalového svazu a navíc jeho B-tým určitě vyhraje jednu ze tří skupin pražských II. tříd. Takže klub prožívá zatím nejúspěšnější sezonu ve své 82leté historii.

Tým trenéra Karla Jeřábka na jaře vyhrál šest ze sedmi zápasů pražského přeboru. Co se týče domácí bilance, vyhrál všech dosavadních dvanáct utkání této sezony na vlastním hřišti při součtu skóre 41:8. Nyní je tedy na hráčích Vyšehradu, aby tuto bilanci trochu narušili a pokusili se vrátit Újezdu Praha 4 podzimní domácí porážku 0:3 v zápase, který rozhodl hattrickem Zdeněk Hanzlík. Naposledy zde uhrály alespoň remízu 1:1 Střešovice v utkání I. A třídy v říjnu roku 2017. Od té doby SK Újezd Praha 4 vyhrál doma 22 mistrovských zápasů v řadě.

Dres suveréna přeboru obléká mj. syn trenéra Jan Jeřábek, který před šesti lety, tedy na jaře roku 2013, odehrál čtyři divizní utkání za Vyšehrad.

Naši starší dorostenci v neděli 28. dubna v 10 hodin přivítají na Vyšehradě tým Petřínu Plzeň a půjde o souboj devátého se čtvrtým týmem tabulky České ligy U 19. Mladí šemíci pod vedením trenérské dvojice Mirko Beuk - Jaromír Jindráček budou chtít navázat na předchozích pět vítězství za sebou ve druhé nejvyšší dorostenecké soutěži. V pozápase nastoupí družstva U 17, výkop je čtvrt hodiny po poledni.

Rezerva naší U 19 alias U 18 nastoupí k utkání České divize staršího dorostu v sobotu v 10 hodin v Hradci Králové-Třebši a v pozápase, k utkání České divize mladšího dorostu, pak naše U 16.

Naši starší žáci U 15, kteří vedou skupinu A České divize patnáctiletých, hrají v neděli v 10 hodin dopoledne v Krči s Tempem. Pozápas týmů U 14 má výkop čtvrt hodiny před polednem. Mladší žáci, tedy družstva U 13 a U 12, mají tentokrát volno.

Starší přípravka A (U 11) hraje v neděli již v půl deváté ráno na Julisce proti týmu Dukla ženy. Starší přípravka B (U 10) se představí v sobotu v 10 hodin doma na Vyšehradě ve střetnutí se Sokolem Stodůlky. Mladší přípravka A (U 9) hraje v neděli v 15 hodin na Vyšehradě s Unionem Žižkov a současně mladší přípravka B (U 8) na vedlejším hřišti se Slivencem.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...