INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Už se těším na druhou ligu, tvrdí „železný muž“ Brejcha

„A“-muži – Triumf v letošním ročníku ČFL oslavili šemíci v sobotu 8. června hned v kabině po vítězném utkání s Litoměřickem (7:1) a potom i během společné večeře v Arrosto Ristorante na Vyšehradě. Sezona ještě neskončila, zbývá sobotní dopolední zápas v podobě pražského derby na stadionu Olympie Radotín, čtvrtého týmu tabulky, ale už teď je čas na bilancování. Protože ho zase velmi brzy vystřídá čas k přípravě na novou, už druholigovou, sezonu.

„Přišel jsem loni v létě a hned jsme začali mužstvo přebudovávat. Věděli jsme, že přerod bude bolet, nebylo snadné se s tolika hráči rozloučit. Ale tak to ve fotbale chodí,“ ohlédl se trenér Roman Veselý.

Zajímavé je, že u mužstva se poprvé objevil právě při zápase s Litoměřickem. Bylo to loni koncem července v přípravném utkání v Krči a tehdejší tým šemíků prohrál 1:4. Ze současného týmu byli tehdy u toho jen Drobílek, Šlegl, Neuberg, Brejcha a Laňka. Na podzim získal Vyšehrad 29 bodů (po odpočtu jirenských výsledků) a všechny mrzela zejména porážka 0:1 v posledním utkání roku 2018 doma s Olympií Radotín. Ztráta na vedoucí Zápy činila propastných 11 bodů.

Mužstvo se podařilo naladit tak, aby si věřilo

Další obměna kádru pak nastala v zimě, kdy nám šlo hlavně o to, zpevnit obranu. Kvůli tomu jsme přivedli i nové brankáře. Dělali jsme vše pro úspěch Vyšehradu: Podařilo se nám mužstvo naladit tak, aby si věřilo. Stěžejní ale byla podpora vedení klubu v čele s majitelem Jardou Klímou a sportovním ředitelem Romanem Rogozem. Dokázali přivést hráče, které jsme si vytipovali. To byl základ všeho, za což jim patří velký dík,“ zmínil lodivod šemíků.

Došlo i ke změnám v realizačním týmu, už během podzimu nahradil asistenta Miroslava Jíru Oldřich Pařízek, jenž se přesunul na Vyšehrad z Olympie Radotín. Přišel i nový masér Jiří Večera.

„Naše ztráta na Zápy byla v polovině soutěže opravdu značná, ale vhodně jsme posílili, zejména obranu. Kvalitativně jsme měli nejlepší tým v soutěži, která je jinak hlavně o bojovnosti. Vzešly z toho také dvě úžasné série, kdy jsme v dosavadních patnácti jarních zápasech ani jednou neprohráli a současně devětkrát v řadě zvítězili. Pro mě je to první postup, který slavím. Ale postupujeme zaslouženě a už se těším na druhou ligu, již jsem si zahrál naposledy někdy před pěti lety,“ vyznal se defenzivní záložník Ondřej Brejcha, který má v této sezoně ze všech hráčů nejvíc odehraných minut za Vyšehrad. střídal jen v závěru nedávného derby na Vltavínu, je tedy „železným mužem“ nejen našeho týmu, ale celé ČFL.

Tahoun ofenzivy Drobílek: 14 gólů a 16 asistencí

„Brejcha je přitom ofenzivním typem hráče. Dali jsme ho na post štítového záložníka právě proto, abychom ještě zvýraznili útočné pojetí naší hry. Po většinu utkání se nám také dařilo soupeře přehrávat. Na krajích zálohy jsme měli mladé pušky Honzu Vejvara a Michala Rataje. Navíc v tomto mužstvu obrovsky ožil Filip Drobílek, velký tahoun naší ofenzivy,“ doplnil trenér Veselý.

Filip Drobílek společně s levým bekem Tadeášem Madejem zbyli v týmu jako poslední dva pamětníci druholigové sezony Vyšehradu 2015/16.

„Po obměně kádru se tady sešel kvalitní tým už s výhledem na účast ve druhé lize. Jeho schopnosti se projevily, zvládli jsme i utkání, kdy se nám třeba nedařilo herně tak, jak bychom chtěli. Většinu soupeřů jsme uběhali a góly pak přišly samy. Nehleděli jsme na ztrátu na čelo tabulky, soustředili se jen na vlastní zápasy, a nakonec to vyšlo. Sezona, hlavně její jarní část, mě moc bavila a po těch dvou minulých, které jsme zpackali a skončili v ČFL na třináctém a čtrnáctém místě, jsem chytil druhý dech. Fotbal mě začal znovu bavit, nabralo to nový drajv. Zvládali jsme i dvoufázové tréninky a od trenérů jsme měli navíc podrobné informace o soupeřích. I to hřiště na Strahově nám pomohlo. Účasti ve druhé lize se nemusíme bát,“ nechal se slyšet ofenzivní záložník a tvůrce hry Filip Drobílek, jenž si také během většiny jarních utkání navlékl kapitánskou pásku. Se 14 brankami a 16 gólovými asistencemi je rovněž nejproduktivnějším hráčem modrobílých.

…A také 177 utkání v dresu šemíků

Ze současného mužstva právě Drobílek oblékl nejčastěji dres áčka Vyšehradu: 177x. Z toho odehrál za Slavoj 10 zápasů ve FNL, 98 v ČFL, 4 v Mol Cupu a 65 přípravných.

Brankář Martin Otáhal ještě na podzim hájil žižkovskou svatyni, pak se ale přesunul na Vyšehrad, kde ožil. „Sešel se tady dobrý tým, dobrá parta. Věděl jsem, že jsou tu vysoké ambice a že budu chytat, což bylo pro mne to hlavní. Na jaře mám osm vychytaných nul a mohlo jich být i víc. Ale tohle jaro jsem si užil,“ zmínil gólman, jehož – podobně jako několik dalších fotbalistů – uvolnila na Vyšehrad Slavia.

Sedm hráčů s prvoligovými zkušenostmi

Sedm hráčů současného kádru si už v minulosti vyzkoušelo start v tuzemské nejvyšší soutěži: Ondřej Švejdík (156 zápasů v české I. lize), Denis Laňka (11), Jan Zákostelský (8), Petr Rys (3), Ondřej Brejcha (2), Filip Drobílek a David Čapek (oba 1).

Vyšehrad čeká nyní ještě poslední zápas: sobotní pražské derby na hřišti Olympie Radotín. Čas na odpočinek bude pro nováčka druhé nejvyšší soutěže krátký: sezona končí 15. června a příprava na novou začne 1. července. Také v ročníku 2019/20 bude hrát Slavoj svá domácí utkání na Strahově.

 

Foto: Jiří Ipser

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...