INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězství 2:0 nad Zápy! Čelo tabulky je už téměř na dosah

„A“-muži Fotbalisté Slavoje Vyšehrad vrátili Zápům podzimní porážku 0:2. Ve středu 8. května 2019 na Strahově porazili lídra tabulky 2:0 brankami Michala Rataje a Václava Pardubského, přičemž u zrodu obou byl kapitán týmu Filip Drobílek. Díky třetí domácí výhře za sebou se už posunuli před Loko Vltavín na druhou příčku a na Zápy ztrácejí už jen tři body. Šemíci mají odehrán o zápas méně.

K utkání nastoupila stejná základní sestava jako o čtyři dny dříve proti Brozanům. Jako první se dostali k zakončení hosté, kdy po trestném kopu hlavičkoval Duben, brankář Otáhal ale míč bez problémů kryl. Překvapit ho nemohl ve 13. min. ani pokus Haška po rohovém kopu. Na druhé straně ve 21. min. po Drobílkově rohovém kopu Zákostelský hlavičkoval mimo bránu hostí. Ve 33. min. se probil do vápna domácího týmu a vystřelil po zemi Hron, ale i v tomto případě Otáhal bezpečně kryl.

Ve 34. min. Pardubský kolmým nákopem z vlastní poloviny hřiště podél postranní čáry našel Drobílka, ten míč zatáhl do středu hřiště, chytrou kolmou přihrávkou našel Rataje a ten poté, co obelstil tři protihráče současně, technickou střelou zpoza vápna přesně k tyči překvapil brankáře Frydrycha: 1:0!

Ve 39. min. P. Čapek vyhrál osobní souboj na polovině hřiště, přiťukl míč Drobílkovi, jenž posunul nakrátko dopředu na Mareše. Ten odcentroval z levé strany před bránu, kde sice tísněný D. Čapek balon nezasáhl, proletěl však k Pardubskému a ten ho křížnou střelou napálil ke vzdálenější tyči. Míč ještě zasáhl kapitán hostí M. Jelínek, skončil však v síti: 2:0!

Vzápětí zabojoval Vejvar a vleže přiťukl míč nabíhajícímu Drobílkovi, ten ale nedokázal vtěsnat míč mezi tři tyče. Z protiútoku Hašek střelou po zemi z pravé strany jen těsně minul vzdálenější tyč Otáhalovy brány.

Hned v úvodní minutě po návratu ze šaten se dostal ke střele uvnitř vápna hostující Hakl, ale poměrně vysoko přestřelil. Větší šanci měly Zápy v polovině druhé půle po trestném kopu Svobody, Otáhal však zachoval klid a hlavičku Hrona chytil.

Naopak v 81. min. mohl přidat Slavoj třetí gól. Vejvar zatáhl míč po pravé straně hřiště, odcentroval na nabíhajícího D. Čapka, tomu ale míč sklouzl po kopačce a skončil v zámezí. Na stavu 2:0 se už ale nic nezměnilo.

V neděli 12. května od 17 hodin se tým Vyšehradu představí na hřišti Štěchovic, které až nyní ve středu utrpěly první jarní prohru.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Samozřejmě nás těší, že jsme tohle těžké utkání zvládli. Pečlivě jsme se na něj připravili a hlavně v prvním poločase jsme využívali stanovené taktiky v podobě rychlé hry po zemi vůči pomalejším hráčům soupeře. Zápy praktikující jednoduchou hru a nákopy se do vyložené šance nedostaly, nedovolili jsme jim ohrozit výsledek. Z mého pohledu je proto vítězství zasloužené. Pokud jsme udrželi míč na zemi a rychle kombinovali, soupeř musel často faulovat, a vzešly z toho i gólové situace. Z toho pohledu jsme přesně splnili, co jsme chtěli. Před prvním gólem Drobílek výborně pracoval v meziprostoru, vyvezl balon a posunul Ratajovi, který byl rozběhnutý a vystřelil. Skórovali jsme tak ze situace, kdy jsme byli v plném běhu proti stojící obraně. Druhý gól byl ukázkou útočného fotbalu našich beků, kdy jeden centroval a druhý zakončoval. Po změně stran se už hodně nakopávalo, hra trochu strádala, nicméně my jsme si hlídali výsledek. Zápas byl náročný i na psychiku, přesto jsme ho dokázali odehrát bez větší chyby v defenzivě. Za to klobouk dolů před kluky. Odehráli a odpracovali utkání koncentrovaně a zaslouží si pochvalu.“

Trenér Michal Mašek (Zápy): „Hodně bojovný, vyhecovaný a ne úplně líbivý zápas. Podepsala se na nás nedělní domácí porážka s Vary, kdy jsme měli zápas jasně pod kontrolou a vlastní hloupostí, nekoncentrovaností a nedisciplinovaností jsme ho ztratili. Podepsal se však na nás i fakt, že jsme měli jen dva dny na regeneraci. Nemáme zrovna nejmladší mužstvo, a tak je i tohle znát. Stanovená taktika nám fungovala pětadvacet minut, ale pak jsme udělali dvě chyby a za obě tvrdě pykali. Šance v tomto utkání na obou stranách téměř nebyly, přesto byl Vyšehrad efektivnější. Očekával se vyrovnaný zápas, který rozhodnou detaily, a to se také naplnilo. My jsme v poslední době trestáni za úplně každou chybu. Hráče na to upozorňujeme, teď ale nemáme dobré období a nejsme úplně v pohodě. Musíme se z toho rychle oklepat, protože sezona ještě nekončí a my boj o prvenství v soutěži nevzdáváme. Nikomu nedáme nic zadarmo. V sobotu hrajeme v Dobrovici a bojujeme dál.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Zápy 2:0 (2:0)

Předehrávané 33. kolo ČFL, hráno ve středu 8. května 2019.  

Branky: 34. Rataj, 39. Pardubský.

Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:5. Soupeřem zblokované střely: 0:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:7.

Rozhodčí: Kubec – Cihlář, Štrincl. ŽK: Brejcha, Drobílek – Hakl, Duben, Svoboda.

Diváků: 408.

Vyšehrad: Otáhal – Pardubský, Švejdík, Zákostelský, Mareš – Brejcha, P. Čapek – Vejvar (89. Krejdl), Drobílek (90. +1 Kozel), Rataj – D. Čapek. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

Zápy: Frydrych – Hašek, Duben, M. Jelínek (75. Pávek), Fabián (61. Dias) – Hakl – Hron, Putz, J. Jelínek – Svoboda – Matějka (81. Jukl). Trenéři Michal Mašek a Miroslav Doležal.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

14 – D. Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

10 – Drobílek, Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR), Vejvar

3 – Pardubský (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Brejcha, Laňka

1 – P. Čapek, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Krobot, Mareš (rozhodující penalta v rozstřelu), Švejdík, Zákostelský

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

12 – Drobílek

10 – Brejcha

9 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – D. Čapek, Mareš

6 – Rataj, Rys

3 – Šimek, Vejvar

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel, Pardubský

1 – P. Čapek, Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Krejdl, Krobot, Michalec, Neuberg, Šlegl, Švejdík

 

Foto ze zápasu: zde

Rozhovor s trenérem Romanem Veselým: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...