INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Poslední utkání sezony: derby na stadionu Olympie Radotín

„A“-muži – Přesně takhle si to fotbalisté Slavoje Vyšehrad představovali, přesně tak to chtěli: nastoupit k poslednímu utkání ročníku 2018/19 již bez obav o to, že by je někdo ještě mohl sesadit z prvního místa tabulky ČFL. Díky svým jarním výkonům a výsledkům si zajistili už kolo před koncem prvenství v soutěži, a tak v pražském derby v sobotu 15. června dopoledne na hřišti Olympie Radotín už půjde hlavně o prestiž a snahu nepokazit si bilanci v odvetné fázi sezony.

„Samozřejmě, že si to nechceme v závěru pokazit, tedy tu unikátní sérii patnácti jarních zápasů bez prohry za sebou,“ zmínil trenér Roman Veselý před zápasem na půdě čtvrtého mužstva tabulky. A to je potřeba zmínit ještě sérii devíti výher za sebou.

Jenomže také nadcházející soupeř se má čím pochlubit, co se týče sérií: třinácti zápasy bez prohry v řadě. A ve dvou ohledech je dokonce jednoznačně nejlepším týmem soutěže. Žlutočerní totiž dominují tabulkám sestaveným jednak z prvních poločasů, jednak ze zápasů na hřištích soupeřů.

FK Olympia Radotín, nejmladší klub na české fotbalové mapě, hrála ještě loni druhou nejvyšší soutěž pod názvem Olympia Praha, skončila třináctá a tudíž se zachránila. Dobrovolně však odstoupila a vzala zavděk startem v ČFL. Nezbytná stabilizace klubu souvisela hlavně s nalezením domácího prostředí, kterým se stal Radotín na jihozápadě Prahy. Tady zfúzovala se zdejším SC Radotín, účastníkem I. A třídy, a současně získala základnu mládeže.

Po podzimu (a bodovém odpočtu jirenských výsledků) byla Olympia pátá, nicméně v posledním utkání roku 2018 vyhrála na Vyšehradě 1:0 brankou Koutenského a navíc Nigerijec Hadi neproměnil penaltu.

Z mužstva potom odešli brankář Jakub Šiman (Táborsko), obránce Dmytro Petryk (Brozany), záložníci Volodymyr Zubashivskyi (Brozany), Samuel Dancák (Dukla Praha) a útočník Roman Artemuk (Deggendorf/Něm.).

Naopak přišli obránce Zdeněk Volek (Viktoria Žižkov), záložníci Václav Milec (Písek), Matyáš Písačka (Slovan Liberec), Ukrajinec Andriy Zahranychnyy (Dubnica nad Váhom), Kypřan Vasos Demosthenous (FC Rieti/Itálie) a senegalský útočník Pape Macou Sarr (Stade Laval/Francie).

Kapitán Jiránek: výrazná fotbalová osobnost v ČFL

Hráčem s nejzvučnějším jménem je ale stoper a bývalý reprezentant Martin Jiránek, jenž oslavil nedávno čtyřicátiny. Ve své sbírce má mj. bronz z EURO 2004 v Portugalsku a nebo také zlato z ME hráčů do 21 let o dva roky dříve.

Tým trenéra Davida Jarolíma (loni koncem srpna nahradil na lavičce Olympie Oldřicha Pařízka, tj. současného asistenta trenéra Vyšehradu Romana Veselého) je v tabulce sestavené z jarních zápasů třetí, prohrál jen v březnu doma s Vltavínem. Osm jarních utkání vyhrál a šest zremizoval.

Žlutočerní naposledy zvítězili 4:1 v Písku, i když v tomto utkání nastoupili v neobvyklé šedozelené barevné kombinaci. Hattricku dosáhl Nigerijec Fortune Akpan Bassey a jeden gól přidal Jakub Trýzna. „Dokud jsme plnili, co jsme měli a byli schopni soupeřovy hráče pokrýt, neměli jsme větší problémy. Bohužel pak přišly chyby a Olympia je týmem, který je prostě potrestá,“ uvedl po utkání písecký trenér Milan Nousek.

Trenér Olympie David Jarolím (který je o osm dní starší než kapitán týmu Jiránek) poslal na hřiště tuto sestavu: Kimia – Pelyak, Jiránek, Broukal, Zahranychnyy – Oikonomikos (77. Písačka) – Hadi (73. P. Ježdík), Trýzna (89. Brabenec), Milec, Volek (69. Koutenský) – Bassey.

Právě autor hattricku Bassey je s celkově 24 góly nejlepším střelcem nejen týmu Olympie, ale i celé ČFL. Jeho předchozím angažmá byl vršovický ďolíček, tedy Bohemians 1905.

V týmu jsou dva bývalí hráči Vyšehradu, jmenovitě Petr Ježdík a Matyáš Písačka. A další dva oblékli dres šemíků alespoň v jednom přátelském utkání: Václav Milec a Zdeněk Volek.

Utkání 32. kola ČFL Olympia Radotín – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 15. června od 10.15 hod. a řídí je rozhodčí Petr Martínek z Jablonce nad Jizerou, jemuž budou asistovat na čarách Lubomír Řeháček z České Lípy a Vít Šťastný ze Zruče nad Sázavou.

Juniorka nastoupí ve Vršovicích

Rezerva týmu mužů se představí rovněž v sobotu dopoledne od 10.30 hod. na půdě Unionu Vršovice, posledního týmu tabulky pražského přeboru a sestupujícího do I. A třídy.

Rezerva našeho staršího dorostu alias U 18 nastoupí v sobotu odpoledne, ve 14.45 hod. přivítá na Vyšehradě FC Tempo, které je druhé v tabulce skupiny C České divize U 19 a má stále ještě teoretickou šanci na prvenství v této soutěži. V pozápase od 17 hodin bude hrát naše U 16 proti „sedmnáctce“ Tempa, půjde tedy o utkání České divize mladšího dorostu.

První zápas baráže o postup do nejvyšší soutěže České ligy U 15 mají za sebou naši starší žáci. Ve středu svěřenci trenérů Daniela Růžičky a Daniela Jona (tedy stávající U 14) porazili doma na Vyšehradě 1:0 tým Kladna, když jedinou branku utkání dal po půlhodině hry Jakub Čejka. Naši žáci nastoupili v této sestavě: Vrňata – Holan, Braný, Šíma, Čejka, Monyč, A. Jon, Pfaf, Šindler (69. Hammerschmied), Šavel (67. Gruntorád), Garip. Odveta se hraje v sobotu v 10.15 hod. na Kladně.

Poslední utkání sezony čeká také mladší žáky (týmy U 13 a U 12), kteří hrají shodnou okolností také s Kladnem, ale na hřišti v Rozdělově v sobotu od 13.30 hod.


SOUPISKA OLYMPIE RADOTÍN

BRANKÁŘI: Ondřej Čáp (narozen 1994), Enes Kimia (1998) 

OBRÁNCI: Denys Pelyak (1996), David Broukal (1995), Martin Jiránek (1979, kapitán mužstva), Zdeněk Volek (1985), Jiří Ježdík (1990), Petr Ježdík (1995) 

ZÁLOŽNÍCI: Jakub Trýzna (1993), Andriy Zahranychnyy (1994), Lukáš Koutenský (1995), Filip Císařovský (1997), Václav Milec (1993), Matyáš Písačka (1997), Vasos Demosthenous (2000) 

ÚTOČNÍCI: Akpan Fortune Bassey (1998), Asterios Oikonomikos (2000), Olarewaju Mohammed Hadi (1996), Vojtěch Brabenec (1997), Pape Macou Sarr (1992) 


Vzájemná utkání Slavoj Vyšehrad – Olympia Radotín

Slavoj Vyšehrad – Olympia Praha 1:3 (1:1)

Přípravné utkání, 27. ledna 2018. Branky: 14. Máče – 12. Frizoni, 51. Hejný, 75. Denzel. Rozhodčí: Musil – Plzák, Stěhule. ŽK: Drobílek, Hradecký (oba Vyšehrad). Diváků: 50.

Vyšehrad: Štika – Matějka (71. Rossmann), Hradecký, Madej – Máče (71. Macej), Jakab (80. Š. Klíma) – Klesa (46. Junek), Drobílek (80. Kubec), Kostorek (56. Kulhavý) – Čtvrtníček (62. Babka), Černý (71. Heřman). Trenéři Klíma a Kopřiva.

Olympia Praha: Stejskal – Ruml, Amri, Mišůn, Žežulka – Gidic – Verner (76. Novák), Jukl (46. Keita), Frizoni – Katidis (59. Denzel) – Hejný (76. Matheus Santos). Trenéři Motti, Pařízek a Providas.

 

Slavoj Vyšehrad – Olympia Radotín 0:1 (0:1)

ČFL, 17. listopadu 2018. Branka: 14. Koutenský. Rozhodčí: Drábek – Čechlovský, Vnuk. ŽK: Šimek, Laňka, Drobílek, Brejcha – J. Ježdík, P. Ježdík, Bassey. Diváků: 185.  V 77. min. neproměnil Hadi (Olympia Radotín) penaltu.

Vyšehrad: Havránek – Krejdl (80. Heřman), Šimek, Šlegl, Madej – Brejcha – Rataj (72. Jandera), Kozel (87. Macej), Drobílek, Laňka – D. Čapek. Trenéři Veselý a Pařízek.

Olympia Radotín: Čáp – Pelyak, Jiránek, Broukal, J. Ježdík – Koutenský, Trýzna (10. Zubashivskyi), Dancák, Hadi (83. Petryk) – Bassey (90. +1 Artemuk), Brabenec (67. P. Ježdík). Trenéři D. Jarolím, Stražan a Goulis.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...