INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci rozdrtili 7:1 Brozany, již ve středu se utkají se Zápy

„A“-muži Dosud nejvyššího vítězství v této sezoně dosáhli v sobotu 4. května 2019 fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Na Strahově rozstříleli předposlední Sokol Brozany 7:1 a jsou momentálně třetí v tabulce ČFL, i když mužstva z jejího popředí mají odehrán nestejný počet zápasů. Hattrickem se blýskl kapitán Filip Drobílek, dvakrát se trefil Jan Vejvar a po jednom gólu připojili Jan Zákostelský a Michal Rataj. U čtyř ze sedmi branek asistoval levý bek Vojtěch Mareš.

Oproti předchozímu zápasu s Převýšovem učinili trenéři Veselý s Pařízkem dvě změny v základní sestavě, v níž se namísto nemocného Ryse a Kozla objevili Vejvar a D. Čapek.

V úvodních deseti minutách toho moc vidět nebylo, pak ale nabraly události rychlý spád. V 11. min. Drobílek rozehrál z levé strany rohový kop nakrátko Ratajovi, ten posunul na Mareše, jenž odcentroval na hlavičkujícího Švejdíka. Od něj šel míč ke vzdálenější tyči, kde našel Zákostelského a ten ve skluzu otevřel skóre: 1:0!

Tři minuty nato pálil k tyči P. Čapek, ale brankář Lipš jeho střelu kryl. A defenziva Brozan na poslední chvíli odvrátila ve 20. min. zakončení Švejdíka skluzem po zpětné přihrávce od Rataje.

Ve 22. min. po Marešově autovém vhazování si Rataj obhodil dva protihráče, prostrčil míč na Vejvara a ten ho v poklidu a technickou střelou poslal přesně ke vzdálenější tyči: 2:0! Ač jednoduchá, byla to velmi pohledná a zejména účinná akce.

Dvě minuty nato si po autovém vhazování ze stejného místa Mareš vyměnil míč s Ratajem, odcentroval a ve vápně našel D. Čapka. Ten se rychle zorientoval, pootočil se a přihrávkou přes hlavu našel Vejvara, jenž technicky zakončil a přehodil brankáře Lipše, i když ten si na balon sáhl: 3:0!

Ve 34. min. si naběhl Vejvar před gólmana hostí z levé strany, ale minul. Vzápětí po trestném kopu pálil vedle i Drobílek.

Ve 38. min. P. Čapek na polovině hřiště přihrál Ratajovi, ten přesným nákopem našel nabíhajícího D. Čapka, který zpětnou přihrávkou posunul míč na Brejchu. Defenzivní záložník Vyšehradu ještě přiťukl míč lépe postavenému Drobílkovi a ten po zemi poslal míč do sítě: 4:0! Tohle byla doslova učebnicová kombinace nejvyšší kvality.

Přesně o 70 vteřin později se dal ukazatel skóre do pohybu popáté. Brejcha přihrávkou od půlící čáry našel nabíhajícího Rataje, ten se zbavil Maiginiho, obešel i brankáře Lipše a střelou z úhlu po zemi trefil: 5:0! Pět gólů za první poločas v mistrovském utkání (tehdy dokonce šest) dal Vyšehrad naposledy v červenci roku 2015 v utkání 1. kola Poháru FAČR v Braníku, kde šemíci zvítězili 8:1 (6:0).

Po změně stran tým v modrých dresech notně ubral plyn a po hodině hry sáhli trenéři ke čtyřnásobnému střídání. Hosté se začali víc osmělovat a šanci, již ale neproměnil, měl Bubeníček. V polovině druhého poločasu si počínala obrana domácího týmu dost nedůsledně a Eliáš pokazil Otáhalovi čisté konto: 5:1.

V 71. min. zahájil ostřelování brány hostí Krejdl, pokračovali v něm Krobot a Mareš a zakončil ho parádní dělovkou zpoza vápna k tyči Drobílek: 6:1!

V 78. min. Kozel přiťukl míč doleva Ratajovi, ten se s ním dostal do vápna, kde ho ale fauloval kapitán Brozan Cibulka. Drobílek z penalty završil hattrick a současně uzavřel skóre: 7:1! Kapitán Vyšehradu mohl přidat o pět minut později ještě jeden gól, velkou šanci ale neproměnil, trefil jen brankáře.

Další utkání přijde na řadu již ve středu 8. května a opět na Strahově. A bude to šlágr jarní části sezony: Vyšehrad – Zápy! Měření sil s mužstvem, které vede po celou sezonu tabulku, má výkop v 10.15 hod.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Výsledek 7:1 je krásný a může nás těšit nejen sedm nastřílených gólů s hattrickem Drobílka, ale i hra, jakou jsme produkovali. Pochvalu tak zaslouží celé mužstvo. Vzhledem k nabitému programu v těchto dnech se nám podařilo odehrát zápas, který měl pro nás ideální scénář. Jsem rád, že jsme zvládli první poločas podle našich představ. Předčili jsme soupeře kombinačně i běžecky a po krásných akcích jsme dávali krásné góly, kdy nás hráči Brozan nestačili dostupovat. Kluci si zápas užili, což se nepovede rozhodně pokaždé, nemuset se bát o výsledek až do poslední minuty. A za to jsem rád. Snažili jsme se také ušetřit nějaké síly na středu, kdy nás čeká utkání se Zápy. Všechny hráče jsme sice vystřídat nemohli, alespoň některé jsme však ve druhém poločase stáhli ze hřiště.“

Vedoucí mužstva Ján Kudlička (Brozany): „Vyšehrad byl po všech stránkách lepším týmem. Nezachytili jsme začátek utkání, a pak už to byla jen otázka skóre. Máme sice šest zraněných hráčů, ale i tak by se nemělo stát, že by mužstva za stavu 2:0 nebo 3:0 ztratilo charakter. Chyběla nám bojovnost a prohrávali jsme osobní souboje. Každý si hrál, co chtěl, a to i hráči, na které spoléháme. Bylo to z naší strany bez disciplíny. Chceme dohrát sezonu důstojně, na což při plném stavu určitě máme, ale musíme si teď poradit i s touto situací, bez pěti hráčů základní sestavy.“

 

Slavoj Vyšehrad – Sokol Brozany 7:1 (5:0)

Branky: 38., 71. a 78. Drobílek (třetí z pen.), 23. a 25. Vejvar, 12. Zákostelský, 39. Rataj – 67. Eliáš.

Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 5:5. Soupeřem zblokované střely: 6:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:4.

Rozhodčí: Benedikt – V. Němec, Tesař. ŽK: D. Čapek – Petryk.

Diváků: 115.

Vyšehrad: Otáhal – Pardubský, Švejdík (61. Neuberg), Zákostelský, Mareš – Brejcha, P. Čapek (61. Kozel) – Vejvar (61. Krejdl), Drobílek, Rataj (80. Michalec) – D. Čapek (61. Krobot). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Dočekal a Madej. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

Brozany: Lipš – Maigini, Cibulka, Stehlík, Bubeníček – Eliáš (84. Diarra) – Petryk (46. Chukwuma), Studecký, Mešič – Farkaš, Novotný (47. Berger). Trenér Jiří Němec.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

14 – D. Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

10 – Drobílek

9 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR), Vejvar

2 – Brejcha, Laňka, Pardubský (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – P. Čapek, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Krobot, Mareš (rozhodující penalta v rozstřelu), Švejdík, Zákostelský

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

11 – Drobílek

10 – Brejcha

9 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – D. Čapek

6 – Mareš, Rataj, Rys

3 – Šimek, Vejvar

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel, Pardubský

1 – P. Čapek, Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Krejdl, Krobot, Michalec, Neuberg, Šlegl, Švejdík

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...