INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Slavoj porazil 7:1 Litoměřicko a má už jistotu prvenství v ČFL

„A“-muži Sobota 8. června 2019 se zapíše zlatým písmem do 112leté historie Slavoje Vyšehrad. Díky vítězství 7:1 s Litoměřickem si současná generace šemíků definitivně zajistila prvenství v letošním ročníku ČFL, což se podařilo vůbec poprvé. Ve druhé nejvyšší si ale zahraje náš tým už podruhé, po tříleté pauze. Do litoměřické sítě se dvakrát trefili Michal Rataj s Janem Vejvarem, po jedné brance připojili Filip Drobílek, Jan Zákostelský a Daniel Krejdl. Hosté dosáhli svého čestného úspěchu až minutu před koncem. Vyšehrad zvítězil podeváté za sebou, přičemž všech dosavadních 15 jarních utkání odehrál bez prohry.

Jako první zahrozili Litoměřičtí, ale polocentr-polostřelu z levé strany hřiště odvrátil Neuberg. O tři minuty později rozehrál Drobílek trestný kop a Neuberg hlavou minul bránu hostí. Ale v 11. min. byl faulován Drobílek, sám rozehrál trestný kop, a natolik vydařeně, že jeho střela skončila v síti: 1:0!

Ve 21. min. byl faulován u postranní čáry před tribunou Rataj, Drobílek rozehrál další trestný kop a svým centrem našel ve vápně hlavičkujícího Zákostelského, který uplatnil svoji výšku: 2:0!

Za tohoto stavu hráči v modrých dresech na chvíli polevili a hned z toho vznikly tři nebezpečné situace. Durovu ostrou ránu k tyči však Otáhal stihl vyrazit na roh, chvíli nato Surmaj jen o kousek minul a Greš těsně přestřelil.

Po půlhodině hry Rataj atakoval brankáře hostí, ten chtěl míč před ním odkopnout, ale trefil naplno levého záložníka Slavoje a od něj se už míč odrazil do sítě: 3:0! Do zakončení se vzápětí dostali i Vejvar a znovu Rataj, tentokrát po kombinaci, ale oba minuli.

Ve 38. min. ale po přihrávce od Mareše Rataj ukázal záda litoměřickým zadákům a tváří v tvář brankáři Ordeltovi nezaváhal, chladnokrevněš ho prostřelil: 4:0!

Minutu nato převzal míč od Neuberga Brejcha, naservíroval finální přihrávku Vejvarovi a ten poslal balon už do odkryté brány: 5:0! Pak ještě jednou utekl Rataj, tentokrát ho ale stihl zastavit Chábera, i když tak trochu nešetrným způsobem.

Po změně stran se už tak vydatné gólové hody nekonaly, branky ale i tak padaly dál. Přesněji po hodině hry, kdy Neuberg krásnou kolmou přihrávkou uvolnil Vejvara, ten zrychlil a svým typickým způsobem obešel i gólmana soupeře a z úhlu zasunul do odkryté brány: 6:0! Vzápětí se začala sestava mšnit, na hřiště přišli čerství hráči.

V 66. min. po Marešově přihrávce D. Čapek ttrefil tyč a dvě minuty nato Drobílkova bomba z hranice vápna olízla břevno.

V 81. min. se prezentoval krádnou střelou mířící do šibenice Rys, jenomže ordelt se vyznamenal a parádní robinzonádou míč vytěsnil konečky prstů na roh. Minutu nato z Rysova centru a náběhu před bránu zakončoval Kozel, jenomže minul. V 84. min. ale po přihrávce od P. Čapka přidal další gól Krejdl: 7:0!

Na posalední čtvrthodinu utkání nastoupil také brankář Dočekal, jenž nahradil Otáhala. Čisté konto se mu ale uhájit nepodařilo, v 89. min. ho totiž překonal střelou z pravé strany Novák: 7:1. Šemíci tak dosáhli stejného výsledku, jako počátkem května v duelu s Brozany.

V úplně posledním utkání této sezony se fotbalisté Vyšehradu představí v sobotu 15. června na půdě Olympie Radotín. Pražské derby se bude hrát od 10.15 hod.

Trenér Roman Veselý: „Zápas s Litoměřickem byl jasně v naší režii a v poločase bylo rozhodnuto. Zaslouženě jsme vysoko vyhráli, ale nejen v tomto utkání, i v celém ročníku soutěže. Dokázali jsme smazat jedenáctibodovou podzimní ztrátu na čelo tabulky. Mužstvo bylo vhodně poskládáno, jeho herní projev si postupně sednul a odvedlo značný kus práce. Prokázalo charakter, za což mu patří velké uznání. ČFL není snadnou soutěží, o čemž se mladí kluci, kteří k nám přišli, přesvědčili. Na jaře jsme ani jednou neprohráli, což si samozřejmě nebudeme chtít pokazit ani v posledním zápase sezony v Radotíně.


Slavoj Vyšehrad – FK Litoměřicko 7:1 (5:0)

31. kolo ČFL, hráno v sobotu 8. června 2019 na Strahově.

Branky: 31. a 38. Rataj, 39. a 60. Vejvar, 11. Drobílek, 21. Zákostelský, 84. Krejdl – 89. Novák.

Tyče nebo břevna: 2:0 (66. D. Čapek, 68. Drobílek). Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 8:3. Soupeřem zblokované střely: 4:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:3.

Rozhodčí: Janoch – Grimm, Szikszay. ŽK: Novák (Litoměřicko).

Diváků: 162.

Vyšehrad: Otáhal (74. Dočekal) – Pardubský, Švejdík, Zákostelský, Mareš – Neuberg (61. Kozel), Brejcha – Vejvar (61. Krejdl), P. Čapek, Rataj (61. D. Čapek) – Drobílek (72. Rys). Na lavičce byli ještě připraveni Madej a Michalec. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

Litoměřicko: Ordelt – Kodad, Rubeš, Chábera, Hanuš – Novák – Valenta, Surmaj (57. Šimkovský), Dura (46. Verner), Greš – Karvánek (46. Bulíř). Trenéři Miroslav Kratochvíl a Michal Slabý.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

15 – D. Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

14 – Drobílek

13 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

8 – Vejvar

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR)

3 – Brejcha, Pardubský (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Krobot, Laňka, Zákostelský

1 – P. Čapek, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Krejdl, Mareš (rozhodující penalta v rozstřelu), Švejdík

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

16 – Drobílek

12 – Brejcha

9 – D. Čapek, Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

8 – Mareš, Rataj, Vejvar

6 – Rys

3 – Neuberg, Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel, Pardubský

1 – P. Čapek, Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Krejdl, Krobot, Michalec, Šlegl, Švejdík

 

Foto ze zápasu: zde

Fotogalerie Jiřího Ipsera: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...